Gönderen Konu: Direksiyonda Titreme (tecrübeli arkadaşlardan yarım bekliyorum)  (Okunma sayısı 6809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür edildi
selam arkadaşlar 2003 corollamda hafif bozuk yollarda. kasislerde. parke taş döşenmiş yollordan gecerken diresiyonumda hissedilebilir derecede direme muvcut düzgüz asvalt yolda sorun yok neden olabilir direksiyonda boşluk olabilir dediler ama bilemiyorum sizin degerli cevaplarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2012, 13:48:09 »
selam arkadaşlar 2003 corollamda hafif bozuk yollarda. kasislerde. parke taş döşenmiş yollordan gecerken diresiyonumda hissedilebilir derecede direme muvcut düzgüz asvalt yolda sorun yok neden olabilir direksiyonda boşluk olabilir dediler ama bilemiyorum sizin degerli cevaplarınızı bekliyorum

tecrübeli değilim ama bence mantıken direksiyonda boşluk olsa titreme normalden az olur.. lastikler sağa sola döner ama direksiyona daha az yansır.. benim mantığım böyle işledi şahsen.. direksiyon milinin mafsallarında bi gevşeme vs olabilir belki
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2012, 23:15:22 »
aynı sorun 2006 terra da vardı. bizde direksiyon kutusu sandık. lastikleri yenileyince ses falan kalmadı. acaba sizinde lastikler sertleşmiş olabilirmi. 4 yıl civarıysa sertleşmesi muhtemel.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2012, 16:43:21 »
teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için yarın gidip 2 cif önlere lastik alacagım inşallah düzelir düzelmese mavsallara baktıracagım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2012, 20:01:49 »
bildiğim kadarıyla  lastiklerden farkeder. yumuşak lastik tercih edilmesi gerekir. rot başlarına da bakılsa iyi olur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 05, 2012, 20:02:42 »
ön takımınızı mutlaka kontrol ettirin derim rot balansa sokun bi aracı.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.google.com.tr/
« Yanıtla #6 : Ağustos 05, 2012, 21:18:47 »
amortisörler patlaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyonda Titreme (tecrübeli arkadaşlardan yarım bekliyorum)
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2012, 07:55:31 »
Titreme dediğiniz sallanma şeklinde ise ve sizi yormuyorsa sorun yoktur...Ancak elimle durduramıyorum direksiyonu ve tir tir titriyor diyorsanız lastiklere rotlara mafsallara baktırın...Direksiyonda boşluk olsa asfaltta hassasiyeti düşer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyonda Titreme (tecrübeli arkadaşlardan yarım bekliyorum)
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2012, 15:01:26 »

Sezgin arkadaşım bu problem hemen hemen bozuk yada parkeli yolda tüm corollalalar yapar zaten istediğin kadar lastik değiştir değişen bir şey olmaz ben de de 2006 corolla var 4 adet sıfır continental aldım değişen birşey olmadı bu sorunu direksiyonun altındaki kutuyu söküm bir adet vidası vardır orada bir somun var ismini tam bilmiyorum oranın ama onu 1 yada 1,5 tur sıktırman gerekicek ondan sonra ses %95 kesiliyor 40-50 bin km sonra tekrar yapıyor aynı sesi üst kol değişecek falan diyor servis ama bence hikaye bir çok kişi bu şekilde halletti bu sorunu bilginize
2006 corolla 1,6 terra oto.