0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Forumda arştırdım ama bulamadım.Benim sorum araç ile yokuş aşağı inerken viteste ayağımızı gaz pedalından çektiğimizde sistem yakıtı kesiyor ve araç nedeyse yakıt yakmıyor.Peki bu durumda kılimayı açarsak yine de yakıt yakmaz mı yani kılimayı beleş mi kullanmış oluruz? diğer bir sorum ise araç lpg li ise yine de sistem yakıtı kesiyor mu yoksa sadece benzin için mi geçerli bu durum?
klima yakıtla çalışan bir sistem değidir...
klima elektrikle çalışır. araca elektrik sağlamak için de benzin tarafından elektrik üretilir
klimanın çalışması için yakıta ihtiyaç yoktur demek istedim yani motorun çalışmaıs demek klimanında çalışması anlamına gelir dedim.. arkadaş cut off da klima yakıt tüketirmi demiş motor tüketmiyorsa otomatik olarka klimada tüketmez demek istedim
Lpg li araçlarda da durum aynı mıdır?.Sonuçta lpg beyni ayrı yani aracın ecusu benzini yokuş aşağı giderken kesiyor ama lpg de durum nedir?
durum aynıdır ... sonuçta komut ecudan geliyor...
LPG beyni araç ecu sunu taklit eder. yani pistonlara ne zaman yakıt göndereceğini arabanın ecu su karar verir. motor ecusu kesince lpg ecusuda keser.