Gönderen Konu: toyota araç değiştirme kampanyası  (Okunma sayısı 8675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • kendi halinde bir Garip Adam
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
toyota araç değiştirme kampanyası
« : Ağustos 08, 2012, 09:37:25 »
Merhaba sevgili forum arkadaşlarım forunda çok yazmayan genelde okuyucu olarak bulunan biriyim fakat dün yaşadıklarımı anlatmadan duramayacağım.Forumda firma ismi vermek serbest mi bilemiyorum fakat kullanımı rakiplerine göre az değer kaybetmesi ve kalitesiyle övündüğümüz araçlarımızın kendi markamızca değersizleştirilmesi beni yazmaya ikna etti .Dün tv ve internet reklamlarından etkilenerek 2003 model 2.0 elegant otomaitk aracımı verip yerine sıfır kilometre yeni bir avensis almak amacıyla toyota bayisine gittim fakat hiç reklamlardaki gibi yurdun heryerinden fiyat analizi yapılıp araç değerinden fiyatlandırma durumu olmadı piyasada yerli araba alamayacağınız rakamlara saymaya kalkıyorlar bizim araçlarımızı ve bana daha iki gün önce 24 bin tl ye bırakmadığım aracımı 20 bin tl ye açıkcası istemeyerek almayı teklif ettiler ve bana en son olarak 59 bin liraya 1.6 elegant extra önerdiler sorarım şimdi yeni alacağım aracında bu kadar değer kaybedeceğini bile bile bu araç alınırmı,hiç bir sıkıntım olmayan sadece model yükseltmek için satılan bi araca bu kadar fiyat verilirken.
Avensisssss 2.0 Elegant A.T

Toyota Club Türkiye

toyota araç değiştirme kampanyası
« : Ağustos 08, 2012, 09:37:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota araç değiştirme kampanyası
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2012, 10:22:40 »
Erdinç Bey, şikayetinizde haklısınız. Toyota her ne kadar bu "exchange" sistemi için çok büyük reklam kampanyası yapsa da, bunun altyapısını oluşturmadığı ya da bayiler mevcut ekonomik koşullardan dolayı bu işe finansman ayırmak istemedikleri için eski sistem devam ediyorlar. Yani araçlarımıza tabiri caizse ölmüş eşek fiyatı çekiyorlar :) Bununla ilgili forumda pek çok şikayet aktarıldığını biliyoruz. Bu yüzden model yükseltmek niyetiniz varsa, kısa bir süre arabasız kalmayı da göze alıp aracınızı kendiniz satınız ve plazaya cebinizde parayla gidip kırmızı halıların önünüze serilmesini bekleyiniz bence :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2012, 10:33:53 »
ben de katılıyorum geçen yıl farklı firmaların bayilerini gezerken sahipleri aynı olmasına karşın en yüksek fiyatı toyota yerine hyundai vermişti corolla için. sizden alıp daha sonra piyasa fiyatının biraz üstüne satıyorlar. hakkı bey'in de söylediği gibi eğer değiştirmeye kesin kararlı iseniz aracı elinizden kendiniz çıkarın. aradaki fiyat farkının olduğu doğrudur fakat aracınızı uzun yıllar kullanacaksanız değebilir. bu arada 59'u biraz daha zorlayın 57-58 civarına çekebilirseniz güzel bir alışveriş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2012, 10:45:44 »
Bende geçende aracımı kendim elden çıkardım,az beklersiniz ama sonuçta tiko para her zaman daha etkili oluyor satıcılar üzerinde.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2012, 10:51:03 »
Basligi okuyunca espiri ile karisik, alt baslik soyle olmali diye dusundum;

Getir Toyota'yi, gotur baska markayi :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2012, 12:27:13 »
konya otejen 2007 model 1.6 cc manuel avensisime daha pazarlık bile yapmadan 32.500 tl ye saydı bence gayet güzel bir rakam ben geçen sene 31.400 e aldım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2012, 12:43:28 »
Bende almakla satmakla uğraşmayayım dedim diye gittim plazaya fakat bu fiyata vereceğime kümes yaparım daha iyi ama buda bana ders oldu bu arabamdan zaten çok memnundum ama daha pahalı bir arabayıda bedava verseler artık tercih etmem böyle değer kaybı varken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2012, 13:32:02 »
benim 2001 1.4 vvti aracıma 12000 ekspertiz çıkarmışlar. sağolun ama siz bu paraya anca doğan slx alırsınız dedim. adam baya bi bozuldu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2012, 13:55:07 »
Hemen hemen bende aynı yanıtı vermişim ama ben akşam saati ve orucun etkisiyle kantarın topuzunu kaçırdım sanırım yerli arabamı satıyorum alnımda ne yazıyor diye sordum açıkcası ve kredi imkanları nasıl ayarlanıyor bilmiyorum ama koskoca plazanın faiz oranı benim bankamla bireysel münasebetimle aldığımdan 0,4 puan yukarıda. ben bu şartlarda aracıma binmeyi tercih ettim hem bakımı ve parçası ucuz hemde rahatım model yükseltmek için şu dönemde boşu boşuna moralimi bozdum ama bu pazarlama strateji ile toyotadan vazgeçmemek içten değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 08, 2012, 14:11:51 »
o ne biçim fiyattır o?  :o  bıraksınlar bu işi. böyle fiyat mı kırılır? 2 parça yenileyip 4.000-5.000 TL ekleyecekler belli. her araçtan en az 3.000 kazanmayı planlıyorlar. ki biz bunları "mezarcı, ölücü" diye tabir ediyoruz. ama Türkiyede iyi bir iş kolu bu, alıp aracı az bir bakım yapıp 3-5 kazanmak. bu sebepten kısıtlama geldi ya zaten, yılda 3 yada 4 araç alabiliyorsun  !!!
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 08, 2012, 14:26:38 »
1996 corolla xlı 2010 da takas için servise götürdüm  8000 TL verdiler Corolla D4D alacaktım. Gittim arabayı elimi öpene 11750 TL'ye verdim.Bayiye kızdım,sıfır almaktan vazgeçtim. 2009 model D4D 32000 km'de 35,500 TL'ye aldım.Halende sorunsuz kullanıyorum. 49000 Km de düşük km  düzgün bir araba bulursan sıfır almaya da gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2012, 14:29:15 »
zaten gece kızgınlıkla bi hesap yaptım ki hala bi çok kişinin hayallerini süsleyen bi arabam varken bu kadar borca gırmek akıllı adam işi gelmediki yenisini alsam onada yarın öbür gün aynı değerlendirme yapılacak pes dedim daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2012, 15:18:48 »
Hadi başka marka araca ölüm muamelesi çekilebilir,ama insan kendi marka aracını yok pahasına alırmı?Bu demek oluyor ki bayinin kendi markana saygısına saygısı yok bile bile değerini düşürüp marka değerini zayıflatıyor.Kısa vadede karlı gibi zannnetse de, uzun vadede kendine kazık atıyor farkında değil.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 08, 2012, 15:25:45 »
on dakika kadar önce yeniden aradılar kararınızda bir değişiklik olursa diye fakat bende bu şartlarda kesinlikle almıyorum başka markalar daha iyi fiyatlar verdiler dedim sonuç olarak görmedikleri arabaya 22 bin lira önerdiler bende kusura bakmayın diyip kapadım karar verdim bu politika değişmedikçe hayatta almam bile bile niye kendimi kazıklatayım şimdi birde sene sonuç ucuzlaması yapacaklar bakalım benim bütçemi zorlayacak ve beni aptal yerine koyacak bir pazarlama benden bişi beklememeli bence diğer markalar en az bunlardan 0,5 puan alltan kredi kullandırırken zorla müşterilerini başka kanallara itiyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 08, 2012, 16:25:45 »
on dakika kadar önce yeniden aradılar kararınızda bir değişiklik olursa diye fakat bende bu şartlarda kesinlikle almıyorum başka markalar daha iyi fiyatlar verdiler dedim sonuç olarak görmedikleri arabaya 22 bin lira önerdiler bende kusura bakmayın diyip kapadım karar verdim bu politika değişmedikçe hayatta almam bile bile niye kendimi kazıklatayım şimdi birde sene sonuç ucuzlaması yapacaklar bakalım benim bütçemi zorlayacak ve beni aptal yerine koyacak bir pazarlama benden birşi beklememeli bence diğer markalar en az bunlardan 0,5 puan alltan kredi kullandırırken zorla müşterilerini başka kanallara itiyorlar

ama haklarını yemeyin 61900 tl olan liste fiyatından 3000 tl düşmüşler.. biz daha önce 2 araç almamız rağmen 60.000 tl den bir kuruş aşağı olmaz dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 08, 2012, 16:51:34 »
20.000 liraya ihtiyacı olan birine verde hayra geçsin bari abi.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2012, 11:07:41 »
bugün itibarı ile toyotaya olan bağlılığımı ve arabamla aramdaki duygusal bağı hesaba katmadan mantık çerçevesinde bir hesap yaptım.
arabamın ve almak istediğim aracın güncel fiyat değerleri piyasada parça ve bakım masrafları araç değerlerinin altın,dolar yada euro karşısındaki değer kayıplarını kredi oranlarını ( bu arada koskoca toyota fırması 1.08 den aşağı kredi bulamazken benım şahsi müşteri bağlantılarımla 1.01 den kredi temin edebiliyor olmam ilginç) hesaplayarak bunların aracın borcu bittikten sonraki değeriyle çapraz kıyaslama yaptım ve gördümki değer kaybı iyimser tahminlerle %42 civarı bundan çıkarılacak sonuç eğer direk nakit ile alınmıyorsa(bu noktada da kayıp %30 civarı) şu anda yeni araba almak akıllıca gelmedi. bu hesaba faizden hariç 4 yıllık kasko hayat sigortası ve mecburi servis bakımını koyduğumuzda rakamlar dahada vahim bir hale geliyor.Benim kişisel tavsiyem çık temiz ve daha bir iki aylık bulunabilen  bir ikinci el alınması yönünde ama toyotanın bana yaptığı pazarlama politikası bu markaya yüksek meblağları bağlamamam gerektiğini öğretti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2012, 23:17:27 »
2002 cıvıc aracıma 18 500 verdiler
Kendim 21 500 e sattım
Neymiş bana sıfır araçta güzel bir indirim yapacaklarmış
Zaten o indirimi kapılarından giden herkese yapıyorlar
Boşu boşuna sinirlerimi bozdum
Kendiniz satın  bakın keyfinize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2012, 01:27:25 »
Bildiğim kadarıyla servisler sıfır araç satımından çok fazla para kazanmıyorlar,daha çok takasdan aldıkları araçlardan para kazanıyorlar, ama bu bizleri yolacakları anlamınada gelmiyor tabiki.
En sağlıklısı araçlarımızı kendimiz satıp temiz paramızla bayiden araç almaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2012, 01:44:02 »
bayilerin 2.elleri tabiri caizse galeri şeklinde çalışıyor ve ciddi kar amacı güdüyorlar, bunların firma bünyesi tarafından düzenlenmesi lazım, yoksa bu olay sıfır araç satışlarını da etkiliyecektir. Zaten sıfır araç alan potansiyel müşteriler, kendi araçlarını satmakla uğraşmazlar, bir çoğuda 2.el araçlarını bayiye kaça verdiklerini umursamıyorlar , ama sonradan değerinin çok altında verdiklerini öğrendiklerinde ciddi bir güvensizlik oluşuyor tabi. Belli fiyat dilimi üzerindeki araçların değerinde satılması oldukça zor, insanlarda haliyle uğraşmak istemiyor pek fazla.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio