0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
forumdaşlar kolay gelsin. aracımın dün yağ çubuğunu çektiğimde ekteki fotolardaki gibi çıktı durum. acaba sizce 4,1 lt lik yağdan ne kadar geriye kalmıştır. serviste yine diyecekler normal standartların içinde diye ama sinir bozucu birşey bu
Mesut Bey aynen ben de dün yağ çubuğuna baktığımda benim de minimum seviyesinde olduğunu gördüm yağımın.Hemen servisi aradım normal olduğunu şayet yağ ikaz lambası yanarsa kafama takmamamı sık sık yanarsa bir litre 10/40 yağ koymamı ve servise gelmemi söylediler.Benim de kafama takıldı bu iş nasıl olur 2010 model bir araçta diye ama bilmiyorum daha ikaz lambası yanmadı aracım şuan 49600 de ramazan sonrası inş. 50000 bakımına gideceğim tabi o zaman kadar mecbur kalmazsam.... bir de bilen varsa bu yağ ikaz lambası tam olarak yağ çubuğunun minimum çizgisinde mi yoksa daha da altında mı yanıyor...??
dedikleri gibi yağ ikaz lambası yandımı. yok yanmadı. o zaman birşey yapamayız. fakat yağ eksiltme oranını ölçelim diyorlar. ölçüyorlar. iş teslimat formunda aynen şuna benzer ifade. yağ eksiltme oranı 1000 km de şu kadar olduğundan standart verilerin içerisindedir.kardeşim yağ eksilten arabanın standardımı var hangi standarda göre böyle bir hak var anlamıyorum ben. eski 2003 model avensisim 2011 corollaya 10 değil herşeyiyle 100 basardı vallahi. pişmanlık fayda vermiyor işte.
Bazı modellerin kitapçığında 1000 km'de 1 litre yağ eksiltebilir diye yazıyor. Sizin kitapçıkta da var mı bu ibare? Varsa, adamlar doğru söylüyorlar. Normal bir durum.
Öyle şey mi olur yahu ? Bende kitapçığa yazarım o zaman, kul yapısı bu bozulabilir diye, arıza çıkınca da kitapçıkta yazdım kardeşim derim.
10.000 de bir servise gidiyoruz servise gidinceye kadar 10 lt yağ mı yağacak yani bizim araba...??
abiler şimdi toyota türkiyeden aradılar. aracımda yağ yakma olayının değil yağ tüketim olayının olduğunu söylediler. aracımı incelemeye almak istediklerini bu yüzden servisten randevu talep edeceklerini ve bu süre zarfında bana araç temin edebileceklerini söylediler. aracımda bir kaç işlem yapacaklarını söylediler. sizce ne yapmalıyım.son bir kez daha aracımın ne kadar yağ yaktığının ölçülmesini istemelimiyim.
Yağ yakma değil, yağ tüketimi? Ne demek oluyormuş bu? Yağ yanmadan nasıl tüketiliyor acaba? Merak ettim şimdi.