Gönderen Konu: Camın dış yüzeyinde oluşan buğulanma  (Okunma sayısı 18360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Camın dış yüzeyinde oluşan buğulanma
« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2012, 17:52:12 »
Sıcaklık 29 derece
Hissedilen sıcaklık 37 derece
Rutubet oranı %73

Sonuç aşağıdaki fotoğraftaki gibi camın dış yüzeyinde olan buğulanma, daha önce hiç karşılaşan oldu mu?

Silecekleri çalıştırmak buğuyu 30 saniyeliğine temizliyor ama sürekli tekrarlıyor.
Diğer çözüm klimanın havasını aşağı vermek ama o zaman da otomatik mod iptal oluyor.
Belli bir hızın üzerine (yaklaşık 40km ve üzeri) çıkınca kendi kendine kayboluyor

Daha önce karşılaşıpta çözüm bulan oldu mu?

Bu arada dışarıya cam temizleyi özel solusyon, yağmur suyunun camda kalmamasını sağlayan temizleyiciler ve hatta buğu önleyici kullandım, fakat bir faydası olmadı

Bulunduğun bölgenin özelliğidir
Türkiyede bu tür buğulanma olmaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 26, 2012, 17:52:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 26, 2012, 22:30:17 »
kliman açıksa ve direk ön cama yönlendridiysen bu yüksek nemli havalrdao lur,kullanma klavuzlarında kitapcıklarda bunu özellikle beliritirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 27, 2012, 15:51:48 »
Adanada pejo 207 dede oluyor klimayı çalıştırınca aradaki sıcaklık farkından kaynaklanıyor ve nem oranı yüksek olduğu için yoğunlaşma çok oluyor buda kendini hemen belli ediyor...Havası kuru olan bölgelerde pek nadir oluşur... Klimayı cama vurmayın yada klima yerine kaloriferi çalıştırın :D

Paşam ben de Adanalıyım ama daha önce hiç camın dışında buğu oluşmasını görmemiştim

kisin olusan buguyu engellemek icin iceriden bugu engelleyici sprey kullaniyorsak, bunu yazin disaridan uygulasak nasil olur >:D

Denedim ama işe yaramıyor, ya da benim kullandığım pek iyi değildi :) Tavsiye edeceğiniz bir marka varsa, deneyebilirim

Bulunduğun bölgenin özelliğidir
Türkiyede bu tür buğulanma olmaz
O zaman arabayı satayam mı Kemal abi? :D

kliman açıksa ve direk ön cama yönlendridiysen bu yüksek nemli havalrdao lur,kullanma klavuzlarında kitapcıklarda bunu özellikle beliritirler.
Camın içinde oluşmasını yazıyor, hatta oluşursa klimayı çalıştırın, bu buğuyu temizyecektir diyor, bunu biliyorum ancak sorun camın dış yüzünde buğu oluşması ;)

Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 28, 2012, 09:11:55 »
Mehmet abiylede hemşeri çıktık Oğuz İNCE ilede akraba çıktık hayırlısı :D Abi valla oluyor pejo 207de dur yakında astrada gelecek onuda deneyeyim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 28, 2012, 10:17:40 »
Benim arabamın dışı buğulansa hemen satardım
ne yapayım buğulu arabayı
helede hong-kong ta yaşıyor olsaydım....oralarda araba almak bisiklet almaktan kolay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 30, 2012, 06:02:58 »
Mehmet abiylede hemşeri çıktık Oğuz İNCE ilede akraba çıktık hayırlısı :D Abi valla oluyor pejo 207de dur yakında astrada gelecek onuda deneyeyim :D
:)

Benim arabamın dışı buğulansa hemen satardım
ne yapayım buğulu arabayı
helede hong-kong ta yaşıyor olsaydım....oralarda araba almak bisiklet almaktan kolay
Abi iyide buğusuz araba yok :) Olsa olsa honda buğusuzdur diyordum ama  o da buğuluymuş

Bu arada ben Hong Kong'da değilim, yaklaşık 800km daha doğusunda okyanusun içindeyim. Senim arodan bakınca dünyanın öbür ucu oluyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 30, 2012, 06:06:36 »
Bu arada sanırım TCT'de buna cevap bulamayacağım,
Burada bir arkadaş bir sıvı sürdü; geçici olarak çözüm oluyor ama camda yağlı bir gürünüm oluşturuyor. Sıvının ne olduğunu bilmiyorum, öğrenince yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 30, 2012, 08:09:51 »
buğu gidericiler var, ancak camda yağlı bir tabaka bırakıyorlar nefret ediyorum.. benim de başıma gelmişliği var, fan hızını azaltıp az bir şey dereceyi arttırınca sorun gidiyor.

mehmet abi bence fan hızını azaltıp, üfleme kısmını yüz ve ayak olarak ayarlayıp, dereceyi de yüzüne vurunca rahatsız etmeyecek bir sıcaklığa getirirsen, mesela 25-26 gibi. buğu sorunun kalmaz abi..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 30, 2012, 10:05:55 »
buğu gidericiler var, ancak camda yağlı bir tabaka bırakıyorlar nefret ediyorum.. benim de başıma gelmişliği var, fan hızını azaltıp az bir şey dereceyi arttırınca sorun gidiyor.

mehmet abi bence fan hızını azaltıp, üfleme kısmını yüz ve ayak olarak ayarlayıp, dereceyi de yüzüne vurunca rahatsız etmeyecek bir sıcaklığa getirirsen, mesela 25-26 gibi. buğu sorunun kalmaz abi..

Hoşgeldin Türkay, nerelerdeydin? :)

Yukarda yazdım ama dikkatin kaçmış sanırım; geçici çözüm olarak öyle yapıyorum ama hava üfleme konumunu değiştirince klima otomatik moddan çıkıyor. bu arada ben klimayı yaz-kış 24-26 derece aralığında (genelde 25 derece olarak) kullanırım

daha önce yağlı tabaka bırakmayan buğu giderici kullandım ama işe yaramadı, en son bir arakdaşın tavsiyesiyle başka bir buğu giderici kullandım, buğu oluşmuyor ama senin gibi ben de o yağlı tabakayı sevmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 30, 2012, 10:25:10 »
   Bu isin çözümü İcin gerekli formülü bulup yeni bir ürün mü piyasaya çıkarsak :D Ama kimyager değilim :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Temmuz 30, 2012, 10:27:01 »
Hoşgeldin Türkay, nerelerdeydin? :)

Yukarda yazdım ama dikkatin kaçmış sanırım; geçici çözüm olarak öyle yapıyorum ama hava üfleme konumunu değiştirince klima otomatik moddan çıkıyor. bu arada ben klimayı yaz-kış 24-26 derece aralığında (genelde 25 derece olarak) kullanırım

daha önce yağlı tabaka bırakmayan buğu giderici kullandım ama işe yaramadı, en son bir arakdaşın tavsiyesiyle başka bir buğu giderici kullandım, buğu oluşmuyor ama senin gibi ben de o yağlı tabakayı sevmiyorum
okudum abi yukardaki yazıyı da, çıksın otomatik moddan ne olacak ki? ayak-yüz, 25 derece, hasta da etmez hem :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 31, 2012, 04:47:41 »
   Bu isin çözümü İcin gerekli formülü bulup yeni bir ürün mü piyasaya çıkarsak :D Ama kimyager değilim :(
Hiç olmadı camı sökeriz; ne olsa sorun ön camdan kaynaklanıyor. Cam yok, sorun yok :D

okudum abi yukardaki yazıyı da, çıksın otomatik moddan ne olacak ki? ayak-yüz, 25 derece, hasta da etmez hem :D
Ayakta terlik varsa, 10. dakika sonrası titreme başlıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Temmuz 31, 2012, 06:14:47 »
Hiç olmadı camı sökeriz; ne olsa sorun ön camdan kaynaklanıyor. Cam yok, sorun yok :D
haydaa kötüymüş o da ya :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 31, 2012, 09:09:04 »
Soğutmanın en konforlu olanı camdan içeriye dağılan hava abim ama buğu oluyor öylede :D en iyisi aphaci tarzı camdan kafa dışarıya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 03, 2012, 13:39:19 »
benim corolla'da da bu sorun senelerdir var.buğu önleyici kullandım,yine başa çıkamadım.aracınızı çalıştırdıktan sonra bir süre klimayı buğu gidericiyi çalıştırın.ve sıcaklığı dış sıcaklığa yakın olarak ayarlayın.klima açıkken +,- 7 derece maksimum değer olmalı.başka bir seçenek olduğunu sanmıyorum.
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 05, 2012, 15:16:31 »
Sıcaklık 29 derece
Hissedilen sıcaklık 37 derece
Rutubet oranı %73

Sonuç aşağıdaki fotoğraftaki gibi camın dış yüzeyinde olan buğulanma, daha önce hiç karşılaşan oldu mu?

Silecekleri çalıştırmak buğuyu 30 saniyeliğine temizliyor ama sürekli tekrarlıyor.
Diğer çözüm klimanın havasını aşağı vermek ama o zaman da otomatik mod iptal oluyor.
Belli bir hızın üzerine (yaklaşık 40km ve üzeri) çıkınca kendi kendine kayboluyor

Bu otomatik konumda sadece ön cama üflemiyor muhtemelen , eğer göğüsten ve yanlardan da üflüyorsa bu durumda ön cama üfleyen kısımları bir miktar sünger v.b. türünden hava akışını azaltacak malzemeler koyup  hava akışını azaltmak faydalı olur sanırım. Denemeniz lazım.

İkinci bir çözümse ön camın alt kısmına yani bğu yapan kısımlara kadar , şeffaf ışığı tam geçiren ince film tabaka koymak, uzak doğuda hafif renklilerin camın üst kısmında uygulandığını çok eskiden görmüştüm, onlar güneş içindi tabii ki... Siz tam şeffaf bulabilirseniz 40-50 cm lik bir parçayı geçici olarak yapıştırın bir deneyin sonuca göre hareket edersiniz. Hatta elinizde az rekli olandan varsa onunla bir deneme yapın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 05, 2012, 17:21:23 »
- Klima ile soğutma yapıldığında kesinlikle hiç bir zaman ön cama yada ayaklara hava yönlendirilmemelidir,
- Sıcak hava yukarıda biriktiğinden dolayı, hava torpidonun önündeki ızgaralardan en yukarı yönlü olarak gönderilmeli fakat yüzünüze, göğsünüze yada omzunuza gelmeyecek şekilde ayarlanmalıdır,
- Otomatik mod, sadece erken İlkbahar ve geç Sonbahar'da kullanılmalıdır, gündüz soğuturken akşamları ısıtma yapar ve bunları yaparken başlangıçta en hızlı fan devresinde çalışır, istenen ısıya ulaştığında ise en düşük fan hızına geçer.
- Sıcak ve rutubet çok ise dış ortamdan içeri hava alışı kesilmeli fakat uzun yolculuklarda belirli aralıklarla taze hava alınmalıdır.
- Dijital klimalarda rahat hissedilen derece ayarlanırken, manuel klimalarda fazla soğutma varsa kalorifer düğmesi ile soğuk hava kırılmalıdır. Her iki sistemde de ayarlanan ısı yetersiz kalıyorsa, dereceyi düşürmek yerine fan hızı arttırılmalıdır, yoksa farkına varmadan grip olursunuz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)