0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben 2003'ten beri Sedan Terra'sını kullanıyorum...*Mekanikte ve motorda problemi yoktur, tabi iyi bakılmışsa. Ben 9 senedir motor, mekanik hiç problem yaşamadım.*Rölantide hafif titreme yapar. (Kimileri VVTI motorun özelliği der, kimileri kronik problem...*İç plastik kalitesi fena değil,*Dış plastik kalitesi: kötü. (Özellikle kauçuk-lastik olanlar. Tavan çıtası, pencere dış fitilleri vb. Zamanla don lastiği gibi çeker.)*Performansı iyidir (1.6).*Süspansiyon orta-serttir, virajlarda fena değildir, ama şehir içinde aşırı konforlu değildir.*Teybin üst kısmı ile göğüs arasında boşluk oluşumu (Bununla ilgili bir konu açmıştım zamanında)*Antenin dibindeki plastik daire parça zamanla çürüyor, yedek parça yok. Servise sorarsanız komple anten setini değiştirmeniz lazım. 800TL. gibi saçma laflar ediyorlar..*Direksiyon arızası yaşanabilir. (Röle, elektrik motoru vb. arızası. Servis komple kolonu değiştirmek ister, anlamıyorsanız 2-3 bin TL'nizi alır)*Emme manifoldunda ses problemi yaşayabilirsiniz. Bir iki vida ile kolayca hallolur.*Camlarınız yarı açık iken kapıyı kapatınca tıkırtı yapar.*İyi bir lastik kullanıyorsanız yol sesi, rüzgar sesini fazla almaz, çamurluk içlerinde keçeli davlumbazlar var, aracın muhtelif yerlerinde de izolasyon keçeleri mevcut.*Servis yaygın, yedek parça fiyatları kabul edilebilir düzeyde.*Son yıllarda yetkili servis kalitesi ve müşteri hizmetlerinde düşüş var, eski Toyota değil.Güncel kasadaki bir sürü abuk subuk problem nedeniyle bu kasaların değeri oldukça yüksek, kıymete bindi... Fiyat konusunda çok yorum yapamayacağım, çok sıkı takip etmem fiyatları, ama 20-25 bin aralığında satılıyor, 28-29 binli fiyatlar bile gözüme çarptı.Önerir miyim? Yaklaşık 10 yıllık bir araç alacaksanız, bu aracı öneririm. Diğer araçlara göre başınızın çok daha az ağrıyacağı kesin. Fiyatı orta halli gibi gözüküyor, tabi aracın durumunun ne olduğu önemli, yorum yapmak çok doğru olmaz.
Ben 2003'ten beri Sedan Terra'sını kullanıyorum...*Mekanikte ve motorda problemi yoktur, tabi iyi bakılmışsa. Ben 9 senedir motor, mekanik hiç problem yaşamadım.*Rölantide hafif titreme yapar. (Kimileri VVTI motorun özelliği der, kimileri kronik problem...Rolantide titreme olayı bende de var, özellikle motor ısındıktan sonra bu titreme sizin vücudunuzu bile titretiyor ve motordan yüksek seste rolanti sesi geliyor, mekanik bir ses, dizel motor gibi *İç plastik kalitesi fena değil,Özellikle ön göğüs kısmından saçma sapan gıcırtılar geliyor, çok can sıkıcı oluyor sessiz zamanlarda. *Dış plastik kalitesi: kötü. (Özellikle kauçuk-lastik olanlar. Tavan çıtası, pencere dış fitilleri vb. Zamanla don lastiği gibi çeker.)*Performansı iyidir (1.6). Performans hakkında verdiğim linkte yorum yaptım. *Süspansiyon orta-serttir, virajlarda fena değildir, ama şehir içinde aşırı konforlu değildir. Kesinlikle katılıyorum, Uzun yolda o kadar fark etmiyor ama, şehir içinde bunu çok rahat fark edebiliyorsunuz, bi çukura yada kasise girdiğinizde rahatsız edebiliyor, lastiklerle pek çözümlenebilecek bir durum da değil. *Teybin üst kısmı ile göğüs arasında boşluk oluşumu (Bununla ilgili bir konu açmıştım zamanında) Tıkırtı yapıyor bu husus.*Antenin dibindeki plastik daire parça zamanla çürüyor, yedek parça yok. Servise sorarsanız komple anten setini değiştirmeniz lazım. 800TL. gibi saçma laflar ediyorlar..*Direksiyon arızası yaşanabilir. (Röle, elektrik motoru vb. arızası. Servis komple kolonu değiştirmek ister, anlamıyorsanız 2-3 bin TL'nizi alır) Ben henüz yaşamadım ama bu da kronik sorunlar arasında sanırım. *Emme manifoldunda ses problemi yaşayabilirsiniz. Bir iki vida ile kolayca hallolur. Atilla abi bunu açarsan biraz çok sevinirim, nasıl bir ses bu, bende de varmı diye test edeceğim. *Camlarınız yarı açık iken kapıyı kapatınca tıkırtı yapar. Bu beni deli ediyor, camlar yarım açıkken tıkırtı yapıyor + cam kesme sesi gibi bir ses geliyor ve deli ediyor insanı :S*İyi bir lastik kullanıyorsanız yol sesi, rüzgar sesini fazla almaz, çamurluk içlerinde keçeli davlumbazlar var, aracın muhtelif yerlerinde de izolasyon keçeleri mevcut. 120 km den sonra bütün yol ve asfalt sesi aracın içinde malesef.*Servis yaygın, yedek parça fiyatları kabul edilebilir düzeyde.Yedek parça fiyatları bence de makul.*Son yıllarda yetkili servis kalitesi ve müşteri hizmetlerinde düşüş var, eski Toyota değil.Güncel kasadaki bir sürü abuk subuk problem nedeniyle bu kasaların değeri oldukça yüksek, kıymete bindi... Fiyat konusunda çok yorum yapamayacağım, çok sıkı takip etmem fiyatları, ama 20-25 bin aralığında satılıyor, 28-29 binli fiyatlar bile gözüme çarptı.Önerir miyim? Yaklaşık 10 yıllık bir araç alacaksanız, bu aracı öneririm. Diğer araçlara göre başınızın çok daha az ağrıyacağı kesin. Fiyatı orta halli gibi gözüküyor, tabi aracın durumunun ne olduğu önemli, yorum yapmak çok doğru olmaz.
Atilla bey açıklamalar çok aydınlatıcı, roman gibi bir çırpıda okudum , söylediklerinize katılmamak mümkün değil, size bir sorum olacak,anten altındaki plastik halkayı nasıl hallettiniz acaba? bu anten olayı aynen sizin gibi benide arabadan soğutacak nerdeyse, kendi arabamlayaşıt opellere bakıyorum hepsinin anteni yerli yerinde, toyotalara bakıyorum yüzde doksanının antenleri güneşten yıpranmış.
merhaba ben 4 ay önce 2005 sol hb otomatik 24-700 tl aldım lpg li araç 155 000 de şu an hiç bir sorun yok çok memnunum bu bemim 4 toyotam ama birdaha araba alırsam toyata düşünmüyorum.
Atilla abi sana hayranlığım günbe gün artıyor Ne kadar güzel yazmışsın, eline sağlık. Müsaade varsa sana bir soru sormak istiyorum abi. Şimdi benim corolla da şöyle bir sorun var, sorun mu bilmiyorum gerçi daha. Aracı yokuş aşağı park ediyorum, geri vitesteyken stop ediyorum, el frenini çekmeden ayağımı pedallardan kaldırdığımda araç hareket etmeye devam ediyor. Ama bu hareket bir kaç saniyede bir mutad şekilde oluyor. komple salıvermiyor kendini yani. Şanzımanda mı bir sorun var yoksa corollalar da bu normal mi? Birde benim aracım Terra donanım ve radyo+teyp var, bu teybin arkasında aux girişi yapılabilecek bir soket/yuva vs. varmı kesin? varsa Ankara da bunu nereye en sağlam yaptırabiliriz sizce? Ses yalıtımı hususunda yaptıklarınızı bizim de yapmamız pek mümkün değil heralde Aslında bu konuda bir işletme açsan abi eminim çok müşterin olur Saygılar.
Abi niye unutsun aux girişini geçen haftasonu yaptık çok da güzel oldu gene bu siteden aldığımız yardımla yaptık.
Hani link, fotolar motolar?? Yollarsanız bir bakayım, sabrınızı alkışlayayım:) Ama teyp kafasından çıkış aldıysanız, o sayılmaz, çakma aux olur o
Yok ya çakma filan olmadı , aynı senin tarif ettiğin gibi, ilk olarak forumdan Selçuk bey yaptı daha sonra patladı gitti arkadan Barış bey geldi falan filan, forumda konusu ve fotoları mevcut bende tekrar söküp kabloyu torpido gözünden almıştım başka bir yere taşıyacağım o ara çekip fotoları koyacağım.