0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar bu konuyu haftalarca araştırdım olacağına çok inanıyorum. bir mesajımda kısacık bahsetmiştim. Selçuk beyin dikkatini çekmiş ve bana mesaj gönderip bilgi istedi bende herkesle paylaşmak bilgi alışverişi yapmak istedim.aslında kendim yapmayı çok istiyordum ama hiç fırsatım olmuyor malzemeleri alamadım.devre çok basit, (devre çizilihalde elimde) montajda basit olur herhalde cesaret alarak belki ben yada birileri devreyi yapar deneme fırsatı buluruz.nette oto anfileri için yapılmış gecikme zamanı ayarlanabilir bir gecikmeli iletim devresi buldum. amaç devreye 12v geldikten 2-3 sn veya daha az yada daha uzun bir zaman sonra elektriği iletmesi böylelikle oto teybine birden yük binmemesi amaçlanmış.peki bu gecikmeyi nasıl sağlıyor?kondansatör denilen devre elemanı elektrikle tamamen şarj oluyor ve şarj olduktan sonra iletim sağlıyor.diğer devre elemanları ise sadece bu şarj süresini isteğe göre uzatıp kısaltıyor ve devrenin yanmasını önlemeye yarıyor.şimdi bunu nasıl orjinal kumandası olan bir toyota' ya nasıl uygulayacağız?kumandadan kapı açma düğmesine bastığımızda kısa bir süre kapı kilit motoruna elektrik gidecek. bu elektriği role yardımıyla devreye elektrik vermesinde kullanacağız ve ayarlı dirençlerle 1-2 sn devreye verilen elektriği kondansatörün şarjına yetmeyeceği şekilde ayarlayacağız. yani yarı şarj olmuş olacak.kumandanın açma düğmesine peşpeşe 2. basışımızda tekrar devreye aynı miktarda elektrik gidecek ve kondansatör tam şarj olmuş olacak ve devre tamamlanacak yine bir roleyi harekete geçirecek.harekete geçen role önceden bagaj kapağına monte edip ayarladığımız kapı motoruna kısa süreli elektrik gönderecek ve bagaj açılacak.Yorumlarınızı bekliyorum.
Boot Trunk remote releaseAynen bu olacak işte. ilk basışta kapı açılıyor peşine bir daha basınca bagaj açılıyor.hatta bu kit ebayda vardı 70 dolar veya euro tam hatırlamıyorum bulamadım onu bulursam onuda eklerim.
abilerim bizde 2006 corolla varda bunun bagajını uzaktan kumandayla nasıl açabiliriz
2011 corollaların bagajı kumandadan açılmıyormu ?
Açılıyor mu?
Benim camları otomatik açmak ve kapatmak için uygulayacağım sistem. Yalnız ben butun devreleri kendim yapacağım. Komplike birşey olacak. Malzemeler yolda gelince hemen başlayacağım.http://www.cardomain.com/ride/3821425/2007-honda-civic/page-4 honda için uygulanmış.
valla selçuk eleman bunları verdi,ilk başta öyle görünce bu ne ya dedim ,bir yönden iyi lehimle uğraşmam,birde komplike yapacam demişsin benim mezemeler eksikse söyle onlarıda alayım bagaj kapağını da açarmıyız sence?