Gönderen Konu: 2007 model 1.6 benzinli aracımda rölanti sorunu? çözümü nedir?  (Okunma sayısı 1564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
arkadaşlar merhabalar, aracım 2007 model 1.6 manuel benzinli corolla ve lpg yok,

sabahları aracımı çalıştırdığımda aracımın devri 2500dd e kadar çıkıyor sonra gayet ağır bi şekilde inerek 600dd ile 1100dd arasında rölanti dalgalanıyor ve bazen 9000dd sabitleniyor bazen altında bazen üstünde,

bu yazdıklarım klima açık ve kapalı olarak test edildi iki durum arasında da hemen hemen aynı gözlem seyredildi, çok çok az bir fark olduğundan belirtmek istemedim.

aracım 58.700 km de nasip olursa 60.000 bakımını eylülün ilk veya ikinci haftası gibi düşünüyorum ne dersiniz sizce servise erken mi götürmeliyim, yada benimle aynı dertten muzdarip bir forumdaşım varsa bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

not: site içi arama yaptım fakat bu konuyla ilgili bir başlığa rastlamadım eğer daha önce açılmış böyle bir konu varsa gözümden kaçmış olabilir, link ile belirtirseniz inceleyebilirim, teşekkürler.
TOYOTA COROLLA 2007 1.6 VVTİ COMFORT 124 HP FÜME

ALLAH CEMİ CÜMLEMİZİ KAZALARDAN BELALARDAN NAZARLARDAN SAKLASIN... (AMİİİİİNNNN...!!!!)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 model 1.6 benzinli aracımda rölanti sorunu? çözümü nedir?
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2012, 15:50:34 »
arkadaşlar merhabalar, aracım 2007 model 1.6 manuel benzinli corolla ve lpg yok,

sabahları aracımı çalıştırdığımda aracımın devri 2500dd e kadar çıkıyor sonra gayet ağır bir şekilde inerek 600dd ile 1100dd arasında rölanti dalgalanıyor ve bazen 9000dd sabitleniyor bazen altında bazen üstünde,

bu yazdıklarım klima açık ve kapalı olarak test edildi iki durum arasında da hemen hemen aynı gözlem seyredildi, çok çok az bir fark olduğundan belirtmek istemedim.

aracım 58.700 km de nasip olursa 60.000 bakımını eylülün ilk veya ikinci haftası gibi düşünüyorum ne dersiniz sizce servise erken mi götürmeliyim, yada benimle aynı dertten muzdarip bir forumdaşım varsa bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

not: site içi arama yaptım fakat bu konuyla ilgili bir başlığa rastlamadım eğer daha önce açılmış böyle bir konu varsa gözümden kaçmış olabilir, link ile belirtirseniz inceleyebilirim, teşekkürler.

acaba çalıştırır çalıştırmaz aracı rolanti 2500 deyken gazsız yarım debriyajla hareket ettirmeyi denediniz mi ?? yani soğukken gaz vermeden azcık yarım debriyajda yükleyip aracın kalkışına bakın.. yani rolanti 800-900 ken ki gibi zor mu yoksa daha mı rahat kalkıyor.. sonra boşa aldığınızda rolanti yine 2500'e çıkıp sonra mı düşüyor yoksa direk normal değerini mi buluyor  ?? mesela motor soğuk durumdayken boğaz kelebeği sıkışıp motoru gereken rolanti devrine düşürecek kadar kapanamıyor olabilir.. ısınıp genleşince normale dönüyor olabilir.. benim aklıma ilk bu geldi..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 model 1.6 benzinli aracımda rölanti sorunu? çözümü nedir?
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2012, 23:02:38 »

sabahları aracımı çalıştırdığımda aracımın devri 2500dd e kadar çıkıyor sonra gayet ağır bir şekilde inerek 600dd ile 1100dd arasında rölanti dalgalanıyor ve bazen 9000dd sabitleniyor bazen altında bazen üstünde,

rölantinin dalgalanması genellikle boğaz kelebeğinin tıkanmasından kaynaklanır.boğaz kelebeğini temizletin eğer sorun düzelmezse rölanti sensörü arızalı olabilir.