Gönderen Konu: corolla vvti 2006 terra otomatik yardım  (Okunma sayısı 4390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla vvti 2006 terra otomatik yardım
« Yanıtla #20 : Ağustos 11, 2012, 15:16:28 »
hee bilmiyordum vedat abi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 11, 2012, 15:16:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 11, 2012, 20:27:49 »
benim corolla 2004 hb idi muhtemelen sedanlarda ayndır.. kick down olayı sanayide turbolama diye tabir edilen :) otomatik viteslerde 2 vites düşürme olayıdır avamcası..tabi şartlar müsait olduğunda.gaz pedalına biraz sert basmanız gerekebilir çünkü benim araç o tuş çok sert nerdesyse hiç kullanılmış o yüzden olsa gerek bazende pedalın altında paspas olduğunda çalışmayabiliyor.. turboya gelince malesef bizim toyotalarda turbo yok bildiğimiz kara düzen atmosferik motorlar mevcut ..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 12, 2012, 02:12:31 »
ustalar 2 ay oldu aracı alalı sormak istediklerim var.

1) araç D konumundayken hareket lalinde -1 yada 2 gibi vites değiştirmenin bir zararı olurmu.
2) otomatik vitesteyken uzun yokuşlarda N konumuna alıp insem yakıt tasarrufu için iyi olurmu.
3) kapıları kilitlediğimde araba sellektör yapar gibi farları yakıyo ama vik vik ötmüyor acaba alarm yomu ?
4) yokuş yukarı çıkışı çok düşük aracın vites atmıyor devir yükseliyo ama hız çok yavaş artmakta
5) araba çalıştıgında P konumundayken bide devir 1'e yakın hiç gaza dokunmasamda normalmidir
6) araç hareket etmiyoken cırrr diye ses geliyo ön taraftan sanki elinizde bilekliği sallarsınızda şıngır şıngır olurya o tarz bir ses nedendir

yardımlarınız için şimdiden teşekürler
1) değiştirebilirsiniz , zararı olmaz, fakat değiştireceğiniz vitese uygun süratte bulunmanız gerekiyor, L konumu zemin durumuna göre çok yavaş seyretmek için seçilir. Aracın gaz tepkimesi, patinajı minimuma indirmek için oldukça düşer. diğer konumunuz olan yanılmıyorsam sizin araçta 3 olacak, o da 2.ve 3. vitesleri kullandırır size, ama ömür boyu bu modları kullanmasanız bence bir ihtiyaç duymazsınız,
2)Sakın boşta kullanmayın aracınızı, otomatik şanzıman , düz şanzımana nazaran çok daha kompleks bir yapıya sahiptir, araç çalışır vaziyetteyken bunu yaptığınızda, şanzımanınızdaki yağlama duracaktır. Buda şanzıman ömrünüzü çok ciddi azaltır.
3)aracınızda alarm değil immobilizer var
4)aracınızdan alacağınız maksimum performans odur, atmosferik 1.6 otomatik vites bir aile aracı sonuçta
5)anlamadım
6)Bizim motorlar soğukken , hafif bir zırıltı yapıyor genellikle, 2-3dk içinde ısındığında kesiyor bunu , belki o olabilir, benim incelediğime göre kronik bu durum.
yardımcı olabildiysem ne ala
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 12, 2012, 02:19:05 »
kick down varmı yokmu ustalar şimdi :(

birde aracın direksiyonu ağır geliyor bana . kuş gibi olması lazım değilmi  direksiyon yağı full dolu su gibi bir yag var içinde serviste konulmuş ayarı felanmı var acaba
kesinlikle kuş gibi olması lazım, bizim araçlarda birçok aynı dönem araca nazaran direksiyon oldukça hafif, tabi sizin önceki aracınızı bilemediğim için yorum yapamıyorum, farzı misal, fiat puntolarda 60 altı hızlar için city modu var, ondaki direksiyon ultra hafif, aynı araçtan kullanma fırsatı bulup kıyaslamak en doğrusu, genel kontrollerinizde bir sıkıntı görmemişsiniz zaten.

kick down yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi, otomatik viteslerde araca gaz tepkimesiyle vites küçülttürmektir. Aracın aşırı besleme olup olmamasıyla alakası yoktur. Özellikle çift yönlü yollarda , sollama için büyük kolaylık sağlar, düz vites gibi uygun vitesi seçmek için hızı kollamanıza gerek yok, gaza yeterli tepkiyi verdiğinizde araç maksimum performansını gösterir.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio