Gönderen Konu: Passat Variant TSI Comfort  (Okunma sayısı 5275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Passat Variant TSI Comfort
« Yanıtla #20 : Ağustos 10, 2012, 17:10:28 »
   Toyota işi sıkı tutuyor.Motor ve diğer  mekanik bakımlar İcin erken ve sık bakım yaparak kullanım ömrünün daha uzun olmasını sağlıyor.Örnek vermek gerekirse;
Periyodik bakım:
Toyota'da (benzinli/dizel) 10 bin km,diğer markalarda 10/15 bin km
Triger seti degisimi:
Toyota'da 60 bin km'de diğer markalarda 100/120 bin km'de bir değişmesi gerekiyor.Aslind Toyota'da önceden 80 bin'de bir değişiyordu Triger seti.Lakin garanti kapsamında ki bir AE101'de 60 bin km'de Triger kayışı kopunca bütün Triger şeyi degisim km'si 60 bin km'ye düşürüldü.(alıntı Ogün usta)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 10, 2012, 17:10:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 19, 2012, 21:43:50 »
Valla Passat Variant'ın da çok sorun çıkaracağını sanmıyorum ama benim endişem biraz fazzla benzin yakması..Insignia 1,4 de benzinli ve aynı ağırlıktalar Passat ile nerdeyse ama Passat yaklaşık1-1,5 litre daha çok yakıyormuş..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 20, 2012, 20:27:31 »
 Ben serviste benim dizel Passat'ın periyodik bakımlarını 370 liraya yaptırıyorum. Bence benzinli daha da ucuz olacaktır... (İşin içine yaş farkı girerse onu bilemem)
 1.4 Tsi ise D sınıfında alacağınız araçlardan en az yakan motor tipidir tüpe bile gerek yok. Bakın ben 2.0 benzinli passat'a biniyorum hem de tüpsüzz :D
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 20, 2012, 22:47:35 »
aslında karşılaştırmalarda passat tsi en az yakanlardan oluyor genelde..ama benim aklımı çelen insignia kullanıcıları..onlar da 1,4 insignia'nın passattan az yaktığını iddia ediyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 22, 2012, 17:56:46 »
opeller çok yakıyor
 WV bu konuda çok iyi diyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 22, 2012, 18:00:01 »
genelde kime sorsanız opellerin vw'den daha fazla yaktığını söyler ama insignia'nı 1,4 turbolu modeli aynı 1,4 TSI'lar gibi yakıyormuş kemal hocam...tabi ne kadar doğru onu bilmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 23, 2012, 12:27:46 »
 Bahadır  bey bu Opel'ciler kendi aracını övmeye bayılır zaten utanmasalar Ferrari'ye kafa tutacaklar... (Opel düşmanı sanmayın beni aksine Opel'e hayran birisiyim :) )
 Siz kulaktan duyma şeylerle kafanızı yormayın bakın burda bizzat uzun süre opel 1.4 turbo kullanmış bi arkadaş var :)
 Hatta ve hatta keşke insignia olsa kullandığım araç yeni kasa astra 1.4 turbo sakin kullanımla ş. içi 11 lt'nin altında yakmıyor 400-500 km. yol gezdim ben o araçla karışık yok abi afedersin köpek gibi yakıyor kimmiş o az yakıyor diyen... Ş. içinde arkadaşla gezdik depo fullendi tabi başta 100 km'den sonra tekrar fulledik maşallah 11.5 litre benzin aldı... Onu gördükten sonra benim çift egsoz 2.0 motor benzinli passatıma kurban olurum ben egsozuna taş değmesin maşallah ş.içi 9 lt. yakıyor otomatik vites hemde... 1.4 tsi uzun yolda 5 lt'nin altına rahatlıkla düşen bi motor. Bahadır bey lütfen bu iki motoru yakıt konusunda kıyaslamayın nedense benim zoruma gidiyor... :) Ama opel'in içi bence daha güzel ve gösterişli tip olarakta öyle... Hele de insignialarda ki yol tutuşu maşallah diyorum benim Passat yetişemez o yol tutuşuna Tank= Vectra,İnsignia

Çok yazdım ama amacım sizi bilgilendirmek Bahadır bey....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 23, 2012, 13:21:51 »
teşekkür ederim yorumunuz için..TSI motorların az yaktığını duydum çoğu kişiden ama sakin kullanımda tabi..Insignia'daki 1,4 turbo astradakiyle aynı motor değil diye biliyorum.Bu yüzden de o kadar çok yakacağını sanmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 23, 2012, 13:39:26 »
teşekkür ederim yorumunuz için..TSI motorların az yaktığını duydum çoğu kişiden ama sakin kullanımda tabi..Insignia'daki 1,4 turbo astradakiyle aynı motor değil diye biliyorum.Bu yüzden de o kadar çok yakacağını sanmam
Bahadır bey öncelikle Astra'nın bu kadar yakıpta İnsignia'nın bundan az yakacağına gözümle görsem yine inanmam bunu bilesiniz. Ve şöyle bir şey var ikisi de 1.4 motor ikisi de 140 beygir. Neden farklı motorlar kullanılsın ki... Gerçi bunda tam bi bilgim yok araştırmak lazım. Ama içinize sinerse alın derim yani olmadı ileride tüp taktırırsınız bilmiyorum bana daha ağır basıyor Opel donanım görünüm özellikle o müthiş yol tutuşu sakin kullanın çok aşırı da üzmez. Şehir içinde berbat oluyor bu araçlar.. Benim aracım ş. dışı 32 lira yakıyor 100 km'ye. Bence süper bi değer... Artık alında görelim şu resimleri :)