Gönderen Konu: Rampa Sorunu  (Okunma sayısı 1702 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rampa Sorunu
« : Temmuz 27, 2012, 14:04:18 »
Arkadaşlar Arabam 2011 Corolla D-4D Elegant Manuel , Geçenlerde çok dik bir bayırda arabayı denemek için durdum. Bu dik bayır istanbul içinde yol olarak kullanılan bir yer. Arabayı boşa aldım tekrar kalkış yapayım derken ne göreyim araba yokuşu çıkamadı, belki dedim ben mi gaz debriyaj ayarını yapamadım 4-5 kere boşa aldım tekrar denedim , olmadı. Moral bozuldu acaba neden böyle bir şey yaşadım kendi hatamdan mı yoksa gerçekten çok dik bayırlarda gözbebeğimiz gerektiği kadar iyi değil mi?

Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum .

Konuyu açmamın sebebi genelde rampa sorunlarını otomatik şanzıman yaşıyor diye açtım.Ayrıca arabam manuel olmasına rağmen ruhsatta nıye MM yazıyor anlamıyorum.

Toyota Club Türkiye

Rampa Sorunu
« : Temmuz 27, 2012, 14:04:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Rampa Sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2012, 14:08:40 »
devir i 2500 ün altına düşürmeden kalkışı deneyin el freni ile arabayı sabitleyi devir i 2500 olacak şekilde kalkın
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2012, 14:11:17 »
Muhtemelen ruhsata yanlış yazılmış, bazen ve hatta genellikle de gücü yanlış yazılıyor, örneğin 70hp bir araç 70kw olarak yazılıyor, bir sorun olmaz, satışı yapılırken söylenir doğrusu yazılır.
Diğer taraftan dizel araçlarda bu dik rampalarda kalkış bazen sorun olabiliyor, biraz zorlamak gerekli, örneğin babamların Albea'sında da bazen oluyor, dik bir rampada durunca gaza biraz daha yüklenip öyle kaldırmak gerekli; el freni ile kalkmak biraz kolaylık sağlayacaktır, ama dediğim gibi biraz bağırtmak şart, devri yükseltip(2500-3000civarına) ondan sonra debriyajdan çekin ayağınızı, yoksa dizeller azıcık zorlanıyor, bu normal, aracınızda sorun yok yani.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2012, 14:16:59 »
En kısa zamanda deneyeceğim çünkü insan o kadar para veriyor sonra çok basit bir problem ile karşılaşıyor yoksa araba müthiş akıllı giriş ve cruise control ile desteklense satışını çok daha fazla artırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2012, 14:20:59 »
En kısa zamanda deneyeceğim çünkü insan o kadar para veriyor sonra çok basit bir problem ile karşılaşıyor yoksa araba müthiş akıllı giriş ve cruise control ile desteklense satışını çok daha fazla artırır.
dizel motorlar(d4d) torku 2000 devirden sonra vermeye başladığı için rampada tork gereksinimi oluyor aracın ve bu torkuda ancak dedğim gibi kalkarak elde edebilirsin aracınız hayırlı uğurlu olsun keyifli sürüşler :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2012, 00:31:00 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41781.0;topicseen

Sizi bu konuya davet ediyorum :P :lol:

Mehmet Can abinin dediği gibi el freni ve 2500 devir gayet güzel çıkartır keyifli sürüşler :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bas Gaza Ver Yanı COROLLA Bu. ;)
    • Facebook
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2012, 12:55:30 »
Ben de bu sene 2006 1.6 Sol'u satıp 2011 1.33 aldim.
O da patinaj atıyor fazla dik rampalarda.
-1997 model 1.3 XE(06 VZK 20)
-1999 model 1.6 Special(21 EK 944)
-2006 model 1.6 Sol SD(06 ZVZ 21)
-2011 model 1.33 Comfort(21 EK 404)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA 2011 D-4D ELEGANT M/M
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2012, 23:29:59 »
kardeş bende 2011 d4d m/m var. 2 yıldır biniyorum avcılarda yaşıyorum. 2 yıldır ben öyle bir sorunla karşılaşmadım. araba otomatik olmasına rağmen her zaman el fireninden destek aldım. sıfır almıştım 50000 km oldu şimdi bi sorun yok çok şükür
M.ÇİL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2012, 23:50:26 »
ben otomatik arabamla o yokuşları hiç devir yükseltmeden çıkıyorum -_-