Gönderen Konu: araba cilalama işlemi.  (Okunma sayısı 14328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
araba cilalama işlemi.
« : Temmuz 17, 2012, 14:10:54 »
arkdaşlar aracıma bi cila atmak istiyorum ama nasıl atılır bilmioyrum bukonuda detaylı bilgi verebilicek var mı ? :D bide cilayı internetten sipariş vercem bana cila önerebilicek var mı linkiyle beraber :D

Toyota Club Türkiye

araba cilalama işlemi.
« : Temmuz 17, 2012, 14:10:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: araba cilalama işlemi.
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2012, 14:58:40 »
Sn. Arkadaşım ÇBS Belco Teflon markayı önerebilirim. Büyük bir kutu aldım. 2 yıldır kullanıyorum.Siz 250 ml'lik alın bence fiyatı 15-20 civarındadır. Aldıktan sonra cilayı soğukta donacak durumda saklmayın.Yani bagajda kışın durmasın. Koskocaman şehirlerarası otobüsleri 8-10 kişi birden cilalıyor ve mükemmel sonuçlar alıyorduk. Etkisini mat renk boyalarda görmek daha kolay.Aracım 2012 Corolla elegant ben koruma amaçlı kendim uyguladım.Uygulama şartları kutunun üzerinde yazar. Kolaylıkla her yerde bulabirisiniz. Kolay gelsin.Kazasız belasız keyifli sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2012, 15:13:22 »
Teşekkürler . sprey çeklindeki cilalar mı iyidir yoksa diğer türlü mü ? benim aracımda 2009 elegant gümüş gri . bi cilaya ihtiyacı var ama daha önce hiç cila yapmadığım için nasıl yapılıo bilmiorum kutunun üstünde yazıyorsa orda nfaydalanıcaz ozaman .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2012, 16:57:40 »
Teşekkürler . sprey çeklindeki cilalar mı iyidir yoksa diğer türlü mü ? benim aracımda 2009 elegant gümüş gri . bir cilaya ihtiyacı var ama daha önce hiç cila yapmadığım için nasıl yapılıo bilmiorum kutunun üstünde yazıyorsa orda nfaydalanıcaz ozaman .
Ben de perşembe günü aracıma iç detaylı temizlik , dış temizlik , pasta + cila yaptıracağım. Birde aracın koltukları filan temizlenecek. Toplamda 75 tl ödeyeceğim. Aslında kendim atmak istiyordum ama o gün işim olduğu için uğraşmak istemiyorum.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2012, 23:05:16 »
 Cantekin Bey, ben bizzat denedim. Memnunum aracım da eski bir araç değil. 2012 model olmasına rağmen güvenle kullandım.Pek kimse tarafından bilinmediğini düşünüyorum. Gerçek cila ÇBS Belco'dur. Teflon Polish diye üzerinde de yazar. Ambalajında 1 lt yazıyor. Kızgın güneşte yapmayacaksınız.Mümkünse gölgede yapınız. Parça parça yapacaksınız.Kapılardan birer  birer başlayın. Sonra çamurluklar vs. Arabanın tertemiz olması gerekir.Bir paket pamuk gereklidir. Ufak bir kum tanesi  kaportayı rezil eder. Çayı seviyorsanız bir termos çayı unutmamak lazım. Gel keyfim gel. Başka cilalar belki anlık olarak daha iyi parlatıyor olabilir. Ama uzun vadede en sağlıklı sonuç budur.  Ayda 30- 40 bin km yapan otobüslerde görev yaptım.Her 4-5 ayda bir bu ciladan kullanırdık. Aracı Otogarda perono soktuğumuzda ayna işlevini de yapardı. Umarım siz de memnun kalırsınız. Keyifli sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2012, 01:06:52 »
arkdaşlar aracıma bir cila atmak istiyorum ama nasıl atılır bilmioyrum bukonuda detaylı bilgi verebilicek var mı ? :D bide cilayı internetten sipariş vercem bana cila önerebilicek var mı linkiyle beraber :D

Ucuz pratik bir şey istiyorsan "turtle" iyidir
pahalı olsun dersen maiguerus
ÇBS belko diye bi cila var, mavi garip bir şey, aman sakın ondan alıp kullanmayın, ilk yağmurda veya arabayı yıkadınmı cila mila kalmıyor
onca emek ve harcadığın zamana yazık oluyor, ben turtle yi attımmı en az 4 ay ilk günki gibi kalıyor, hemde her koşulda
su, yağmur falan etkilemiyor cilayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2012, 09:49:51 »
 Benim sözünü ettiğim ürün jöle kıvamında ve beyaz renkte. Hiç değiştirmeden kutunun üzerinde yazanları belirtiyorum:
"ÇBS Autoline Belco Teflon Polısh" 1 litre. Karar sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2012, 23:16:20 »
Teşekkürler . sprey çeklindeki cilalar mı iyidir yoksa diğer türlü mü ? benim aracımda 2009 elegant gümüş gri . bir cilaya ihtiyacı var ama daha önce hiç cila yapmadığım için nasıl yapılıo bilmiorum kutunun üstünde yazıyorsa orda nfaydalanıcaz ozaman .
sprey cilalar kolay uygulanıyor ama krem ya da sıvı cilalar daha etkili bence. Belco gerçekten de ucuz ama etkili. Çoğu kaporta boyacı kullanıyor. Uygulaması : arabayı çamur ve tozdan arındırdıktan sonra pamuk ya da üstüpü ile kaportaya uygulayın. dairesel hareketlerle biraz bastırarak sürün. güneş altında ve ya önceden ısınmış kaportaya uygulamayaın derim. bir parçayı bitirdikten sonra 2. parçaya geçin ondan sonra ilk parçanın parlatmasına geçin. Örneğin, kaputa cilayı uygulayın sonra çamurluğun birine geçin ve cilayı uygulayın. çamurluk bitince de kaputu parlatın devamında da çamurluğu, bu şekilde devam edin. cila uygulamsından sonra parlatmayı havlu gibi yünlü ve emici bir bezle yaparsanız daha iyi olur. bir de eğer arabanız hiç pasta cila görmemişse daha önceden ya da uzun zamandır, cila tek başına iyi sonuç vermez. cila sadece parlatır. pasta ise küçük çizikleri kapatır, gözle görünen ya da görünmeyen kir ve lekeleri temizler. ancak boyayı da inceltir. istediğiniz kadar cila atarsınız ama çok sık atılan pasta boyayı inceltir ve pasta cila kadar kolay değildir. umarım işinize yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 29, 2012, 23:39:31 »
http://www.markamakina.com/Urun_78_502_Super-Koruyucu-Cila-500-ml.html

http://www.markamakina.com/Urun_78_509_Cila-Uygulama-Sunger-Pedi.html

bu ikisini al ve parça parça giriş temiz arabaya. Bir parçaya sünger ile cilayı iyice yedirdikten sonra kurumasını bekle biraz. daha sonra herhangi bir mikrofiber bezle kalan parçaları yüzey kayganlaşana kadar temizle. bezle ne kadar çok silersen o kadar çok parlar. Uygulamadan sonra 3 gün kadar güneşte yağmur görmeden kalırsa bomba gibi olur. :)

sonuç ; http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45534.0
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
araba cilalama işlemi.
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2012, 12:04:26 »
İnternetten siparis etme bence simdi butun marketlerde bile oto-bakim urunlerinin satildigi bolum var kolaylikla bulabilirsin. Ben sana sonax'in süngerli olan cilasini oneririm. Yaninda da atistirmalik ufak tefek bisey aldinmi off :) Resimini eklemeye calistim cilanin olmustur insallah.
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2012, 12:55:20 »
1 ay önce açılmış konu, eğer hala almadıysan sana çok iyi birşey tavsiye edeyim. Bauhaus, Tekzen, Praktiker vb yerler varsa, mutlaka vardır orlarda.
3'lü kampanya var, Gojo oto şampuanı, sünger, Turtle wax nano tech cila 25 TL. sadece cilayı almak istesen 30 TL.
yıka aracı güzelce, mümkünse sirkeli suyla sil son olarak, ardından güzelce cilala. sonra çek fotoğrafı pırıl pırıl, cep telefonuna ve bilgisayarının ekranına koy fotoğrafı, doya doya bak benim gibi 7/24 :D :D
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2012, 15:15:51 »
dün aracıma sonax ın cilasını uyguladım, ilk defa yaptıgım bir işlem oldu, baya yordu beni ama değdi, tavanda gözle görülen bir çizik vardı o gitti rengi canlandı sanki fabrikadan çıkmış gibi annem garaja geldi hay maşallah dedi ne güzel olmuş, anne dedim elini sürsene bak nasılda kayıyor, artık alıştık kış sonunda bir daha yaparım  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2012, 18:33:26 »
ben sıkıldım bu cila işinden yaa...
eskiden bayılıyordum, şimdi yorucu ve sıkıcı geliyor
yıl sonunda kaskom dolunca acenteyi değiştirip,autoking minisi olan bir
acentaya kasko yaptırıp, arabadaki 4 mini çiziği onartıp, arkasından da baba bir boya koruma.....
lastikleride michelin primacy pilot yaptımmı.........

ne zaman böyle bir şeye karar versem araba satılıyor gerçi ya.....bakalım bu sefer nasıl olacak