Gönderen Konu: Didim - Altınkum hakkında görüşlerim...  (Okunma sayısı 2673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Didim - Altınkum hakkında görüşlerim...
« : Temmuz 17, 2012, 23:02:31 »
Selamlar, tatil için Didim Altunkum'a gidip geldik, görüşlerimi ve şikayetlerimi bildirmek isterim ki, bundan sonra bu konuda bilgi arayanlara bir kaynak olsun;

Evvela Uşak üzerinden gideceklere bir uyarıda bulunayım, Sakın ha sakın Ulubey istikametine girmeyin, girecekseniz de yolun komple bakımda olduğunu bilerek girin. Biz navigasyonun azizliğine uğrayıp uşaktan ulubey- güney istikametine girdik, görünüşe göre yol epey bir zamandır kazılmış ve öylece bekliyor, zaten tek tük araçlar kullanıyor onlar da köylerine gidip gelmek için sanırım. uzun yolda kullanılacak bir yol değil, daha uzun bir süre de öyle bekleyecek gibi görünüyor, en az 25 km lik bir kısmı 40 km hızla gitmek zorunda kalıyorsunuz araçtaki hasarlar da cabası.

Didim'e gelecek olursak. Belediyecilik KOCAMAN BİR SIFIRI HAK EDİYOR. Resmen rezillikten başka birşey değil. Buradan Didim belediyesini şiddetle kınıyorum. Neden mi?

1- Yollar felaket derecede kötü, sökeden sonra yol diye bir şey yok, resmen keçi yolu, şehrin içi de dışı da aynı. Hele hele bu şehrin içindeki taş yollar resmen facia. Çoğu yerinden kalkmış ve o kadar bozuk bir satıh olmuş ki, insanı çileden çıkarıyor. Didimin girişinde bir köy var, ismini şimdi tam olarak hatırlayamadım ama o taş yolları beni unuttuğum sinkaflı sözleri zikretmeme sebebiyet verdi :@

2- Plaj olayı ikinci felaket. Daha önce de Altınkuma gitmiştim, 2008 yılında. O zaman da şezlonglar paralıydı ama 1-2 TL birşeydi. Fazla etkilememişti. Ancak bu gidişimde epey bir zam gelmiş. Parça başı TAM 5 TL. 2 kişi için 2 şezlong 1 şemsiye 15 TL. Bu ressssssssmen soygunculuktan başka birşey değildir!!!! Ve başka bir alternatifiniz yok. Mecbursunuz o parayı vermeye. Bizim gibi 5-6 günlük gidenler için tatil sonundaki plaj maliyeti 180 TL. Yazık günah insanları bu şekilde soymanın anlamı nedir? Bir de günde 2 kere denize girdiğinizi düşünürseniz, yani bi sabah 8 den 12 ye kadar bide akşam 5 den 8 e kadar girerseniz 360 TL ye maloluyor size. Gülünç ama gerçek. Ha bir de tek parça alamıyorsunuz, en az 2 parça almalıymışsınız, saçmalığa bak yahu. :@ Aldığı bu paraları hangi hizmette kullanıyor onu da anlamak mümkün değil, kentte görüntü kirliliği hatsafhada. Her köşede çöp, inşaat kalıntıları, kaldırımlar deseniz feci halde. Ben verdiğim paraları son lokmasına kadar haram ediyorum o belediyeye.

3- Eğer tatilde tarihi turistik yerleri görmek istiyorsanız mutlaka ama mutlaka müzekart alın. Yoksa her gittiğiniz yerde 2 kişi için en az 20 TL vermek zorunda kalırsınız ki bu en az maliyet. Efes gibi yerlerde kişi başı 25 TL. Müzekart ise 30 TL. Bu müze gibi yerlerin de paralı olması ayrı bir eleştiri konusu zaten. Egenin her yeri tarihi eser dolu. Her yerinde taş, mezar vs.yer dolu ve hepsi paralı. Yahu hangi devlet tonla vergi aldığı vatandaşından birde bu tür yerler için para talep eder ki bizim devletimizden başka? Ben oraya kadar gelmişim, biraz gezip topraklarımızda daha önce ne olmuş ne bitmiş görmek istemişim, üste birde para mı verecem. Sen devletsen ki SOSYAL DEVLET olduğun iddiasındaysan bu müzeler için para talep edemezsin. Edersen adın sosyal devlet olamaz. Efese giriş ücreti önce 7 TL otopark sonra kişi başı 25 TL giriş ücreti. 2 çocuklu bir ailenin bu yeri gezmeye gittiğini düşünürsek 25 * 4 = 100 + 7 = 107 TL. Asgari ücretle geçinen bir ailenin maaşının 7 de biri. Ha bide oraya gelmişken isabey kalesini, diğer tapınakları vs.görmek isterseniz fiyat 2 ye katlanır. Soygunculuğun ikinci örneğiydi bu da.

4- Selçuk beldesinin çıkışında araçlar için yapılmış güzel bir serinleme düzeneği vardı. Bu çok hoşumuza gitti bunun için Selçuk belediyesini ayrıca kutlamak isterim. (ÜCRETSİZ)

5- Selçuk un meşhur köylerinden Şirince köyü; Beklediğim gibi değildi, öyle ahım şahım bir güzelliği yok, bana hiç çekici gelmedi, aradığımı bulamadım. Doğanın güzelliği hoş ama köyün bir albenisi yok. Doğru dürüst oturup yemek yiyeceğimiz bir yer bulamadık. Girişteki büyük restourantları saymazsak. Ben ta oraya kadar gelmişim, köye gelmişim, niye oturup restourantta yemek yiyeyim ki? Bence kesinlikle o köyden lokantaları kaldırmaları gerekir. Neyse biraz naturel olsun diye o sıcağın alnında yukarıya doğru çıktık bir evin bahçesinde yemek yiyelim istedik. Oturduk gözleme ayran söyledik, gelen gözlemenin içinde kullandıkları malzeme en adi malzemeydi sanırım, maliyeti düşürmek için ellerinden gelenleri yapmışlar, resmen iğrençti. Ayran desen yayık ayran diye sattıkları malzemeyi kavanozun içinde iki çalkalayıp getirmişler, hiç bir lezzeti yok, ben ayran konusunda çok hassasımdır, çocukluğundan beri günde 2 sürahi ayran bitirriim o kadar aşığıyımdır ama burada içtiğim ayran rezaletti, gözleme de aynı şekilde. Köy baklavası var dediler, getirin dedik, baklava resmen şekerlenmiş :@ Neyse hesabı istedik, 2 gözleme, 3 ayran, 2 dilim baklava = 14,50 TL. 2 de su alayım hava sıcak dedim, bildiğiniz 500 ml pet suyun fiyatı 1 TL, normal bakkala gitseniz 50 krş. Yani bu kazıklamanın amacı ne? Çok yazık...

6- Bana göre tatilimizin en güzel vakti Mavişehir'de geçti. Akşam 8 gibi otelden çıkıp mavişehire gittiğimizde güneşin batışı mükemmel bir görüntüytü. Çok büyüleyici bir ortamdı Çok mutlu olduk. Tenha olması da ayrı bir memnuniyetlik sebebiydi.

7- Altınkumda 1 çayın fiyatı 3 TL. Ellerine sağlık iğrenç de bir çaydı :)

Didim macerası benim için burda bitmiştir. Daha da bundan sonra ne Didim'e giderim ne de kimseye tavsiye ederim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi forumlar olsun...

Toyota Club Türkiye

Didim - Altınkum hakkında görüşlerim...
« : Temmuz 17, 2012, 23:02:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Didim - Altınkum hakkında görüşlerim...
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2012, 01:00:24 »
Alıntı
unuttuğum sinkaflı sözleri zikretmeme sebebiyet verdi :@
Hangi sözlerdi onlar :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2012, 09:19:39 »
Didim-Altınkum bence güzel bir plaj ve denizide güzel, tek şikayetçi olduğum konu orda da fazlasıyla bulunan italyanlar(!)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2012, 10:08:16 »
Kötü bir tatil geçirdiğiniz, ya da tatilinizden memnun dönmediğiniz için geçmiş olsun. İnsanın senede 1 defa yaptığı 10 günlük tatilinin kötü geçmesi gerçekten üzücü. Ancak tatil beldelerimizin hemen hepsinde, kısmen veya tamamen dile getirdiğiniz sorunlardan mevcut. Para vererek girdiğiniz Fethiye-Ölüdeniz tabiat parkında da şezlong 15 tl. Bu sene Marmaris merkezde adı sanı duyulmamış bir markanın küçük pet şişe suyuna ben de 1 TL verdim. Herkes, herşeyi yutmaya çalışan bir canavar gibi büyüyen turizm sektöründen haklı veya haksız bir pay koparmanın peşinde maalesef.
Şirince Köyü'ne ilk 10 sene önce gittiğimde, kendi halinde bir köydü. Köylüler el emeği ürünleri köyün meydanında satarlardı. Şarapçılık ve zeytinyağı da vardı. Ama geçen sene gittiğimde köyün girişinde gördüğüm devasa otopark ve inanılmaz kalabalıktan ötürü, Şirince'nin bana sanki "lütfen beni kurtar" dediğini hissettim.
Ancak, müze ve ören yerleri ile ilgili eleştirilerinize katılmıyorum. Zira, bu tür çalışmaların ne kadar zahmetli ve maliyetli olduğunu, daha da zor olanın bunların nasıl korunacağı hususunu bizzat arkeologlardan dinlemiş bir olarak, haksız alınan bir bedel olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki, bu faliyetlerin devamı için Kültür bakanlığının bu gelirlere ihtiyacı vardır. Efes Antik Kentinin ziyaret ettiğiniz kısmının, antik kentin sadece %10 luk kısmı olduğunu unutmayalım. Zaten, Kültür Bakanlığı müzekart ile vatandaşlara çok büyük bir kolaylık da sağlamıştır. Senelik 30 TL bence sembolik bir rakamdan ibarettir.
Tatilden döndüğünüze göre iyi çalışmalar.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2012, 10:28:38 »
Detaylı bir paylaşım olmuş teşekkürler.

Eğer tatilde tarihi turistik yerleri görmek istiyorsanız mutlaka ama mutlaka müzekart alın. Yoksa her gittiğiniz yerde 2 kişi için en az 20 TL vermek zorunda kalırsınız ki bu en az maliyet. Efes gibi yerlerde kişi başı 25 TL. Müzekart ise 30 TL. Bu müze gibi yerlerin de paralı olması ayrı bir eleştiri konusu zaten. Egenin her yeri tarihi eser dolu. Her yerinde taş, mezar vs.yer dolu ve hepsi paralı. Yahu hangi devlet tonla vergi aldığı vatandaşından birde bu tür yerler için para talep eder ki bizim devletimizden başka? Ben oraya kadar gelmişim, biraz gezip topraklarımızda daha önce ne olmuş ne bitmiş görmek istemişim, üste birde para mı verecem. Sen devletsen ki SOSYAL DEVLET olduğun iddiasındaysan bu müzeler için para talep edemezsin. Edersen adın sosyal devlet olamaz. Efese giriş ücreti önce 7 TL otopark sonra kişi başı 25 TL giriş ücreti. 2 çocuklu bir ailenin bu yeri gezmeye gittiğini düşünürsek 25 * 4 = 100 + 7 = 107 TL. Asgari ücretle geçinen bir ailenin maaşının 7 de biri. Ha bide oraya gelmişken isabey kalesini, diğer tapınakları vs.görmek isterseniz fiyat 2 ye katlanır. Soygunculuğun ikinci örneğiydi bu da.
.

Aynı durumdan ben de şikayetçiyim. Ürgüp'te açık hava müzesi var taş evler falan filan her taraf tarla yani ama OTOPARK yapmışlar araç girişi 10 Tl başka bir yere araç park ettiğinizde heme Jandarma Trafik gelip ilgileniyor. Bu soygun değil de ne?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2012, 10:39:45 »
Bu sene geçerken Kekova'ya uğradık.  Köye girer girmez yolda adamın birisi durdurdu bizi.  Batık şehire gitmek isteyip istemediğimizi sordu,  45 dakika ile 1.5 saat arasında ki gezi ücreti ne kadar dersiniz :-)  bize özel 150 TL dediler :-)  45 dk ya 150 TL mi vereceğim dedim,  birbirimizi kazikliyoruz dedim mal gibi suratıma bakıyor. Bizim millet adam olmaz...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2012, 23:10:18 »
Hangi sözlerdi onlar :P

Boşver Kemal abi anmaya değmez  :D :D :D

Kötü bir tatil geçirdiğiniz, ya da tatilinizden memnun dönmediğiniz için geçmiş olsun. İnsanın senede 1 defa yaptığı 10 günlük tatilinin kötü geçmesi gerçekten üzücü. Ancak tatil beldelerimizin hemen hepsinde, kısmen veya tamamen dile getirdiğiniz sorunlardan mevcut. Para vererek girdiğiniz Fethiye-Ölüdeniz tabiat parkında da şezlong 15 tl. Bu sene Marmaris merkezde adı sanı duyulmamış bir markanın küçük pet şişe suyuna ben de 1 TL verdim. Herkes, herşeyi yutmaya çalışan bir canavar gibi büyüyen turizm sektöründen haklı veya haksız bir pay koparmanın peşinde maalesef.
Şirince Köyü'ne ilk 10 sene önce gittiğimde, kendi halinde bir köydü. Köylüler el emeği ürünleri köyün meydanında satarlardı. Şarapçılık ve zeytinyağı da vardı. Ama geçen sene gittiğimde köyün girişinde gördüğüm devasa otopark ve inanılmaz kalabalıktan ötürü, Şirince'nin bana sanki "lütfen beni kurtar" dediğini hissettim.
Ancak, müze ve ören yerleri ile ilgili eleştirilerinize katılmıyorum. Zira, bu tür çalışmaların ne kadar zahmetli ve maliyetli olduğunu, daha da zor olanın bunların nasıl korunacağı hususunu bizzat arkeologlardan dinlemiş bir olarak, haksız alınan bir bedel olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki, bu faliyetlerin devamı için Kültür bakanlığının bu gelirlere ihtiyacı vardır. Efes Antik Kentinin ziyaret ettiğiniz kısmının, antik kentin sadece %10 luk kısmı olduğunu unutmayalım. Zaten, Kültür Bakanlığı müzekart ile vatandaşlara çok büyük bir kolaylık da sağlamıştır. Senelik 30 TL bence sembolik bir rakamdan ibarettir.
Tatilden döndüğünüze göre iyi çalışmalar.:)

Aslında kötü geçmiş sayılmaz Ender abi ama yine de bunlar olmasaydı çok daha güzel geçebilirdi. Yine de biz bu kazıkları yememiş gibi düşünerek tatilimizi yaptık :)

Müze konusuna gelince; Kültür Bakanlığının da diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu gibi Hazine'den belli bir miktar payı var.

En iyisi müzekart almak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2012, 00:35:56 »
Yazlık beldeleri işte bu nedenlerden dolayı hiç sevmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 20, 2012, 13:56:57 »
malesef Turkiyede tatil esittir kaziklanmak. Tatile gidebiliyorsa birisi kaziklanmayi hakediyor demektir anlayis bu. Halbuki Ben Thailandta yasiyorum ve herhaftasonu mutlaka biryerlere gideriz ailece hicte kaziklandigimi hatirlamiyorum Otoparklar ucretsiz benzin ucuz yeme-icme market fiyatinda giris ucretleri cok uygun yerel halka bedavaya yakin. Zihniyet su gelen kisi memnun kalsin bidaha gelsin bide Tatil herkesin hakki zenginde fakirde tatil yapabilmeli.
Buarada gecmis olsun Murat bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2012, 17:53:33 »
malesef Turkiyede tatil esittir kaziklanmak. Tatile gidebiliyorsa birisi kaziklanmayi hakediyor demektir anlayis bu. Halbuki Ben Thailandta yasiyorum ve herhaftasonu mutlaka biryerlere gideriz ailece hicte kaziklandigimi hatirlamiyorum Otoparklar ucretsiz benzin ucuz yeme-icme market fiyatinda giris ucretleri cok uygun yerel halka bedavaya yakin. Zihniyet su gelen kisi memnun kalsin bidaha gelsin bide Tatil herkesin hakki zenginde fakirde tatil yapabilmeli.

Anlayış farkı işte... Turizm sektörü dışarıdan yabancı turist gelmeyince gözü yerli turizmciye diker ama bu gidişle yerli turisti de zor bulacaklar..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 20, 2012, 20:14:47 »
Anlayış farkı işte... Turizm sektörü dışarıdan yabancı turist gelmeyince gözü yerli turizmciye diker ama bu gidişle yerli turisti de zor bulacaklar..

Maymunun gozu acildi zaten simdi herkes disari kaciyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: 4runner
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2012, 07:59:50 »
evet didim sabahları kalabalıktır. ama akşam vakti güzelleşir ben doğduğumdan beri her yaz didimdeki zonguldaklılar sitesindeki yazlığa muhakkak gidiyorum. sesiz sakin kafa dinlemek için mükemel bi ortam.senin konuna gelirsek arkadaşım sen tatile çıkmışsın bunun bilincinde olup biraz kesenin ağzını zaten açman gerekiyor.yok pahalı geldi diyorsan zaten her plajda para veriyosun, dolayısıyle 3 ün 5in hesabına girmemek lazım.ayrıca altınkum plajına indikten sonra lunapark tarafına değilde diğer tarafa doğru yürürsen eğer sensation medusa ve beach clup gibi güzel kulüpleri görürsün.bunlar sabahları aynı zamanda beach hizmetide verir asıl pahalı olan onlardır ama nedense yer bulmak için sabah 10 da  gitmelisin mecbur.lafı dolandırmadan anlatmak isterimki evet didim bazen sıkıcı bazen çekilmez olabliyor.ama arabanız var ise altınkumdan başka daha güzel gizli saklı bi ton yerini keşfetmenizi isterim(kazıklı,saklı bahçe,ve sehir merkezine fazla uzak olmayan bi ton sitenin plajından bedava yararlanabilirsiniz.) :)   Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2012, 09:49:00 »
Gecen yaz biz Palm Wings de kalmıstık.Otelden ne kadar memnunsam Didimden bir o kadar nefret ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2012, 10:43:55 »
murat bey şikayetlerinizin büyük çoğunluğuna bende katılıyorum, önce kuşadası'nda 1 hafta sonra 1 hafta didim'de kaldım geçen pazar döndüm. bende didim'e girişte ve oteli bulmada epey bi zorlandım, birazda yolları bilmediğim için tabi ama resmen dev bir köy gibi geldi bana ilk anda. ne yolları belli, ne sokakları ne de bi yerleşim planı var. düzen diye ve belediyede diye bişey olduğunu sanmıyorum, zaten yakın zamana kadar köy statüsünde olduğunu sanıyorum. biz altınkumun'un hemen bitiminde palm wings'te kaldık, kendine ait özel koyu olan ve araştırmalarıma göre o bölgede kalınabilecek en iyi yer. gece bi sefer çıkıp didim'in içini gezelim dedik ama çıktığımıza pişman olduk altınkum plajının olduğu yürüyüş yolu acayip kalabalık, işyerleri ve ortam fazlasıyla varoş... bizde gider gitmez efes'te 2 tane müze kart aldık ve bi daha para vermedik, sadece efes'in içinde yamaç evler de ekstra olduğu için bi ödeme yaptık. sonrasındada pekçok müzeye bu kartla girdik. ama hemen her yerde istenen otopark ücretleri can sıkıyor ve bu çoğu yerde oranın yerel yönetimleri tarafından yapılıyor malesef. ziyaretçilerini yolunacak kaz gibi gören yönetici zihniyetleri değişmediği sürece bu böyle sürer gider ama ne kadar sürer tabi onu bilemem..hayır alıyosun bişeyler yap da görelim, o da yok! tarihi bölgelere girişte alınan ücretlerin haksız olduğunu düşünmüyorum, eşiniz sanat tarihçi olursa oralarda yapılan işlerin ne kadar maliyetli olduğunu defalarca dinlerseniz böyle düşünmek zorundasınız tabi :D müze kart herkesin cüzdanda bulunması şart bence... 
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2012, 12:41:12 »
Yavw ne yapsın zavallılar
onların geçimi de turizmden
yaz boyu milleti kaz gibi yolup, bütün kış o paralarla idare ediyorlar
artık bütün kıyılardan nefret etmeye başladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 21, 2012, 12:44:38 »

Oralardan bana da bi iş ayarlasana; ne iş olsa yaparım abi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2012, 13:04:00 »
Böyle bir yere gidip kültürel gezi yapacaksanız müze kart şart. Didim'de olanların birçok yerde görmeniz mümkün ama bunların olmadığı birçok yerde var.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 21, 2012, 13:47:22 »
newşehir-ürgüp-göreme şeytan üçgenindeki bütün peri bacaları falan tek müze kart ile gezilebiliyor
ama soygun soygundur, böyle yerlerin halka açık olması gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Temmuz 21, 2012, 14:36:03 »

Ne güzel vallahi ya, malesef ülkemin insanları kendi milliyetinden olanları da, olmayanları da bi şekilde kazıklamayı adet edinmiş, kolay yoldan para kazanmayı adet edinmiş.

Geçenlerde evimin yakınındaki bir oto kuaföre gittim. İç dış yıkayın dedim. Adam aldı arabayı içeriye, ben bakıyorum ne yapacak diye,
birisi su tuttu, öteki köpüğü sıktı, sonra fırçayla yıkadı kurutmak için kenara aldı. Dikkat: Arabanın içinden ne paspaslar çıktı, ne içi süpürüldü. Böyle bir iş varmı ya? Sonra kurulamaya alınca bunun paspaslarını almamışlarmı yaa diyo öküz :@ Neyse paspasları çıkardı içini süpürdü, tabi bu sırada tüm tozlar tekrar kaportaya yapıştı, camları silerken ön camın sileceğinin biri düştü, aldı yerine taktı, sonra kuruladıktan sonra yine camları silerken sileceği kaldırırken yine düştü. 2 gün sonra anladım ki sileceğin tırnakları kırılmış :@@@@@ 20 TL ye bi takım silecek alıp taktım.

Velhasılı kelam: Milletimiz malesef gelen vatandaş memnun kalsın bi daha gelsin anlayışında değil, hemde hiç değil....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Temmuz 21, 2012, 14:40:34 »
murat bey şikayetlerinizin büyük çoğunluğuna bende katılıyorum, önce kuşadası'nda 1 hafta sonra 1 hafta didim'de kaldım geçen pazar döndüm. bende didim'e girişte ve oteli bulmada epey bir zorlandım, birazda yolları bilmediğim için tabi ama resmen dev bir köy gibi geldi bana ilk anda. ne yolları belli, ne sokakları ne de bir yerleşim planı var. düzen diye ve belediyede diye birşey olduğunu sanmıyorum, zaten yakın zamana kadar köy statüsünde olduğunu sanıyorum. biz altınkumun'un hemen bitiminde palm wings'te kaldık, kendine ait özel koyu olan ve araştırmalarıma göre o bölgede kalınabilecek en iyi yer. gece bir sefer çıkıp didim'in içini gezelim dedik ama çıktığımıza pişman olduk altınkum plajının olduğu yürüyüş yolu acayip kalabalık, işyerleri ve ortam fazlasıyla varoş... bizde gider gitmez efes'te 2 tane müze kart aldık ve bir daha para vermedik, sadece efes'in içinde yamaç evler de ekstra olduğu için bir ödeme yaptık. sonrasındada pekçok müzeye bu kartla girdik. ama hemen her yerde istenen otopark ücretleri can sıkıyor ve bu çoğu yerde oranın yerel yönetimleri tarafından yapılıyor malesef. ziyaretçilerini yolunacak kaz gibi gören yönetici zihniyetleri değişmediği sürece bu böyle sürer gider ama ne kadar sürer tabi onu bilemem..hayır alıyosun birşeyler yap da görelim, o da yok! tarihi bölgelere girişte alınan ücretlerin haksız olduğunu düşünmüyorum, eşiniz sanat tarihçi olursa oralarda yapılan işlerin ne kadar maliyetli olduğunu defalarca dinlerseniz böyle düşünmek zorundasınız tabi :D müze kart herkesin cüzdanda bulunması şart bence... 

:)) Haklısınız Talip abi. Müzeler için artık bişey demiyorum, sizin de dediğiniz gibi müzekart şart oğlu şart :D

Didim dediğiniz gibi köyden bir farkı yok. Altınkum plajının kalabalıklığı ise anlamsız. Birde millet podyuma çıkar gibi giyinip boyanıp çıkıyor ya :D :D Neyse artık...