Gönderen Konu: cutt-off sistemi ve lpg  (Okunma sayısı 2213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
cutt-off sistemi ve lpg
« : Ağustos 10, 2012, 00:37:01 »
Forumda arştırdım ama bulamadım.Benim sorum araç ile yokuş aşağı inerken viteste ayağımızı gaz pedalından çektiğimizde sistem yakıtı kesiyor ve araç nedeyse yakıt yakmıyor.Peki bu durumda  kılimayı açarsak yine de yakıt yakmaz mı yani kılimayı beleş mi kullanmış oluruz? :P
diğer bir sorum ise araç lpg li ise yine de sistem yakıtı kesiyor mu yoksa sadece benzin için mi geçerli bu durum?

Toyota Club Türkiye

cutt-off sistemi ve lpg
« : Ağustos 10, 2012, 00:37:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: cutt-off sistemi ve lpg
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2012, 01:34:41 »
Forumda arştırdım ama bulamadım.Benim sorum araç ile yokuş aşağı inerken viteste ayağımızı gaz pedalından çektiğimizde sistem yakıtı kesiyor ve araç nedeyse yakıt yakmıyor.Peki bu durumda  kılimayı açarsak yine de yakıt yakmaz mı yani kılimayı beleş mi kullanmış oluruz? :P
diğer bir sorum ise araç lpg li ise yine de sistem yakıtı kesiyor mu yoksa sadece benzin için mi geçerli bu durum?
benim bildiğim kadarıyla araç fizik kuralı gereği kendi ağırlığı ve yol eğiminden ötürü hareket ediyorsa ve araç vitesteyse yakıtı ne olursa olsun yakmaz. çünkü bu vakit işler tersine döner motor aracı hareket ettirmez, araç motoru döndürür. klima da açık olsa durum değişmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2012, 02:51:43 »

klima yakıtla çalışan bir sistem değidir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2012, 11:59:15 »
klima açık da olsa 50 d/d lık bi fark oluyor yaksa bile ne kadar yakacak :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2012, 12:20:25 »
Evet, aracınızla giderken gazı tamamen keserseniz hiç yakıt tüketmeden hareket edersiniz, klima açıksa o da bedavaya çalışır :)

Sonuçta motor normal şartlarda araç için gerekli tüm enerjiyi üretirken(ister benzin, ister gaz, ister mazot yakarak üretilen enerji, yani yakıt farketmez) gazdan ayağınızı kaldırmanızla beraber gerekli tüm enerji(klima dahil) aracın mevcut ataletinden sağlanır. Klima da enerjisini motordan ek bir kayış ile alırken gaza basılmayınca o kayış gücünü yine aracın ataletinden alır. Bazı araçlarda klima enerjisini aküden alır, ancak yine birşey değişmez, çünkü akü de gücünü alternatör vasıtasıyla motordan alır. Yani gazdan kesilmişse motor yakıt yakmaz, alternatör de enerjisini aracın ataletinden alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2012, 13:06:37 »
Mehmet ÖZENÇ Bey bu soruya cevap vermişti ama bulamadım. Arkadaşlarında bahsettiği gibi yakıt keser;)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2012, 13:19:07 »

Allah iyiliginizi versin. Nasreddin hoca geldi aklima :) (oructan sanirim sinirlerim gevsedi) Yasin bey koskoca aracin benzinsiz gidebildigine inaniyorsunuz da klimanin calisabilmesine mi taktiniz. :)
Saka biyana bildigim kadariyla klima direk benzinle calismiyor, akuden besleniyor aku de motordan besleniyor motorda benzinle calisiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2012, 15:10:55 »
klima yakıtla çalışan bir sistem değidir...
klima elektrikle çalışır. araca elektrik sağlamak için de benzin tarafından elektrik üretilir
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2012, 15:15:52 »
klima elektrikle çalışır. araca elektrik sağlamak için de benzin tarafından elektrik üretilir

klimanın çalışması için yakıta ihtiyaç yoktur demek istedim yani motorun çalışmaıs demek klimanında çalışması anlamına gelir dedim.. arkadaş cut off da klima yakıt tüketirmi demiş motor tüketmiyorsa otomatik olarka klimada tüketmez demek istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2012, 15:17:22 »
klimanın çalışması için yakıta ihtiyaç yoktur demek istedim yani motorun çalışmaıs demek klimanında çalışması anlamına gelir dedim.. arkadaş cut off da klima yakıt tüketirmi demiş motor tüketmiyorsa otomatik olarka klimada tüketmez demek istedim
pardon ben yanlış anladım. dediğiniz doğru
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2012, 23:46:32 »
Lpg li araçlarda da durum aynı mıdır?.Sonuçta lpg beyni ayrı yani aracın ecusu benzini yokuş aşağı giderken kesiyor ama lpg de durum nedir? :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2012, 23:53:25 »
Lpg li araçlarda da durum aynı mıdır?.Sonuçta lpg beyni ayrı yani aracın ecusu benzini yokuş aşağı giderken kesiyor ama lpg de durum nedir? :-\
durum aynıdır ... sonuçta komut ecudan geliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2012, 23:54:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2012, 23:59:19 »
Uğur bey aracın ecusu lpg yi kontrol eder mi? ::) lpg beynin görevi nedir o halde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2012, 00:03:40 »
LPG beyni araç ecu sunu taklit eder. yani pistonlara ne zaman yakıt göndereceğini arabanın ecu su karar verir. motor ecusu kesince lpg ecusuda keser.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2012, 00:10:28 »
LPG beyni araç ecu sunu taklit eder. yani pistonlara ne zaman yakıt göndereceğini arabanın ecu su karar verir. motor ecusu kesince lpg ecusuda keser.
:alkis: :alkis: :alkis:
kalibrasyon ayarı dedikleri tamda bu oluyor işte lpg beyni ve motor beynini eşitlemeye çalışıyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2012, 22:00:54 »

jet teknisyeni(galiba) olduğunuz için size güveniyorum(eminsiniz değil mi ;) biraz da şaka)lpg li araçlarda bu sistemin nasıl çalıştığını çok aradım ama bulamadım kimsede tam olarak bahsetmemişti ve aracım lpg li ben de artık boşa atmıyorum.inanın bu zamana kadar bilmiyordum ne yapalım öğrenmemek ayıp bizde araştırıp öğrendik