Gönderen Konu: durduk yerde kaza  (Okunma sayısı 1560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
durduk yerde kaza
« : Temmuz 27, 2012, 19:56:44 »
İyi akşamlar herkese. Bugün site bahçesinde park halindeki aracıma bayan komşum arka tampondan vurmuş. tamponun sağ arka kısmı yarılmış. tamponu değiştirmeme gerek galiba. Tutanak tuttum ama karş tarafın sigortası HDI, ve Erzurumdaki yetkili servis ve ya özel hiç bir servisle anlaşması yok. bulunduğum şehir Kars ve burada güveneceğim hiç bir usta yok. Napacağımı bilemiyorum? Araştırıyorum ama bir çıkar yol bulamadım. Orijinal parça konusunda tereddütüm var???

Toyota Club Türkiye

durduk yerde kaza
« : Temmuz 27, 2012, 19:56:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: durduk yerde kaza
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2012, 20:00:00 »
kaskonuz yok mu? var ise kaskonuz parayı karşı tarafın sigortasından tazmin edebilir. Sizde orjinal parçalarınıza kavuşursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2012, 20:12:39 »
Kaskom var.Ama benim kasko'da erzurum toyota ile anlaşmalı değil? biraz daha açarmısın benim kasko nasıl alıyor karşı tarafın sigortasından?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2012, 20:18:53 »
mehmet abi öncelikle geçmiş olsun.benim bildiğim şu şekilde:aracınızı toyota servisinde yaptıracaksınız,yaptırıldıktan sonra tuttuğunuz tutanak ve sigortanın istediği tüm belgelerle birlikte toyota servisinin vermiş olduğu faturayıda alarak hdi sigortaya gideceksiniz ve toyota servisine ödemiş olduğunuz fatura bedelinin tarafınıza ödenmesini isteyeceksiniz.onlarda size tahmini olarak 1 ay içinde ödemeyi gerçekleştirirler.eğer sigorta şirketiyle toyota anlaşmalı olsaydı sigorta parayı direk servise ödeyecekti yani siz işin içine hiç girmeyecektiniz.anlaşmalı demek bu şekilde oluyor.ama her halukarda paranızı karşı tarafın sigorta şirketinden alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2012, 20:23:38 »
Teşekkürler okan kardeşim. Durduk yere canım sıkıldı bugün. Normal kaza olur sıkıntı değil.Ama site bahçesinde park halindeki araca çarpmalrı can sıkıcı malesef!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2012, 20:27:45 »
Teşekkürler okan kardeşim. Durduk yere canım sıkıldı bugün. Normal kaza olur sıkıntı değil.Ama site bahçesinde park halindeki araca çarpmalrı can sıkıcı malesef!

haklısın mehmet abi gerçekten çok can sıkıcı bir durum.inşallah başınıza tekrar böyle bir durum gelmez :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2012, 20:32:37 »
Yarın yetkili servisi arayıp soracağım. Dediğin gibi bir olay varsa en mantıklısı dediğini uygulamak. yoksa içim rahat etmeyecek. Aracımın normalde değişeni yok. Parça değişimi aracın değerini de düşürecek böyle olunca.Napalım sağlık olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2012, 20:49:07 »
Yarın yetkili servisi arayıp soracağım. Dediğin gibi bir olay varsa en mantıklısı dediğini uygulamak. yoksa içim rahat etmeyecek. Aracımın normalde değişeni yok. Parça değişimi aracın değerini de düşürecek böyle olunca.Napalım sağlık olsun.

mehmet abi tabi servisi arayıp bilgi almanız en sağlıklısı.ben şöyle bir olay yaşadım amcam toyota marka aracıyla ankarada kaza yaptı.karşı taraf %100 suçlu çıktı.karşı tarafın sigortası dubai group sigortaymış.toyota servisine arabayı yapılması için teslim etmeye gittiğimizde toyota servis yetkilisi'toyota nın dubai group sigorta ile anlaşması yok.biz burda aracınızı yaparız sonra biz faturayı keseriz.siz bize ödemeyi yaparsınız daha sonra trafik tutanağı,verdiğimiz fatura ve sigortanın isteyeceği diğer evraklarla birlikte dubai group sigortaya gidip paranızı alırsınız.ama ne kadar sürede ödeme yaparlar bilemem' demişti.amcamda arabayı dubai group sigortanın direk anlaşması olduğu bir özel serviste yaptırdı.bu arada amcamın kaskosu yoktu eğer olsaydı parayı dubai group tan temin etmesi daha kolay olacağı için arabayı toyota servisinde yaptırırdı.yarın servisi arayın ve kasko şirketinizi konu hakkında bilgilendirin.arabanızı toyota servisine bırakın ve orjinal parça ile değişim yapılsın.canınızı çok sıkmayın aracın fotoğraflarını çekin ve satarken alıcısına gösterirsiniz.aracın kazalı olmadığını sadece küçük bir dokunma hasarı olduğuna inandırırsınız.şimdiden kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2012, 20:52:08 »
Teşekkür ederim kardeşim ilgin için. Çok faydalı oldu. İyi akşamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2012, 20:55:16 »
Teşekkür ederim kardeşim ilgin için. Çok faydalı oldu. İyi akşamlar...

ben teşekkür ederim abi iyi akşamlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2012, 02:13:32 »
çok geçmiş olsun Mehmet Bey, inşallah sıkıntınz tez zamanda biter  :(
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2012, 02:17:36 »
abi tampon değişimi yada boyası kesinlikle arabanın değerini düşürmez .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2012, 15:07:52 »
Arkadaşın dediği gibi tampon plastik aksam olduğu için kaporta aksamına tabi tutulmaz o yönden çekingen olmasın bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2012, 15:22:01 »
Çok geçmiş olsun, bence bu taraflara geliyorsanız geldiğiniz bir vakit yaptırmanızı tavsiye ederim hemde aklınız kalmamış olur.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2012, 01:43:40 »
Teşekkürler arkadaşlar. pazartesi erzurumda outoking'e göstereceğim. eğer hasar fazla değilse yapabiliriz dediler. foto gönderdim ama söküp bakmamız lazım dediler. bakacağım artık nolur?