Gönderen Konu: Lpg Montajından Sonra Servis Bakımında Dikkat Edilecek Hususlar  (Okunma sayısı 1568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Online Bulmaca Sitesi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhaba arkadaşlar;
Başlıkta da belirttiğim gibi LPG montajından sonra serviste yapılacak rutin bakımlar için dikkat etmemiz gereken ve iletmemiz gereken hususlar varmıdır?

Mesela benim 1.6 corolla aracıma kısa bir süre önce LPG takıldı ve bu aralar 30bin bakımına servise gideceğim.
Merak ettiğim özellikle LPG li olduğu için farklı bir yağ veya hava filitresi v.b. bir durum söz konusu mu?
Bu şekilde servisteki utaya yaptırmamız gereken şeyler varmıdır?

Tecrübeli arkadaşlar cevaplarlarsa faydalı olur kanaatindeyim. Teşekkürler... :)
Sus artık yeter!
Sır perdelerini pek o kadar yırtma.
Çünkü bize, kırıkları sarıp onarmak, sırları örtmek yaraşır.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Montajından Sonra Servis Bakımında Dikkat Edilecek Hususlar
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2012, 23:38:33 »
soru güzel takipteyim bende bir soru eklemek istiyorum bu durumda arabamın hangi parçaları garanti kapsamından çıkıyor tüm motor mu yoksa sadece ateşleme sitemimi piston mu gömlek mi yatakmı bir bilgisi olan var mı?
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2012, 23:41:01 »
Merhaba arkadaşlar;
Başlıkta da belirttiğim gibi LPG montajından sonra serviste yapılacak rutin bakımlar için dikkat etmemiz gereken ve iletmemiz gereken hususlar varmıdır?

Mesela benim 1.6 corolla aracıma kısa bir süre önce LPG takıldı ve bu aralar 30bin bakımına servise gideceğim.
Merak ettiğim özellikle LPG li olduğu için farklı bir yağ veya hava filitresi v.b. bir durum söz konusu mu?
Bu şekilde servisteki utaya yaptırmamız gereken şeyler varmıdır?

Tecrübeli arkadaşlar cevaplarlarsa faydalı olur kanaatindeyim. Teşekkürler... :)

Farkı yağ veya hava filtresi yoktur. Aracınıza sıralı sistem lpg taktırdıysanız her 10 bin km de bir lpg filtresi değişir ve gaz ayarı yapılır :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Online Bulmaca Sitesi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2012, 00:12:27 »
Hasan bey LPG bakımından bahsetmiyorum, normal araç servisinde yapılan rutin bakımlardan bahsediyorum.
Mesela ben LPG takıldıktan sonraki ilk bakımım 30 bin için olacak. Bu 30bin bakımına Toyota servisinde dikkat etmem gereken husus var mı veya öneri?
:)
Sus artık yeter!
Sır perdelerini pek o kadar yırtma.
Çünkü bize, kırıkları sarıp onarmak, sırları örtmek yaraşır.