Gönderen Konu: Klima açınca kaputun altından gelen ses?  (Okunma sayısı 1643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Klima açınca kaputun altından gelen ses?
« : Temmuz 31, 2012, 23:26:35 »
Merhaba arkadaşlar, son bir kaç gündür bu sorun başıma geldi, klimayı ilk açtığımda sabahları tıkırt diye bir ses geliyordu, önemsemedim daha önce de vardır da ben duymamışımdır dedim bilmiyorum normal mi ? klimayı açınca mekanik bir ses geliyor.

Birde bu akşam otoparkta aracı çalıştırdım, tabi saat 5 e kadar güneşin altında durdu, aracı çalıştırdım 50mt gittim, klimayı açtım bu sefer mekanik ses ve birde hava sesi geldi, yani nasıl anlatayım hani lastiğe hava basarken hava çubuğunu çektiğinizde pıst diye bir ufak patlama tarzı birşey olur ya aynen öyle bir sesti. Daha sonraki açıp kapamalarda bu sesi yapmadı.

Sizce sorun olabilir mi? Yoksa sıcak havalardan mı acaba?

Saygılar.

Düzeltme + Ekleme: Aklıma bir husus daha geldi onu da sormak istiyorum arkadaşlar, aracı yokuş aşağı 1. vitesteyken stop edip ayağımı frenden çekince araç hareket etmeye devam ediyor, şanzımanda mı bir sorun var ki :S

Toyota Club Türkiye

Klima açınca kaputun altından gelen ses?
« : Temmuz 31, 2012, 23:26:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima açınca kaputun altından gelen ses?
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2012, 23:45:19 »
Klimanın motorunda bir problem varsa motora aşırı güç bindiğinde(aşırı sıcaktan hemen soğutmaya geçmesi gibi) fazla zorlanıp bu sesler ortaya çıkıyor olabilir. Ben de aynı problemi başka bir araçta yaşadım klimayı
açmadan önce 2-3 dk camları açarak çözüm buldum. Ama kışın sese katlanıyordum mecburen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2012, 00:56:36 »
murat o ses ev klimalarında da olur. pıst diye duyduğunuz ses. siz klimayı açtığınızda sistem hemen gazı kabindeki evaporatöre vermez önce biraz soğutur sonra sisteme verir tam bu sırada gaz ani genleşme yapar bu duyduğunuz ses odur. normaldir. benim aracımdada oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2012, 20:06:35 »
Hmm anladım, bu gün yapmadı zaten aynı sesi, teşekkür ederim cevaplar için şanzımandaki sorun için ne diyorsunuz peki?

bu gün yine denedim, yokuş aşağı park ettim, geri viteste takılı vaziyette stop ettim el frenini çekmedim, araç 2 saniyede bir hareket etmeye devam etti azar azar, yani bıraksam gidecek o şekilde :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2012, 18:15:48 »
bu gün yine denedim, yokuş aşağı park ettim, geri viteste takılı vaziyette stop ettim el frenini çekmedim, araç 2 saniyede bir hareket etmeye devam etti azar azar, yani bıraksam gidecek o şekilde :S

bu kadar bariz yani geriye takılıyken kaçırma sanki normal değil ama kesin bilmiyorum...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)