Gönderen Konu: İşçi çalışma ortamına parmak basınca, Toyota ayaklandı  (Okunma sayısı 1272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+

Arkadaşlar herkese merhaba ben bu haberlerden sonra iyice soğumaya başladım toyotadan altından olsa farketmez ...
Yiğit Bulutun yazdığı bir yazı var fabrikadan ayrılan bir işçinin ağzından kaleme dökülmüş. İğrenç bir durum var ortada eğer bunlar gerçekse
insanların inançları ile dalga geçmek özellikle müslümanlarla ... Merak ettiğim toyotanın politikasımı yoksa burda ki yöneticilerin işgüzarlığı mı aslında yani bu haberlerden sonra ciddi ciddi aracımı satmayı düşünüyorum bir daha kapısından geçmem. Ne kadar etkili olur tartışılır ama vicdanım en azından rahat etder.

Toyota ve Carrefour'da 'ayrımcılık' tamgaz...
http://www.stargazete.com/yazar/yigit-bulut/politika/toyota-ve-carrefourda-ayrimcilik-tamgaz/yazi-650815

İşçi çalışma ortamına parmak basınca, Toyota ayaklandı
http://www.stargazete.com/ekonomi/isci-calisma-ortamina-parmak-basinca-toyota-ayaklandi/haber-650766

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: İşçi çalışma ortamına parmak basınca, Toyota ayaklandı
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2012, 10:54:26 »
tamam haklısın ama ne yapılabilirki bizim gibi toplu iğne dahi üretemeyen sömürge ülkelerinde bu tür şeyler yaşanıyor maalesef, toyota alma, soykırımı kabul eden fransız reno pejo citroen alma, italyan alma, çinliler türkleri katlediyor çin malı alma, opel yahudi kökenli onuda alma eee çare varmı yok... sen dua etki adamlar lütfedip bize araba satıyor, onlar bizi boykot etse halimiz duman...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2012, 11:30:47 »
Bu konu daha oncede tartisilmisti haberin dogruluguna suhpe ile bakmistik hala da supheli bakiyorum sahsen. Japonlarin boyle birsey yapacagini sanmiyorum olsa olsa fabrika mudurunun kendini kral sanmasidir diye dusunuyorum. Ayrica baska birsey dikkatimi cekti iki firmada SA :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2012, 11:38:40 »
tamam haklısın ama ne yapılabilirki bizim gibi toplu iğne dahi üretemeyen sömürge ülkelerinde bu tür şeyler yaşanıyor maalesef, toyota alma, soykırımı kabul eden fransız reno pejo citroen alma, italyan alma, çinliler türkleri katlediyor çin malı alma, opel yahudi kökenli onuda alma eee çare varmı yok... sen dua etki adamlar lütfedip bize araba satıyor, onlar bizi boykot etse halimiz duman...

:alkis: :alkis: :alkis:

Bu konu daha oncede tartisilmisti haberin dogruluguna suhpe ile bakmistik hala da supheli bakiyorum sahsen. Japonlarin boyle birsey yapacagini sanmiyorum olsa olsa fabrika mudurunun kendini kral sanmasidir diye dusunuyorum. Ayrica baska birsey dikkatimi cekti iki firmada SA :)

Benim fikrim,Toyota Türkiye fabrikası'nın yönetim kademesinde bir problem var..ne fransıza nede almana değişmem Japon kardeşlerimi..  :D Çin liler zaten Çin Malı..  :D :D
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2012, 11:46:48 »
Carrefour'da mescit bile yok. Devasa markette, bırakın çalışanın, müşterinin bile namaz kılabileceği yer yok. 20 metrekare yer ayıramamışlar devasa binada. Görevliye "Burada mescit var mı?" diye sorduğumda, yüzünü ekşiterek verdiği "yok" cevabı daha dün gibi gözlerimin önünde. Bizzat yaşadığım için bu konudan şüphem yok ama Toyota'da aynı durum var mıdır bilemiyorum. Ama olabileceğine de ihtimal veriyorum.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2012, 11:50:02 »
En iyisi yerli malı yurdun malı :D TOFAŞ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2012, 12:11:11 »
Gazeteciliğin yüz karası Yiğit Bulut'un hala kaale alındığına inanmak güç gerçekten. Ülker grubuna saldırdığı için Habertürk'den kovuldu. Şimdi de sahipsiz olduğuna inandığı Toyota ve Carrefour'u gözüne kestirmiş. Türkiye'de ne boykot girişimleri yapıldı, hepsi gelir geçer ama bunun gibi gazeteci müsveddelerinin hiç arkası kesilmeyecek mi yahu...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2012, 13:11:49 »
çamur at izi kalsın anlayışıyla yapılıyor haberlerin çoğu. yaz bişeyler insanların ilgisini çeksin. amaç bu olmuş. açıkçası, Toyota Honda ve Mazda kadar işçisine ve müşterisine önem veren başka marka var mı bilmiyorum. çevremden bizzat duyduğum memnuniyetleri iletiyorum, sadece Japon aracı olanlar bunu söylüyorlar, ilginç
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2012, 13:18:03 »
Haber doğruysa bu toyotanın ayıbı .
Bunun için toyota marka aracımı ben satmazdım .Ama şu var ben zaten servisin tutumu yüzünden bir daha toyota almıcağımı daha önce başka konularda belirtmiştim bu haberi okuyunca iyi bir karar verdiğimi anladım .

çamur at izi kalsın anlayışıyla yapılıyor haberlerin çoğu. yaz birşeyler insanların ilgisini çeksin. amaç bu olmuş. açıkçası, Toyota Honda ve Mazda kadar işçisine ve müşterisine önem veren başka marka var mı bilmiyorum. çevremden bizzat duyduğum memnuniyetleri iletiyorum, sadece Japon aracı olanlar bunu söylüyorlar, ilginç
Sercan bey
Müşteri memnuniyetleri üst derecede olsa idi dizellerdeki yağ yakma olayını kabullenip herkezin sorununu çözerlerdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2012, 13:23:29 »
yauh Sakaryada millet toyotaya girmek için can atıyor resmen...
işçilere falan oldukça iyi maaş veriyor, yıllık izni, bayram tatili hepsi de var...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2012, 16:14:03 »
Gazeteciliğin yüz karası Yiğit Bulut'un hala kaale alındığına inanmak güç gerçekten. Ülker grubuna saldırdığı için Habertürk'den kovuldu. Şimdi de sahipsiz olduğuna inandığı Toyota ve Carrefour'u gözüne kestirmiş. Türkiye'de ne boykot girişimleri yapıldı, hepsi gelir geçer ama bunun gibi gazeteci müsveddelerinin hiç arkası kesilmeyecek mi yahu...

+1

Ayrica bu konu zaten forumda acilmis.
Arama özelligini kullanarak bulabilirdiniz. Temcit pilavi gibi ayni konunun pisirilip pisirilip sunulmasina karsiyim ve konuyu kitliyorum. Ana konu halen aciktir ve isteyen oradan devam etsin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante