Gönderen Konu: SHELL v-power diesel + GTL !  (Okunma sayısı 6767 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
SHELL v-power diesel + GTL !
« : Ağustos 04, 2012, 18:27:28 »
 shell gtl kullanan arkadaşlar bu yakıtın araca ve yakıt tüketimine nasıl faydalarını gördünüz paylaşırsanız sevinirim . . .

Toyota Club Türkiye

SHELL v-power diesel + GTL !
« : Ağustos 04, 2012, 18:27:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: SHELL v-power diesel + GTL !
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2012, 18:40:22 »
   Dizel araçların yakıt enjeksiyon sistemlerinde zamanla çeşitli tortular birikir. Bu tortular motorun gücünü düşürür. Aracınızdan yüksek performans elde etmek için, motorunuzun bu önemli parçalarının çok iyi korunması şarttır.
   Yeni Shell V-Power Diesel +GTL Teknolojisi, Gazdan Yakıta (Gas to Liquids) adı verilen
özel bir katkı içerir. Shell tarafından geliştirilen ve doğalgazdan sentetize edilerek üretilen bu yakıt çok özel bir saflığa sahiptir.
Yeni Shell V-Power Diesel +GTL Teknolojisi, sıradan dizellere göre daha verimli yanması ve motoru sürekli temizleyip daha uzun süre daha fazla güç sağlaması için tasarlanmıştır.
   Ayrıca tortuları temizlemek ve tortu birikimini önlemek için özel olarak formüle edilmiştir.

Shell.com dan alinti yaptim :)
 Birde yeni Shell V power Nitro plus cikti ama Turkiyede satisina baslanmadi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2012, 23:39:51 »
100TL'lik (yaklaşık 25 litre) GTL ile gidebildiğimiz ortalama mesafe, tamamı şehir içi olmak üzere 440-450km civarı, performans diğerlerine göre yüksek, ses oranı bir hayli düşük.
Yine aynı miktar (100TL-25-26 litre civarı) V-power ile, aynen tamamı şehir içi olmak üzere 500km yol yaptım, ses GTL'den biraz daha fazla, normal seviye diyelim, opetin mazotuna göre daha az, petrol ofisininkine göre hiç yok(bir kere aldım po'dan, traktörden beter gürültülü çalışıyordu ve bas bas gitmiyordu, bir daha da almadım), performans olarak da 10 üzerinden not verirsem, GTL:9  V-power:7.5
(Araç:Albea 1.3 multijet)

Motoru temizlediği söyleniyor fakat zaten diğer eurodizeller de katkılı oldukları için çok da aşırı bir fark yok; o kadar fark verip daha az mesafe gitmeye gerek yok. Ha illaki alayım derseniz benim hep tavsiyem şu yönde; 2 depo v-power kullanırsanız 3. depoyu gtl alın, faydası olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2012, 00:30:26 »
Abim dizel pro ceedde kullanıyor çok memnun başka yakıt kullanmıyor aracın motor sesinin bile değiştiğini söyledi :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2012, 01:49:51 »
Eski aracımla sürekli Benzin+LPG kullanmaktaydım. Haziran ayında aldığım Auris 1.4D D-4D aracıma yakıt almak için Shell petrole gidene kadar 3 çeşit (Full-Save, v-power,v-power GTL) euro-diesel olduğunu bilmiyordum. Pompacıya euro-dizel doldur dedim. Adam hangisi dedi  :D  Cahillik kötü şey. Pompacının önerisi üzerine V-power kullandım. Şimdi V-power kullanmaya devam ediyorum. Ama V-power+GTİ hiç denemedim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2012, 09:10:40 »
Arkadaşlar aracınızda GTL kullanacaksanız ne diye dizel araç aldınız. Benzin fiyatına yakın mazot alıyorsunuz. Daha az km gidiyor bu mazot. Ben vPowerdan şaşmayın derim. Her 10 bin km de birde Würth ün ürünü olan mazot katkısından kullanın hem motorunuz hemde turbonuz tertemiz olur.

http://shop.wurth.com.tr/common-rail-mazot-katkisi-300mml
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2012, 14:19:04 »
Arkadaşlar aracınızda GTL kullanacaksanız ne diye dizel araç aldınız. Benzin fiyatına yakın mazot alıyorsunuz. Daha az km gidiyor bu mazot. Ben vPowerdan şaşmayın derim. Her 10 bin km de birde Würth ün ürünü olan mazot katkısından kullanın hem motorunuz hemde turbonuz tertemiz olur.

http://shop.wurth.com.tr/common-rail-mazot-katkisi-300mml

serkan bey 10 kuruş fark var  sanki 1lira fazla ödüyoruz 49 litre mazotla bodruma gidip geldim 1190 küsür yol yaptım gtl den gerisi yalan kesinlkle full depo olarak ilk defa kullandım rampalarda özellikle farkını anlıyosunuz ve araç sesi diğer dizelllere göre azalıyor ve pahalı olmasına rağmen yakıt tasarufu yağtığı için aradaki farkta ortadan kalkıyor...

depoda 5 lira için kesinlekle değdiğini düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2012, 14:22:00 »
BP daha iyi bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2012, 15:48:18 »
serkan bey 10 kuruş fark var sanki 1lira fazla ödüyoruz 49 litre mazotla bodruma gidip geldim 1190 küsür yol yaptım gtl den gerisi yalan kesinlkle full depo olarak ilk defa kullandım rampalarda özellikle farkını anlıyosunuz ve araç sesi diğer dizelllere göre azalıyor ve pahalı olmasına rağmen yakıt tasarufu yağtığı için aradaki farkta ortadan kalkıyor...

depoda 5 lira için kesinlekle değdiğini düşünüyorum .

Bende kullandım fakat GTL normal mazotlardan daha çok yaktı.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2012, 16:15:44 »

Sürekli GTL kullanıyorum. 45 lt alıyorum. Şehir içi + yüklü ve hızlı otoban kullanımı ile 800 km yapıyorum. Performansı rampalarda çok rahat hissediliyor.
 Daha önce Yaris'im vardı. O 35000 km'deyken GTL çıktı. İlk kullanımım da farkı görünce bir daha vazgeçmedim.
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2012, 16:24:59 »

4.2-4.3 ortalama yakaladım uzun yolda full klima açık araçta 4 kişi artı bagaj ve bodrum merkezde 60-65 km kullanıma rağmen gtl den şaşmam artık :D ama daha iyi ivmeleniyor diye gaza biraz fazla yüklendiyseniz o zmn daha fazla yakmış olabilir.

Sürekli GTL kullanıyorum. 45 lt alıyorum. Şehir içi + yüklü ve hızlı otoban kullanımı ile 800 km yapıyorum. Performansı rampalarda çok rahat hissediliyor.
 Daha önce Yaris'im vardı. O 35000 km'deyken GTL çıktı. İlk kullanımım da farkı görünce bir daha vazgeçmedim.

katılıyorum özgür bey .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2012, 17:03:55 »

Bunu bi kaç kişiden duymuştum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2012, 01:29:34 »
Konuyu hortlatıyım dedim :) Aracımda gece arkada diğer araçların farlarından baktığımda yogun bir duman görüyordum Shell gtl 1 depo kullandım 2. depo oldu her zamanki İzmir-Manisa arasındaki yokuşlarda zorluyorum farlardan bakıyorum ama yogun bir duman yok :) Artık motoru biraz biraz temizledim herhalde :) Herkese tavsiye ederim
Performansı olarak her zamanki cıktıgım yokusu 20 km üzerinde daha rahat cıkıyorum
Sessizliği PO , Opet ve lukoile göre daha fazla
0.4 lt/100km daha fazla yaktı belkide yükleniyorum temizlensin diye ondandır :)
En önemlisi de artık farlardan yansıyan dumanı görmeyince mutlu oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2012, 01:37:29 »
Konuyu hortlatıyım dedim :) Aracımda gece arkada diğer araçların farlarından baktığımda yogun bir duman görüyordum Shell gtl 1 depo kullandım 2. depo oldu her zamanki İzmir-Manisa arasındaki yokuşlarda zorluyorum farlardan bakıyorum ama yogun bir duman yok :) Artık motoru biraz biraz temizledim herhalde :) Herkese tavsiye ederim
Performansı olarak her zamanki cıktıgım yokusu 20 km üzerinde daha rahat cıkıyorum
Sessizliği PO , Opet ve lukoile göre daha fazla
0.4 lt/100km daha fazla yaktı belkide yükleniyorum temizlensin diye ondandır :)
En önemlisi de artık farlardan yansıyan dumanı görmeyince mutlu oldum :)

ben de kullandım 2 depo Shell GTL yakıttan.. evet motorun çalışma sesinde azalma vardı, biraz daha ataklık vardı ve bunların yanında her zamanki tüketimden biraz daha fazla yaktı.. ben ne kadar fazla yaktığını ölçmedim şahsen..

şimdi siz demişsiniz ki yakıt tüketimi 0,4 lt/100 km arttı.. düşünsenize 100 km de yaklaşık 2 TL kadar daha fazla yakmış.. değmez mi bence değer..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2012, 01:42:09 »
Tabiki yakıt artması problem değil 0.4 lt/100km bir enjektör masrafının yanında devede kulak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2012, 02:37:48 »
Ben daha önce v-power kullanıyordum . En son depoyu gtl ile doldurttum . Aracımda chipte var onunla birlikte aracın performansı inanılmaz derecede arttı aracıma binen 1.4 dizel olduğuna inanmıyor inandırmak için millete ruhsat gösterir oldum .

Fakat gtl de sanki biraz fazla yaktı ondan ben geri v-power a dönecem zaten 5000 km de bir enjektör temizleyici kullanıyorum . Ama ara ara gtl alabilirim de benim sağım solum belli olmaz .:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2012, 03:29:07 »
Ben daha önce v-power kullanıyordum . En son depoyu gtl ile doldurttum . Aracımda chipte var onunla birlikte aracın performansı inanılmaz derecede arttı aracıma binen 1.4 dizel olduğuna inanmıyor inandırmak için millete ruhsat gösterir oldum .

Fakat gtl de sanki biraz fazla yaktı ondan ben geri v-power a dönecem zaten 5000 km de bir enjektör temizleyici kullanıyorum . Ama ara ara gtl alabilirim de benim sağım solum belli olmaz .:D
Chip araca + kaç HP sağlıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Aralık 22, 2012, 04:01:43 »
Chip araca + kaç HP sağlıyor?

Hikmet dyno ya çıkmadım . Söylenen 115 hp 250 nm civarı . Büyük ihtimal bu seviyelere de gelmiştir . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 22, 2012, 04:09:11 »
Hikmet dyno ya çıkmadım . Söylenen 115 hp 250 nm civarı . Büyük ihtimal bu seviyelere de gelmiştir . :)
Yani ben arabaya taktırsam 147+115=262 hp mi? Olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Aralık 22, 2012, 04:27:23 »
Yani ben arabaya taktırsam 147+115=262 hp mi? Olacak.

Hikmet 115 hp katmıyor benim araç 90 hp 115 hp oldu daha doğrusu chip üreticisinin iddiası 115 hp . Senin araca chip tuning yapmak mantıklı olmaz daha çok turbo araçlarda verim alınabiliyor .