0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben mp3 ve aux dinlemek için gittigidiyordan aldım araca göre soketleri mevcut teyp in arkasında ki cd grişinie taktım mp3 dinliyorum şuanhttp://urun.gittigidiyor.com/elektronik/oto-audiosystem-tum-orjinal-teybineze-usb-sd-aux-60729953
arada maliyet olarak uçurum var, maliyet bir yana kendi çabamızla birşeyler yapınca insan daha bir tatmin oluyor.
toyota iyi hoş ve çok sorunsuz bir araç o konuda bir problem yok yalnız toyota servislerinin tutumları ve gerek parça gerek işçilik ücretleri çok yüksek sessiz bir araç değil mesela özellikle yol sesini çok alıyor birde kabinde heryerden ses geliyor bunu kesmekte pek mümkün değil siniz ediyor torpidosu teyibi kapıları heryerde sese rastlamak mümkün yani audi ve volkswagen kulladım arkadaşlarımda var hb corollayla alakası yok onlarda toyota kadar dayanıklımıdır orası tartışılır.
Estağfurullah, bildiğimiz bir iki şey varsa, klavyemizin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışıyorum, o kadar...Yokuşta kayma olayı bir sorun değil. Park ettikten sonra araç ağırlığı nedeniyle gitmek istiyor, tekerlek dönmeye çalışıyor, dönemiyor, poryayı döndürmeye çalışıyor döndüremiyor, porya aksı döndürmeye çalışıyor, aks diferansiyeli, o şanzımanı, o baskı balatayı, o motoru vb vb... Yani tekerleğinden motorun pistonlarına kadar bütün parçaların sırasıyla birbirini döndürmeye zorluyor. Ama motor galip geliyor ve hepsini tutuyor:)O bir kaç cm lik. kayma da tüm bu hareket organlarının aralarındaki boşlukların alınması nedeniyle oluşuyor...Ama aracın durmuyorsa ve hareket etmeye devam ediyorsa, geçmiş olsun, hadi servise, baskı balatan sizlere ömür.... (En iyi ihtimalle, başka sebepler de olabilir, ama ağzımdan yel alsın:)Radyo teybinin arkasında standart aux girişi yok, önünde yanında altında üstünde de yok Ama, usb sd dönüştürücü modül takabileceğin bir cd changer yuvası var. Eğer planladığın bu ise...Değil ise, teybi söküp açıp, amfi katı çıkışlarına 3 adet kablo lehimleyip dışarı uzatarak aux girişi yapabilirsin. Ama bunu tavsiye etmem, o teybin içini sökmektense bütün arabayı söküp toplamaya razı olurum. Çok fazla parça ufacık bir yere toplanmış, el girmiyor, tornavida girmiyor, havya girmiyor... Tamamen eziyet yani. Bir ara ben de aux girişi yapayım diye söktüm, üst ve alt kapakları çıkardım, şöyle bir baktım, kapakları yerine takıp topladım:) Eğer dönüştürücü modül alırsan, herhangi bir oto elektrikçi/elektronikçi takabilir. Bunun için teybi sökmeye bile gerek yok, torpido kapağını çıkarıp, kolunu teydin arkasına doğru uzatıp soketi takıveriyorsun, olup bitiyor (Tabi soketin yerini ve yönünü bilmek lazım)İçeriden aux çıkışı yapmayı düşünüyorsan, unut, güzel şeyler düşün Ses yalıtımı konusuna gelince, benim yaptıklarımı aslında siz de yapabilirsiniz. Sonuçta uzay mekiği yapmadım:)Ama biraz teknik bilginiz, biraz el beceriniz, biraz genel kültürünüz olması lazım. Bazı kişiler yatkındır, bazıları değil... Eğer biraz yatkınlık varsa araştırıp öğrenerek ve deneyerek herşeyi yapmak mümkün... Bu konuda tek tavsiyem; araç ve sürüş güvenliği ile ilgili yerlere dokunmayın, onun dışındaki yerleri kafanıza göre sökün takın, hiçbirşey olmaz. Memleketimiz bozuk yollarının bile bozamadığı Toyotayı siz mi bozacaksınız? En çok bir iki plastik tırnak kırarsınız, ama bu tür hataların geri dönüşü basittir...Son olarak işletme açma konusuna gelince : 1980'lerde Topkapı'da tamirci çıraklığı yaptım, meslek lisesindeyken 2 gün okul, 3 gün atölyede/fabrikada çalıştım. Üniversite bitince servis yöneticiliği yaptım, çeşitli oto parçaları üreten fabrikalarda (plastik aksam, ön takım, rot, salıncak, motor yatağı, egzoz vb.vb.) yöneticilik yaptım. Taa ki 2002 yılına kadar, ondan sonra Allah yardım etti, sektör değiştirdim:) Bir daha kolay kolay da döneceğimi sanmam:)
ama diğerinde direksiyondan kumanda edemiyoruz ve teyp üzerinden müdahale edemiyoeruz o yüzden çok keyifli olacağını zannetmiyorum. ben 79 tl aldım gayette memnunum.
ebaydan almıştım kargo dahil 79 tl mal oldu. ismide x carlink diye birşey aux , usb , sd kar girişi mevcut üzerinde evet sizin aracada olacaktır teyplerimiz aynı zaten.
http://www.ebay.com/itm/Toyota-Digital-CD-Changer-USB-SD-Aux-In-Mp3-Adapter-Interface-2x6P-Camry-Corolla-/110928394746?pt=Car_Audio_Video&hash=item19d3d8f9fa&vxp=mtrhttp://www.ebay.com/itm/USB-SD-SDHC-MP3-CD-Changer-AUX-In-Adapter-Radio-6-6-Toyota-Corolla-Verso-/200795051238?pt=Car_Audio_Video&hash=item2ec05154e6&vxp=mtr#ht_2347wt_1396bunları bulabildim, daha farklıları var ama + 170 $
Murat alırken dikkat et, yanlış hatırlamıyorsam toyota'nın 2 soket tipi vardı. Seninkine uygun olanı alman lazım...
Abi bende ondan korkuyorum zaten, aldığım cihazın soketi uygun olmazsa iadesi vs.çok zor iş, onun için teybin arkasındaki soket girişini bir araştırayım bakalım.
2003 corollalarda (kasetçalarlı model) yanlış hatırlamıyorsam 5+7 big socket olarak geçiyordu.Geçen sene söktüğümde bakmıştım sokete ama hatırlamıyorum şimdi, fotosunu da çekmemişim aksi gibi...Hatırlayan bilen arkadaş varsa, ya da teybin arkasının fotosu olan varsa daha garanti cevap gelir...
Yok ya çakma filan olmadı , aynı senin tarif ettiğin gibi, ilk olarak forumdan Selçuk bey yaptı daha sonra patladı gitti arkadan Barış bey geldi falan filan, forumda konusu ve fotoları mevcut bende tekrar söküp kabloyu torpido gözünden almıştım başka bir yere taşıyacağım o ara çekip fotoları koyacağım.
Atilla Bey merhaba tecrübelerinizden faydalanmak amacı ile size sitede dün paylaştığım sorundan bahsetmek ve yorumunuzu almak istiyorum mümkün ise yeni bir toyota kullanıcısı olarak çok güvenerek ve severek aldığım aracımdan (2002 model 1.6 Otomatik benzinli) manifolt bölgezinden şöyle zırıltı mı desem hırıltımı desem bir ses geliyor.Alırken gösterdiğim usta normal bir problem yok bunlarda bu hastalık vardedi kendi ustam yeni baktı olayı sökerek neden kaynaklandığına bakmakta çözüm arıyor daha pazartesi sökecek ciddi bir şey yok önemli değil dedi.Bende aracımı sevmeme rağmen sesden rahatsız oluyorum yardımlarınızı ve yorumlarınızı rica ediyorum.Teşekkür ederim.
Atilla bey açıklamalar çok aydınlatıcı, roman gibi bir çırpıda okudum , söylediklerinize katılmamak mümkün değil, size bir sorum olacak,anten altındaki plastik halkayı nasıl hallettiniz acaba? bu anten olayı aynen sizin gibi benide arabadan soğutacak nerdeyse, kendi arabamlayaşıt opellere bakıyorum hepsinin anteni yerli yerinde, toyotalara bakıyorum yüzde doksanının antenleri güneşten yıpranmış.