0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ona karşı bir çözüm bulmak,fizik kurallarını değiştirmek gibi o yüzden kafa yorma buna kısaca yoğuşma deniyor.
Benim c4 üm de böyle yapıyordu. İçerisi de resmen buz oluyordu. Sorun olarak algılamadım. Ancak klima kanallarında veya filtre nemli olabilirmi?
Buğulanma içerde değil, camın dış yüzünde. Ayrıca bu durum havadaki rutubet oranı çok yüksek olunca (%60 üzeri) ortaya çıkıyor
Selam...Sorun tamda burada belirttiğin gibi.Klima'yi kaç derecede kullanıyorsun bilmiyorum ama ısısını biraz daha artırman gerekecek.Bu sorunu,dediğin gibi nemin yüksek olduğu anlarda Leon'da da otobustede yasadım.Sogutma degerini değiştirirsen bu sorun ortadan kalkar.22-24 derece de manuel ya da otomatik kullanmak bu sorunu hem yok eder hemde saglık İcin de yararlı olacaktır.
Klimayı camlara verme abi.
Aradaki sıcaklık farkı fazla oldukça yapacaktır. Otomatik modda havayı içeriden alsa şiddeti düşebilir mi?
Özcan hocam, ben klimayı yaz kış sürekli 24 ile 26 derece arasında kullanıyorum. Genelde 25, bazen 1 derece artıp azalabiliyor. Biraz daha arttırsam, sıcak üflemeye başlayacak
O zaman yüksek nemden kaynaklı olabilir.Diger arabalarda da olduguna göre...
Mehmetciğim havadaki nem soğuk yüzey bulunca buğu ortaya çıkıyor. klimayı çalıştırma arabanın ön camlarını aç öyle serinle. problemin kalmayacağını umuyorum.
ne yaparsanız yapın sonuç değişmez, çünkü siz içerinin sıcaklığını 24-25 dereceye bile ayarlasınız, klimanız -5 derece gibi bir ısıda soğuk hava üflemeye devam edecektir. Yani içerden cama -5 decere klima üflüyor, dışarda nemli ve 40 derece civarında bir sıcaklık, ister istemez camın iki tarafında 50 dereceye yakın bir ısı farkı ortaya çıkınca sonuç inatçı buhar...Valla cam iyi dayanıyor yine o ısı farkına....