Gönderen Konu: auris 1.6 comfort extra a/t (otomatik vites)  (Okunma sayısı 19919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
auris 1.6 comfort extra a/t (otomatik vites)
« : Ağustos 07, 2012, 05:32:10 »
Merhaba arkadaşlar..Aranıza yeni katıldım...Auris hakkında oldukça araştırma yaptım.Almayı planladığım model 1.6 comfort extra otomatik vites..Bu gün deneme sürüşüne katıldım ama bayinin elinde bu araçtan olmayınca 1.4 dizel manuel bir aracı kullanabildim.Konuyu fazla uzatmadan hemen sorumu belirteyim..Merak ettiğim konu, 1.6 otomatik şanzımanda vites geçişleri nasıl? Sarsıntılı mı ? Benim kullandığım modelde (1.4.Dizel manuel) aracın ışıktan kalkışlarda ve duraklama ve hızlanmalarda (ilk hızlanma ) biraz ağar kaldığını ve özellikle bazı yerlerde illa ki 1. vitesi istediğini gördüm..Test sonrasında görüştüğümde benim almak istediğim modelin 124 Hp olduğunu ve ve böyle sorunları yaşamayacağım söylendi..Acaba 1.6 Comfort Extra Otomatik Vites aracı olanlar sorularımı cevaplayabilirler mi ? Teşekkürler :)

Toyota Club Türkiye

auris 1.6 comfort extra a/t (otomatik vites)
« : Ağustos 07, 2012, 05:32:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: auris 1.6 comfort extra a/t (otomatik vites)
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2012, 12:47:30 »
Profil bilgilerinizde yaşınız ve ikametiniz belli olmadığı için net konulamıyorum ama diğer bayileri arayarak, ellerinde bu araçtan olup olmadığını ve test etme imkanını sorgulayabilirsiniz.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2012, 00:29:40 »
1.6 A/T'de vites geçişlerini hissetmezsiniz.aman aman bi şanzıman mı derseniz bana göre değil avensislerde ve yeni yarislerde kullanılan "multidrive s " şanzıman daha başarılı. auris modeli bu otomatik işinde biraz kadersiz dizelde kullandıkları mmt şanzımandan forumda bir çok arkadaş memnun değil. ama tam otomatiklerde sıkıntı yok gönül rahatlığıyla alınabilir.tabi bu teknoloji işi biraz da şans.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2012, 03:05:48 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...Acaba performans olarak fark var mıdır otomatik ve düz vites arasında ? 1.6 motorlarda  ilk kalkışlarda ağarlık yaşanıyor mu 1.3 ve 1.4 lerde olduğu gibi , yaşanıyorsa ne boyutta ? Bazıları yakıt tasarrufundan dolayı motor ile ilgili olabileceğini söylüyor..Bazı arkadaşlar da rahatsız edici bir problem olmadığı kanısındalar..Sizin fikriniz nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotasiz olmaz
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2012, 01:56:15 »
1 hafta önce 2012 comfort extra 1.6 4 ileri oto benzin aldım ve vites geçişleri gayet iyi , hiç bir sorun yaşamadım . Kalkışta gayet iyi fakat hızlanmada 3 bin devirden sonra sizi kimse tutamaz, yol tutuşu bakımında biraz sıkıntısı var bence onun dışında çok başarılı bir araç :)
Auris 2012
Avensis 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2012, 13:12:26 »
merhabalar,
bahsettiğiniz aracın sıfırını test ettim birkaç defa, şimdi de satın aldım kullanıyorum. daha önce civic, golf, polo, jazz ve corolla denedim. hepsinde tam otomatik şanzımanın tiptronik ve mmt gibi tiplere göre çok daha sarsıntısız, çevik, sessiz ve sorunsuz olduğunu gördüm. bahsettiğiniz aracın ilk hızlanması gayet tatminkar, yokuşlarda mükemmel olmasa da başarılı sayılır. bence tek problemi ilk hızlanma sonrarı tepkisin biraz geç olmasıdır.
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant