0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Serkanım fotolardaki ulupınar da gözüken restaurant ismi çağlayan mı idi?
Güzel mekandır orası karşısında ki devletin alabalık tesisi var orada çalışırken uğrak mekanımdı benimde yardımcı olurdum İnsan bir şey yemek için değil oturmak için bile ihtiyac duyduğu yerlerdendir
Serkan bey ben o kadar sakin kullanmama ragmen 1 depoya klima açık 750 km yapıyorum en fazla .. Nasıl bu değeri yakalıyorsunuz..
Ben şehir içinde klima kapalı iken en az 850-900 km arası yol yapıyorum. Sizin cidden çok fazlaymış yakıt tüketiminiz. Sizin araç kaç vites bilmiyorum ama benim araç 6 vites bundan kaynaklı da olabilir. Kullandığınız yağdan kaynaklı olabilir. Ben bugüne kadar bakımlarda hep yağı kendim götürdüm ve her zaman tam sentetik yağ kullandım. Birde ben aracı elimden geldiğince büyük viteste kullanmaya çalışırım.
5 vites aracım bakımlarının hepsini serviste yaptırdım şuana kadar.. Bende sürekli aracı zorlamamaya çalışıyorum hatta 1500 yada 2000 devir arası sürüyorum ve vites atıyorum , serviste bu şekilde yakar normal dedi.. Sizden 900 km duyunca 1 depoya merak ettim acaba kullanım şeklinden mi neyden dolayı..
Şuanda ortalama yakıt tüketiminiz 100 km de kaç litre
Şu anda 6,1 lt ortalama yakıt tüketi mi yol bilgisayarın gösterdiği..
Eğer yol bilgisayarındaki 6,1 doğru gösteriyor ise 1 depo ile 900 km yol gidebilmeniz lazım.
Sizin deponuz kaç lt acaba ?
55 litre
Bizim depolar daha ufak olabilir çünkü benim depom 45 lt filan alıyor ..
45-47 litre alıyor çünkü göstergede benzin ışığı yandığı zaman depoda 8 litre kadar mazot kalıyor. Siz bunu hesaba katmıyorsunuz galiba örneğin sizin benzin ışığı yandı ve siz 47 litre mazot aldınız. 47 litre de 750 km yol yaptınız. Depoda hala 8 litre mazot var. 750 / 47 = 15.95 km. Yani 1 litre mazot ile 15,96 km yol yapmışsınız. Depoda 8 litre daha olduğunu varsayarsak, 8 * 15,95 = 127 km. 750 + 127 = 877 km. Yani bir depo ile 877 km yol yapıyorsunuz.
Dibine kadar bitirmiyorum tabiki Aldığım mazot, gittiğim km ve kalan mazot hesabı yapıyorum. Ona göre 1 depo ile şu kadar gidiyorum diyorum Bunun hesabı bu şekilde olur.
Teşekkür ediyorum Serkan Bey cvplarınız için
serkan bey çok iyi ortalama tutturmuşsunuz. Yokuş ve virajlı yollar olmasına rağmen. Ben yolu çok iyi bilmemem rağmen demre'den antalya'ya giderken 6.1 in altına inemiyorum.