0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımı alalı 1 seneyi geçti,motor yağı bujiler yeni değişti,debriyaj setide 10.000 km önce değişti,gerçi son bir haftadır tuhaf birşekilde kalkarken hafif silkelemeye başladı ama,9,5 lt benzin sarfiyatı 1 senedir aşağı yukarı aynı.Sanırım az km yapıp,birde trafikte kaldığım için fazla yakıyor,benim gibi şehir içinde fazla km yapmayan arkadaşların 100 kmde kaç lt yaktığını merak ediyorum,saygılar!
Okan bey,bende baskı balatadan şüpheleniyorum,ama 10.000 km de baskı balatamı gider,aklım almıyor,bugüne kadar başıma böyle birşey gelmedi,debriyaj seti değişiminde iş yoğunluğu nedeniyle parçayı kendim alamadım,usta orjinal luk marka taktım dedi,güvendiğimde bir insandır ama yinede insan şüpheleniyor!
Eski arabamdam biliyorum(1997 clio 1.4 aynı yolda 12 lt yakıyordu) baskı balata bitince benzini su gibi içer :)Ama yarisi aldığımdan beri ortalaması aynı,bu arada geçen sene debriyaj seti değiştikten sonra uzun yola gittim(İST-GİRESUN),100 km de 5 lt civarı yaktı,oldukça iyi.İşe giderken araç boş,sanırım motor tam verimli çalışacakken yol bitiyor,bide trafik üstüne gelince normalden 2 lt filan fazla yakıyor!Arkadaşlar yorumlar için teşekürler,ayrıca el freni çekiliyeken kaldırma olayını denicem!
Ercüment kardeş motorun randımanlı çalışmaya başlıyacağı zaman yolculuğun bitmesi,dolaysıyla normalden daha fazla yakması konusuna aynen katılıyorum.Soru şu 2-3 lt fazla yakması normal mi?Debriyajın Bir süre sonra üste kavrama konusununda farkındayım,fakat 1 sene sonramı araba silkelemeye başlar,inşallah dediğin gibi debriyaj kavramasındandır,başımıza masraf açılmaz.Bu arada el freni olayını denedim araba stop etti.Rampa yukarı çıkarken araç 3000 devirden sonra gaza basmama rağmen daha yavaş hızlanıyor gibi geliyor,bunu özellikle denicem,çünkü eski aracım debriyajın bitimine doğru yokuşlarda çok zor gidiyordu,debriyaj değişimiden sonra uçuyordu.