Bir arkadaşım kaportada ki sürtme için kaskodan mini onarım hakkını kullanmak istiyor. Acaba mini onarım yapılınca araç için hasar dosyası açılıyor mu? Tramere işleniyor mu?
Asıl korkumuz da su: işlenmiyor denilipte örneğin bir cam değişiminin ilerde kasko yenilerken far değişimi vs. gibi karşımıza çıkması. Böyle örnekler internette çok dolanıyor. Bunun olmaması için ne yapabiliriz. Malum böyle bir durumda 1 yıl sonraki kasko 1000tl olacağına 2000 tl oluyor.
Bilgileriniz için teşekkürler
Normalde hasar dosyası açılmaması gerekiyor ama bazı yerlerde bu yapılmıyor. Tramere işlenebiliyor. Bu konuyu sigortacınız ile detaylı bir şekilde konuşmanızı tavsiye ederim. Özellikle Autoking gibi bir yerde yaptıracaksanız işlenme olasılığı fazla.
Hakkı Bey,
Bende arka tampondaki sürtmeden dolayı oluşan boya kalkmasını Autokinge mini onarım dahilinde yaptıracaktım. Hasarsızlığın bozulmayacağını söylemişlerdi. O zaman onlara inanmayıp tekrar değerlendireyim?
Normalde hasar dosyası açılmaması gerekiyor ama bazı yerlerde bu yapılmıyor. Tramere işlenebiliyor. Bu konuyu sigortacınız ile detaylı bir şekilde konuşmanızı tavsiye ederim. Özellikle Autoking gibi bir yerde yaptıracaksanız işlenme olasılığı fazla.
Bildiğim kadarıyla tramerde görünen her kayıt hasarsızlığı bozacak diye bir kural yok.
Hakkı Bey,
Bende arka tampondaki sürtmeden dolayı oluşan boya kalkmasını Autokinge mini onarım dahilinde yaptıracaktım. Hasarsızlığın bozulmayacağını söylemişlerdi. O zaman onlara inanmayıp tekrar değerlendireyim?
Mehmet bey,
Tampon plastik aksam olduğu için hiç bir şey fark etmez. Tampondaki bayayı ister onartın ister onartmayın. Bence kalsın.
Ben eski aracımda arka tampondaki bir ezikten dolayı Auto King de mini hasardan yaptırdım. Bir yıl içinde 4 tane 20 cm boyunda mini hasar onarım hakkım varmış. 4 ünü de kullanarak arka tamponu düzeltip komple boyadılar. Ertesi yıl hasarsızlık indirminde herhangi bir sorun olmadı, indirimim devam etti.
Kardeş autokinge bulaşma derim ağzım yandı sağ çamurluğa az surtme vardı lokal boya yapıp duzelteceklerdi.Çamurluğu komple boyamıs ve aracın kendı hatlarını düzeltememişlerdi bombe duruyor
abi bizim kasko anadolu sigotanın şeyinden geçen sene arabanın sağ ön kapısına market arabası çarpmıştı (hani şu markette aldıklarımızı koyduğumuz araba) bu sene mayısta kasko bitmeden babam tamir ettirdi auto kingde hem araba komple pasta cilada yapıldı ve o market arabasının çarptığı yerde göçük filan hiç birşey kalmamıştı (lokal boya yapıldı çünkü boyanın astarı bile kalmamıştı) yaptırdığımız yer istanbul maltepe autoking diğer auto kingleri bilmiyorum. Şunuda belirteyim ilkten auto kinge gidiliyor hasar dosyan açılıyor ve adamlar sana bir ay sonraya randevu veriyorlar. bu yapılanlar hepsi yıllık hakkımızdan düştü hasarsızlık indiriminde filan oynama olmadı. istersen hasarlı yerin fotoğrafını yükleyim yapılmış halini ama 5 cm yakındanda baksan hasar belli olmuyor sanki kapı değişmiş