0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
keşke toyota türkiye de servise çağırma konusunda global yaklaşımlarına ayak uydurabilse. Bu arada servise çağırma markanın özgüveninden kaynaklı bir durum. Diğer pek çok markanın çok daha fazla kronik sorunlu aracı var fakat bir mahkeme kararı falan olmadan kolay kolay servise çağırma yapmıyorlar.
Yanlış her firmada olabilir, önemli olan malının arkasında durabilmesi.
Şimdi sanırım tüm kullanıcılar üyeler bana tepki gösterecek biliyorum, belki de haklılar onların açısından, ben sadece objektif olmak, duruma bir de dışarıdan bakabilmek, bakmayı başarabilmek adına bir şey sormak istiyorum, dahası şeytanın avukatlığı derler ya, öyle yapayım istedim, lütfen yanlış anlamayın, sadece aklıma geldi ve sormak istedim; Toyota böyle büyük bir geri çağırma yaparken "olsun, önemli değil", "mühim olan hatanın arkasında durabilmek" (sakın ha kişisel algılamayın, söyleyenleri yargılamak değil, sadece cümleleri örnek olarak verdim) diyebiliyorken, örneğin bir vw veya bir ford geri çağrı yaptığında yerden yere vuruluyor. Kaldı ki başka markaların da geri çağırma haberlerini okudum, okuyorum, yani her marka geri çağırıyor sorun olduğunda, sanki bu durum (sorunu kabul edip geri çağırma durumu) sadece Toyota'ya has bir durummuş gibi gösteriliyor? Tamam, herkes kullandığı markanın biraz da taraftarı moduna girebliyor, anlayışla karşılarım ama bu biraz da kendimizi kandırmak değil mi? İnsan neden kendisine muhalefet olamıyor? Yani başkası yapınca tukaka iken, hah işte bunlar hep böyle kahrolsun x markası derken, toyota yapınca "ooo helal olsun" veya "olsun canım ne var ki" deniyor. Toyota sorunsuz dendiğinde kimse mangalda kül bırakmazken, milyonluk geri çağırma haberlerinde neden herkes bu durum olağan birşey gibi davranıp, markanın bu durumunu savunuyor? Sanırım biraz muhalefet, biraz kurcalama belki de markanın ve modellerin daha güzel yanlarını ortaya çıkarır, bilmeyenlerin ve hatta benim de sevdiğim bir markaya sempatimin artmasını sağlar, tek amacım budur.