Gönderen Konu: SİZCE BU YAĞ ÇUBUĞUNDAKİ YAKMA ORANI NEDİR?  (Okunma sayısı 2776 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
SİZCE BU YAĞ ÇUBUĞUNDAKİ YAKMA ORANI NEDİR?
« : Temmuz 23, 2012, 09:04:03 »
forumdaşlar kolay gelsin. aracımın dün yağ çubuğunu çektiğimde ekteki fotolardaki gibi çıktı durum. acaba sizce 4,1 lt lik yağdan ne kadar geriye kalmıştır. serviste yine diyecekler normal standartların içinde diye ama sinir bozucu birşey bu :(
GECECİ MUHASEBECİ

Toyota Club Türkiye

SİZCE BU YAĞ ÇUBUĞUNDAKİ YAKMA ORANI NEDİR?
« : Temmuz 23, 2012, 09:04:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: SİZCE BU YAĞ ÇUBUĞUNDAKİ YAKMA ORANI NEDİR?
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2012, 09:16:36 »
Fotograflarinizdan birsey anlasilmiyor.
Yag cubugunun min ve max cizgileri arasindaki fark genelde 1 litre yaga esittir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2012, 09:23:41 »
daha detaylı olanını koymaya çalışacağım ama en alt noktanın hizasında şu anda. servise daha götürmeden bir kere de sizinle paylaşayım istedim.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2012, 22:59:32 »
forumdaşlar kolay gelsin. aracımın dün yağ çubuğunu çektiğimde ekteki fotolardaki gibi çıktı durum. acaba sizce 4,1 lt lik yağdan ne kadar geriye kalmıştır. serviste yine diyecekler normal standartların içinde diye ama sinir bozucu birşey bu :(
Mesut Bey aynen ben de dün yağ çubuğuna baktığımda benim de minimum seviyesinde olduğunu gördüm yağımın.Hemen servisi aradım normal olduğunu şayet yağ ikaz lambası yanarsa kafama takmamamı sık sık yanarsa bir litre 10/40 yağ koymamı ve servise gelmemi söylediler.Benim de kafama takıldı bu iş nasıl olur 2010 model bir araçta diye ama bilmiyorum daha ikaz lambası yanmadı aracım şuan 49600 de ramazan sonrası inş. 50000 bakımına gideceğim tabi o zaman kadar mecbur kalmazsam.... Bi de bilen varsa bu yağ ikaz lambası tam olarak yağ çubuğunun minimum çizgisinde mi yoksa daha da altında mı yanıyor...??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2012, 02:09:28 »
Anladığım kadaarı ile 750 gr. ile 1 kilo arasında bir oran. Sorun teşkil etmemektedir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2012, 02:23:34 »
bu toyotada son zamanlarda yağ eksiltme olayını çok duymaya başladım. allahtan vvti ilerde bu sorun yok... ben 8000 km önce 5-30 esp formula kullandım kulağına kurşun yağ aynı çizgide tertemiz duruyor. hiç eksiltmedi desem yeridir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2012, 07:08:15 »
Mesut Bey aynen ben de dün yağ çubuğuna baktığımda benim de minimum seviyesinde olduğunu gördüm yağımın.Hemen servisi aradım normal olduğunu şayet yağ ikaz lambası yanarsa kafama takmamamı sık sık yanarsa bir litre 10/40 yağ koymamı ve servise gelmemi söylediler.Benim de kafama takıldı bu iş nasıl olur 2010 model bir araçta diye ama bilmiyorum daha ikaz lambası yanmadı aracım şuan 49600 de ramazan sonrası inş. 50000 bakımına gideceğim tabi o zaman kadar mecbur kalmazsam.... bir de bilen varsa bu yağ ikaz lambası tam olarak yağ çubuğunun minimum çizgisinde mi yoksa daha da altında mı yanıyor...??
dedikleri gibi yağ ikaz lambası yandımı. yok yanmadı. o zaman bişey yapamayız. fakat yağ eksiltme oranını ölçelim diyorlar. ölçüyorlar. iş teslimat formunda aynen şuna benzer ifade. yağ eksiltme oranı 1000 km de şu kadar olduğundan standart verilerin içerisindedir.
kardeşim yağ eksilten arabanın standardımı var hangi standarda göre böyle bir hak var anlamıyorum ben. eski 2003 model avensisim 2011 corollaya 10 değil herşeyiyle 100 basardı vallahi. pişmanlık fayda vermiyor işte.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2012, 11:36:42 »
dedikleri gibi yağ ikaz lambası yandımı. yok yanmadı. o zaman birşey yapamayız. fakat yağ eksiltme oranını ölçelim diyorlar. ölçüyorlar. iş teslimat formunda aynen şuna benzer ifade. yağ eksiltme oranı 1000 km de şu kadar olduğundan standart verilerin içerisindedir.
kardeşim yağ eksilten arabanın standardımı var hangi standarda göre böyle bir hak var anlamıyorum ben. eski 2003 model avensisim 2011 corollaya 10 değil herşeyiyle 100 basardı vallahi. pişmanlık fayda vermiyor işte.

hiçbir zaman segment düşürmeyeceksin.. ben avensis kullanıyorum babamın corollayı yada biraderin aurisi kullanınca bana malzeme kalitesi basit geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2012, 14:40:03 »
dedikleri gibi yağ ikaz lambası yandımı. yok yanmadı. o zaman birşey yapamayız. fakat yağ eksiltme oranını ölçelim diyorlar. ölçüyorlar. iş teslimat formunda aynen şuna benzer ifade. yağ eksiltme oranı 1000 km de şu kadar olduğundan standart verilerin içerisindedir.

Bazı modellerin kitapçığında 1000 km'de 1 litre yağ eksiltebilir diye yazıyor. Sizin kitapçıkta da var mı bu ibare? Varsa, adamlar doğru söylüyorlar. Normal bir durum.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2012, 18:08:26 »
Bazı modellerin kitapçığında 1000 km'de 1 litre yağ eksiltebilir diye yazıyor. Sizin kitapçıkta da var mı bu ibare? Varsa, adamlar doğru söylüyorlar. Normal bir durum.
10.000 de bir servise gidiyoruz servise gidinceye kadar 10 lt yağ mı yağacak yani bizim araba...??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2012, 19:03:04 »

Öyle şey mi olur yahu ? Bende kitapçığa yazarım o zaman, kul yapısı bu bozulabilir diye, arıza çıkınca da kitapçıkta yazdım kardeşim derim.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2012, 19:43:52 »
bende yağın rengini sevmedim, kapkara olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 25, 2012, 23:16:31 »
Öyle şey mi olur yahu ? Bende kitapçığa yazarım o zaman, kul yapısı bu bozulabilir diye, arıza çıkınca da kitapçıkta yazdım kardeşim derim.

Öyle diyorlar zaten.  :lol:
Ama bu gerçek. Bazı Toyota modellerinde var bu.
Olan arkadaşlar yazacaktır.
Hatta İlk kasa 2.0 Lagunalarda da var. Megane'larda yok ama.
1000 km'de 1 litre yağ tüketebilir yazıyor kitapçığında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 25, 2012, 23:17:50 »
10.000 de bir servise gidiyoruz servise gidinceye kadar 10 lt yağ mı yağacak yani bizim araba...??

Bagajda yağ bidonu taşımak gerekiyor.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 26, 2012, 12:27:57 »
abiler şimdi toyota türkiyeden aradılar. aracımda yağ yakma olayının değil yağ tüketim olayının olduğunu söylediler. aracımı incelemeye almak istediklerini bu yüzden servisten randevu talep edeceklerini ve bu süre zarfında bana araç temin edebileceklerini söylediler. aracımda bir kaç işlem yapacaklarını söylediler. sizce ne yapmalıyım.son bir kez daha aracımın ne kadar yağ yaktığının ölçülmesini istemelimiyim.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 26, 2012, 14:29:33 »
abiler şimdi toyota türkiyeden aradılar. aracımda yağ yakma olayının değil yağ tüketim olayının olduğunu söylediler. aracımı incelemeye almak istediklerini bu yüzden servisten randevu talep edeceklerini ve bu süre zarfında bana araç temin edebileceklerini söylediler. aracımda bir kaç işlem yapacaklarını söylediler. sizce ne yapmalıyım.son bir kez daha aracımın ne kadar yağ yaktığının ölçülmesini istemelimiyim.

Yağ yakma değil, yağ tüketimi? Ne demek oluyormuş bu? Yağ yanmadan nasıl tüketiliyor acaba? Merak ettim şimdi.  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Temmuz 26, 2012, 15:02:18 »
servisten aradılar parçanın sipariş edildiğini yurtdışından geleceğini ve önümüzdeki ay içerisinde servise ulaşmasını beklediklerini söylediler. değişecek parça da tahmin ettiğim üzere piston sekman takımının olacağını söylediler. siz ne dersiniz arkadaşlar bu parçanın değişimi bana sıkıntı çıkaracakmıdır.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Temmuz 26, 2012, 15:02:52 »
Yağ yakma değil, yağ tüketimi? Ne demek oluyormuş bu? Yağ yanmadan nasıl tüketiliyor acaba? Merak ettim şimdi.  :-\
pistos sekman takımı değişecekmiş.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 26, 2012, 19:57:55 »
Mesut Bey yağ çubuğunda görülen bu eksilme kaç km yaptıktan sonra meydana geldi???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 27, 2012, 00:34:22 »
maalesef mesut bey fruma bakın dizellerin bazılarında bu var.bazılarının turbo ve vakum pompasını değişiyorlar bazısınıda sizin ki gibi piston ve sekman takımı...
2011 d4d Corolla