Gönderen Konu: 2012 Auris 1.6 comfort extra yakıt bigisi.  (Okunma sayısı 11986 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
2012 Auris 1.6 comfort extra yakıt bigisi.
« : Temmuz 22, 2012, 16:07:12 »
Arkadaşlar yeni aldığım aurisimle bu yaz tatile gitim yaklaşık 550 km yaptım.acaba cokmu yakmış azmı eski auris kulanıcılarından bu konu hakında bilgi alabilirmiyim.ayrıca depo 42 litre benzin 180 tl ye taşana kadar fullendi.bunların depoları kaç lt benzin alıyor?? 45 mi 55 mi şimdiden herkeze teşekürller.
^^toyota anlatılmaz yaşanır^^

Toyota Club Türkiye

2012 Auris 1.6 comfort extra yakıt bigisi.
« : Temmuz 22, 2012, 16:07:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: 2012 Auris 1.6 comfort extra yakıt bigisi.
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2012, 16:38:20 »
Arkadaşlar yeni aldığım aurisimle bu yaz tatile gitim yaklaşık 550 km yaptım.acaba cokmu yakmış azmı eski auris kulanıcılarından bu konu hakında bilgi alabilirmiyim.ayrıca depo 42 litre benzin 180 tl ye taşana kadar fullendi.bunların depoları kaç lt benzin alıyor?? 45 mi 55 mi şimdiden herkeze teşekürller.

Auris 55 litre yakıt alır.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris 1.6 comfort extra yakıt bigisi.
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2012, 17:00:28 »
Km. de 10 litre yakmış
bence çok
benim benzin canavarı civic bile 7 litreyle yetiniyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2012, 17:21:48 »

ayhan abi şehir dışı 100 km de 10 lt çok fazla bir değer.şehir içinde bile o kadar yakmaz auris.araba dolumuydu ve çoğunlukla 150 km hızın üzerinde mi yolculuk yaptınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2012, 19:34:31 »
55 litredir deposu.

Bir de tavsiyem benzin pompası attığı zaman asla tekrar basılmasına izin vermeyin sebebi ise pompanın attıktan sonraki koyulan yakıtın depo dışına dolması o da boşa giden uçan benzin olması.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2012, 22:56:10 »
Burda ben 120 üstünde bir hız tespit ettim  :DUR: :DUR: :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2012, 23:21:07 »
biraderin auris 2012 model şehir içi 100 kmde 8 litre yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2012, 13:12:54 »

Normal şartlarda Şehir dışında 6 lt/100 km , şehir içinde de 8 lt/100 Km gibi bir tüketim olması gerekiyor. Ama siz 42 lt ile 550 km yol yapmışsınız bu da 7,6 lt/100 Km tüketmişsiniz demek. Kullanım şartlarına ve yüke göre olağan sayılabilir. Aracınızın yakıt deposu  55 lt kapsitelidir.
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2012, 19:24:31 »
Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekür ederim.Sizlerin cevaplarına istinaden bende aracımı almış olduğum gedizler otoyu aradım servisten yetkili kişiye konuyu aktardığımda deponun 45 lt. olduğu ve aracın daha yeni olmasından dolayı yakmış olduğu yakıtın ve km trenin normal olduğu tarafıma iletildi yaklaşık 10000 km sonra aracın yakıt tüketimi dahada azalacakmış. Not: aracım şu anda 4000km de yaptığım yolculuk boyunca  ortalama 100 - 120 arası hız yaptım araçta 3 yetişkin ve bavullar vardı.  :( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2012, 19:29:22 »
Ayhan bey, internet ortamında büyük harfle yazı yazmak bağırmak ve argo konuşmak anlamına gelir, bilginize.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 24, 2012, 19:38:47 »
ARKADAŞLAR VERDİGİNİZ CEVAPLAR İÇİN HEPİNİZE TEŞEKÜR EDERİM. SİZLERİN CEVAPLARINA İSTİNADEN BENDE ARACIMI ALMIŞ OLDUĞUM GEDİZLER OTOYU ARADIM SERVİSTEN YETKİLİ KİŞİYE KONUYU AKTARDIGIMDA DEPONUN 45 LT OLDUĞU VE ARACIN DAHA YENİ OLMASINDAN DOLAYI BU YAKITIN NORMAL OLDUĞU TARAFIMA İLETİLDİ YAKLAŞIK 10000 KM SONRA ARACIN YAKIT TÜKETİMİ DAHADA DÜŞECEKMİŞ.   NOT:ARACIM SUANDA 4000 KM DE YAPTIĞIM YOLCULUK BOYUNCA ORTALAMA 100-120 ARASI HIZ YAPTIM ARAÇTA 3 YETİŞKİN VE BAVULLAR VARDI.

Ayhan bey servisteki o yetkili cok bilgili şahıs auris lerin deposunun 55 litre olduğunu daha öğrenememismi.  Yoksa biz bilmeden depoları mi küçüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2012, 19:46:36 »
Ayhan bey, internet ortamında büyük harfle yazı yazmak bağırmak ve argo konuşmak anlamına gelir, bilginize.
  pardon işten alışkanlık ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Temmuz 24, 2012, 19:49:46 »
Ayhan bey servisteki o yetkili cok bilgili şahıs auris lerin deposunun 55 litre olduğunu daha öğrenememismi.  Yoksa biz bilmeden depoları mi küçüldü.
  Serkan bey aurislerde depo değişiklik gösterebiliyormuş bende sizin gibi ısrarla 55 lt olduğunu söyledim en yakın zamanda bizaat aracı servise sokup kontrol etirecem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2012, 19:56:42 »
  Sercan bey aurislerde depo değişiklik gösterebiliyormuş bende sizin gibi ısrarla 55 lt olduğunu söyledim en yakın zamanda bizaat aracı servise sokup kontrol etirecem..

Ayhan bey olur mu öyle şey. O sayın yetkili bıraksın o işi :) Ben size katalogdan gösteriyim. Yarislerin deposu 45 litre olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 24, 2012, 20:08:18 »
Ayhan bey olur mu öyle şey. O sayın yetkili bıraksın o işi :) Ben size katalogdan gösteriyim. Yarislerin deposu 45 litre olması lazım.

serkan bey haklısınız bende sizin gibi katalogdan bahsetim ama az önce söylediğim gibi değişiklik gösterebiliyormuş. ayrıca onu gectim arac 42 litreden fazla benzin almıyor hadi içindede 3 lt olsa alın size 45 litre geri kalan 10 lt nerde peki..özelikle pompacının başında durdum daha fazla almıyor hata iki kez fulletim aracı ikisindede aynı benzini aldı..bu durumda servisteki arkadaşın söylediği doğru çıkıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2012, 20:51:51 »
Merhaba ,

Aracım 5500km de. Yoğun trafikte , şehir içi 100km de 8 lt , şehirler arası 6.5 lt yakıyor . Yoğun olmayan trafikte şehir içi 7 lt , 90 km/h geçmezsen 6 lt  de şehirler arası yakıyor.

Aurislerin yakıt deposu 55 lt yaklaşık 235 TLye doluyor. Yoksa 2012 model bazı Aurislere  yaris deposumu takmışlar   :-\ 

Siz gerçekten bir araştırın , verileriniz normal değil yada bir yanlış anlaşılma var. Araştırmanızın sonucunu merakla

bekliyoruz Ayhan bey.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 24, 2012, 22:23:47 »
serkan bey haklısınız bende sizin gibi katalogdan bahsetim ama az önce söylediğim gibi değişiklik gösterebiliyormuş. ayrıca onu gectim arac 42 litreden fazla benzin almıyor hadi içindede 3 lt olsa alın size 45 litre geri kalan 10 lt nerde peki..özelikle pompacının başında durdum daha fazla almıyor hata iki kez fulletim aracı ikisindede aynı benzini aldı..bu durumda servisteki arkadaşın söylediği doğru çıkıyor..

Ayhan bey, Aurislerin hepsi 55litredir bunun ötesi yok farklılık gösterme gibi bir imkanı bile yok. O zaman şansımıza ne denk gelirse diye Aurismi alacağız, bunu diyen arkadaşı çok merak ettim.

Bir keresinde bu tarz bir olayda benim başıma gelmişti önceki aracımda elektronik gaz bulunmakta idi, bir gün bir servisi aradım bu Bahçelievler(İstanbul) Tarafındaki sordum öylemidir diye, Ustanın bana cevabı olur mu öyle şey dedi, neden olmasın yeni kasalarda olduğu gibi bunlarda da olamaz mı dedi, 2012 Corollalar bile telli debrijaj telli gaz dedi ben koptum sen bak işine ustacım dedim. :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Temmuz 26, 2012, 15:57:07 »
Merhaba ,

Aracım 5500km de. Yoğun trafikte , şehir içi 100km de 8 lt , şehirler arası 6.5 lt yakıyor . Yoğun olmayan trafikte şehir içi 7 lt , 90 km/h geçmezsen 6 lt  de şehirler arası yakıyor.

Aurislerin yakıt deposu 55 lt yaklaşık 235 TLye doluyor. Yoksa 2012 model bazı Aurislere  yaris deposumu takmışlar   :-\ 

Siz gerçekten bir araştırın , verileriniz normal değil yada bir yanlış anlaşılma var. Araştırmanızın sonucunu merakla

bekliyoruz Ayhan bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Temmuz 26, 2012, 16:14:16 »
Arkadaşlar yanlış verilen bilgi sonunda düzeltildi. hepiniz haklıymışsınız Aurisler 55 lt benzin alıyormuş :-[ ama km için aynı şeyi söylediler yeni olduğu için ilk etapta biraz fazla yakabilir dediler,bu aracın yolcu sayısına,yük durumuna,hava,yol ve kullanılan hız, duruma göre degişir diye bilgi verildi. ayrıca katolokta görülen değerler hiç bir zaman tutmadığı ve bir iki puan degişiklik gösterebilir dediler.10000 km sonra degerlerin hepsi değişiyormuş. herkeze tekrar çok teşekürler yardımcı olduğunuz için... ;) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2013, 17:45:02 »
2012 model auris comfort extra aracım var. 2012 ağustos ayından beri kullanıyorum. her seferinde depoyu tamamen doldururum, istisnasız her seferinde. bu güne kadar 43 litreden fazla benzin aldığını görmedim. yukarı yazıldığı gibi bir arkadaş da aracının 45 litre olmasından şüphelenmiş. diğer arkadaşlar 55 litre olduğunu söylüyor. kataloğa bakıyorum 55 litre yazıyor. dün doldurdum tekrar 43,52 litre aldı. arkadaşlar nedir ne değildir, bu konunun aslı astarını bileniniz var mı? depoyu tamamen doldurup 50-55lt dolduğunu göreniniz var mı aranızda?
2012 auris 1.6 comfort extra manuel - BRC