0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Avensis ile ilgili görüşünüze katılıyorum. Eski kasanın gerçekten çok ağır bir havası vardı ve Toyota'ya sempati duymayanları bile cezbediyordu. Maalesef D segmentindeki araçların yeni kasalarında o eski ağırlık yok. Ben şahsen bu havayı artık bir tek Superb'de yakalayabiliyorum.
superb sanırım E segmenti oluyor...
D segmenti
birçok kaynak Octavia'nın D segmenti olduğuna işaret ediyor o nolucak peki..?
Dünyadan bir'haber kaynaklar diyebiliriz bunlara.Škoda'da sırasıyla;- Fabia B- Octavia C - SuberB D segmentinde ve- Roomster ise Mpv sınıfında yer alıyor 2006 model olan SuperB'i kullanma imkanım oldu.D segmentinde ici çok geniş olan tek araba.Bir benzeri daha yok.Yeni kasayı anlatmaya gerek yok.Babamin peşinatı şöyle 5-6 bin lira daha fazla olsaydı Corolla yerine kesinlikle yeni SuperB aldirirdim.
E segmentinde olması için e segmenti şase uzunluğuna ve ona oranla genişliğe sahip olmalı o yüzden net cevap D segmenti
bana kalsa da o şekilde abi ama satış danışmanları dahil birçok kişi octavia'yı D, Superb'i E, Fabia yı da B sınıfı olarak gösteriyorlar...Daha önce açılmış şu konuya bakarsan, skoda'nın C segmentinde bir aracı olmadığına değinilmiş, octavia C'nin üstü olarak bahsedilmiş...http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44709.0
kesin rakamları biliyor musunuz..?
SüperB boyut olarak D sınıfının üstünde E segmentinin altında bir arac...
Superb -Avensis karşılaştırılmasını başarısız bir karşılaştırma olarak buluyorum. Bir kere Toyota'nın Türkiye piyasasına verdiği önem skoda kadar var mı? Koskoca firma yollamış buraya yaris, corolla, avensisi, yine de diğer markalarla reakabet halinde. Suudi Arabistan'da gidin sorun Superb mi yoksa Camry mi(ya da avalon mu) diye(artık hangisi ne segmentiyse), galiba çok net bir şekilde cevap alabilrsiniz bu soruya...İlla karşılaştırmak isteniyorsa, tabiiki superb Avensis'den daha ciddi duruyor.