Gönderen Konu: Peugeot Citroen ve Toyota, Avrupa’da hafif ticari araç üretecekler  (Okunma sayısı 1431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi

Toyota Avrupa ve PSA Peugeot Citroën bugün Avrupa’da hafif ticari araçlar segmentinde yeni bir işbirliği anlaşmasını imzaladıklarını duyurdular. PSA Peugeot Citroën Grubu böylece Toyota’ya Avrupa’da Toyota markası altında ticarileştirilecek hafif ticari araçlar temin edecek.

İlk etapta, 2013’ün ikinci çeyreğinden itibaren, PSA Peugeot Citroën mevcut Peugeot Expert ve Citroën Jumpy gamlarından alınan hafif ticari araçlar temin edecek. Anlaşma aynı zamanda PSA Peugeot Citroën tarafından üretilecek yeni nesil araçlar konusunda da işbirliğini öngörüyor. Bu işbirliğinin 2020 sonrasında da devam etmesi planlanıyor.

Toyota Avrupa’nın bu yeni nesil araçlarla ilgili geliştirmelere ve endüstriyel yatırımlara doğrudan katılması öngörülüyor. Bununla birlikte herhangi bir sermaye iştiraki veya ortak üretim öngörülmüyor.

Toyota Motor Avrupa Başkanı Didier Leroy “Hafif ticari araç segmenti Avrupa pazarında çok sayıda ülkede bizim için önemli” dedi. “PSA Peugeot Citroën ile güçlerimizi birleştirerek, Hiace modelimizin geçtiğimiz günlerde satışının durdurulması sonrasında sadık müşterilerimize böylece iyi bir çözüm sunuyoruz. Halihazırda küçük araç sınıfında PSA Peugeot Citroën ile kendini kanıtlamış ortaklığımız sürüyor. PSA Peugeot Citroën Avrupa’da hafif ticari araçlar pazarında başta gelen aktörlerden bir tanesi ve kaliteli ve çok yönlü araç üretimi konusunda sağlam bir üne sahip.”

PSA Peugeot Citroën Programlar Direktörü Jean-Christophe Quémard ise “Bugün Toyota ile kurduğumuz verimli işbirliğinin kapsamının genişlediğini duyurmaktan mutluyuz. Bu anlaşma, şirketlerimizin Avrupa pazarına yönelik rekabetçi ürünler sunmalarına olanak verecek ve yeni nesil hafif ticari araçların geliştirilmesinin temellerini oluşturuyor” şeklinde eklemede bulundu.

Kaynak:http://www.otomobilgazetesi.com/peugeot-citroen-ve-toyota-avrupa8217da-hafif-ticari-arac-uretecekler-11316.html
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
çok kaliteli markalarla çalışıyor tebrik ediyorum   :argh:  :argh:  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
bu üçlününü daha önce ortak üretimini yaptığı araç mevcut,  citroendeki c1 diğerlerindekini pek anımsayamadım...

edit: aradım buldum.... Peugeot 107, Toyota Aygo and Citroen C1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Ynt: Peugeot Citroen ve Toyota, Avrupa’da hafif ticari araç üretecekler
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2012, 08:23:15 »
çok kaliteli markalarla çalışıyor tebrik ediyorum   :argh:  :argh:  :argh:
bencede o kadar kaliteliki toyotanın kalitesi bunların arasında sönüp kalır.  !!! !!! !!! toyota logolu fiat fiorino saçmalık bence
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY