0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet bu sistem sayesinde epey az yakar araba ben bilmeden önce hep boşta takılırdim :-) güya tasarruf yapıyoruz :-)
benim aklıma devir kesici geldi.bazı devir kesiciler yakıtı keser.bazıları elektrik.
Devir kesici öldürseniz benzin kesmez arabanın son devirde giderken devir kesicideyken babamızın hatrına mı bağıracak araba en çok benzin orada yiyor zaten araba
arkadaşlar bizde otomatik vites corolla var 2006 model istanbulun trafiğini çoğu kişi bilir şimdi biz fren yaptığımızda yani aracı durdurduğumuzda boşa alıyoruz (n 'ye) ama şimdi biz yakıt tasarrufu yapmak için d' de takılı bırakırsak şanzımana zarar vermiyormu . Bilgilendirebilirmisiniz.
cut off , araç hareket halindeyken çalışan bir sistemdir
Kardeşim senin araba nasıl o kadar az yakıyor anlamış değilim 4afe motor yokmu seninkinin üzerindede bunların hepsi 10 litreye merdiven dayıyor ??
Uzun yol 10 litre mi ?
4.5-5 litre 4afe ile??? şehirler arasında rekorum 6.1litre idi benim, onda da 80le gittim bütün yolu ankaradan izmire kadar, bütün yokuşlarda cut off falan.. altı imkansız diye düşünüyordum.. hesap hatası olmasın?
boşta daha çok yaktığının kanıtı:Araç boş viteste az yakar mı? - 8. ETAP
o da ayıp normal kullanım 7 falan yaksın hadi.. lpg ile de 8 olsun 8.5 olsun.. gerçi rekor da bendedir sanırım, ae101le istanbul-ankara 2 depo benzin, lpg değl bak 25lt/100km tüketim değeri
Sanırım sürekli kesicide gittin Türkay abi
şu kesici manyaklarını da anlamıyorum ya.. yazık lan arabaya