Gönderen Konu: Toyota bu sorunu nasıl verdi?  (Okunma sayısı 1844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Toyota bu sorunu nasıl verdi?
« : Temmuz 16, 2012, 07:20:16 »
Arkadaşlar, geçen gün yoldayım. arkadaşımın evine gittim, yanaştırdım. motoru durdurucam, durmadı  !!! anahtarı kapalı konuma getiriyorum, motorda tık yok. anahtarı çıkardım, motor hala çalışıyor. anahtar boşa dönüp duruyordu deliğinde. stop ettirdik, araç yarı kontakta bekleyip aküyü yemesin diye kutup başını söktüm, sabah az bi itmeyle geri çalıştı. ustama götürdüm.
Anahtar mekanizmasında kırılan parçayı gösterdi, bir de trimer gitmiş dedi. 200 kağıt! yeni mekanizma, yeni trimer ama benim kapı açmaya kullandığım anahtara göre olacaktı yine. servise sordum 350 dedi, yeni mekanizma ve yeni trimer, farklı bir anahtar sistemiyle. diğer ustama gittim. toyota çıkma parçacıya gittik önce, çıkma mekanizma ve trimer aldık, 100 kağıt, 30 tl de işçilik. şimdi kontak anahtarımla kapı anahtarım farklı.
Toyota sanayi düşmanı, sorunsuz araba, sorun vermeyen tek marka diye bildik hep, çok büyük bir yıkım oldu bana. az daha koyup ilana satıcaktım. öyle bir gözden çıktı.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Toyota Club Türkiye

Toyota bu sorunu nasıl verdi?
« : Temmuz 16, 2012, 07:20:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota bu sorunu nasıl verdi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2012, 07:24:07 »
bence siz abartmıssınız bu kadar gidin baska araba alında toyotanın değerini anlayın benim komsumunda 1.3 xe modeli aracındada aynı problem olmustu hiç böle düşünmemişti sonucta sıfır km arac değil bırakında kontak bozulsun hee zor bulursunuz parcasını ama m.etmeyin daha da değişmez kontagı. bozulana kadar zaten araba çürür.Sinirlencek birşey yok :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2012, 07:38:25 »
yada Kemal amcam size sat kurtul diyebilir. :) gaza gelip satmayın lütfen :D :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2012, 07:42:23 »
bence siz abartmıssınız bu kadar gidin baska araba alında toyotanın değerini anlayın benim komsumunda 1.3 xe modeli aracındada aynı problem olmustu hiç böle düşünmemişti sonucta sıfır km arac değil bırakında kontak bozulsun hee zor bulursunuz parcasını ama m.etmeyin daha da değişmez kontagı. bozulana kadar zaten araba çürür.Sinirlencek birşey yok :)
Valla Serdar bey, ilk aracım. Toyota hastası olarak büyüdüm ve efsane kasa, asla ama asla sorun vermez mantığını yerleştirdim kafama. ne arabanın yaşına baktım, ne başka bir şeye. sanki hiç sorun vermeden 50-60 yıl daha gitmesi gerekli gibi görüyordum. yoksa daha gencecik renault2un aks kırmıştı, ditribütor yanmıştı, diğer renault'un radyatör sıkıntısı vardı, kaloriferleri bozuluyordu, babamın araçlarında hep arızalar çıkıyordu ve pahalıya mal oluyordu. Toyota içlerinde en iyisi, bunu tartışmasız kabul ediyorum sadece kul yapısı olduğunu unutmuştum, Rabbim hatırlattı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2012, 07:44:00 »
bence aracınıza bu kadar kızmayın :) bilmiyorum ne zamandır sizde de böle şeyler nadir olur oda size denk gelmiş şimdi çalışması da daha iyi olmustur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2012, 08:03:58 »
Sıfırdan beri araç sizde mi? Değilse bunu aracınıza değil aldığınız kişiye sormanız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2012, 08:21:18 »
sıfır mı :) 218 binde aldım, araç şuan 220 binde!
Toyota'nın bir reklamı vardı, sanırım Türkiye'de yayınlanmadı. adam sabah Toyotasına biniyor, anahtarı takıyor, marş basmıyor! bi garip oluor, tekrar deniyor, tık yok. ordan geçen biri hayalet görmüş gibi oluyor bu durumu görünce, insanlar başına toplanıyor, haber kanalları geliyor, polisler helikopterler, spikerler başlıyorlar habere "ilk kez bir Toyota çalışmıyor sayın seyirciler" vesaire derken, adam anahtarı çıkarıp bakıyor ki, yanlış anahtarı denemiş :) kendi anahtarını gösteriyor, takıyor ve marş alıyor, yola devam ediyor. yanlış alarm durumu oluyor herkes :) bu reklamda sanırım baya etkilemişti beni  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2012, 08:26:01 »
sıfır mı :) 218 binde aldım, araç şuan 220 binde!
Toyota'nın bir reklamı vardı, sanırım Türkiye'de yayınlanmadı. adam sabah Toyotasına biniyor, anahtarı takıyor, marş basmıyor! bir garip oluor, tekrar deniyor, tık yok. ordan geçen biri hayalet görmüş gibi oluyor bu durumu görünce, insanlar başına toplanıyor, haber kanalları geliyor, polisler helikopterler, spikerler başlıyorlar habere "ilk kez bir Toyota çalışmıyor sayın seyirciler" vesaire derken, adam anahtarı çıkarıp bakıyor ki, yanlış anahtarı denemiş :) kendi anahtarını gösteriyor, takıyor ve marş alıyor, yola devam ediyor. yanlış alarm durumu oluyor herkes :) bu reklamda sanırım baya etkilemişti beni  :-[

o reklamı bulabilirmisiniz :D :D vala bende cok merak ettim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2012, 08:35:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2012, 09:01:51 »
Toyota iyidir , sağlamdır , Japonlar'ın efsanesidir ama  kul yapısıdır sonuçta ve her malzemenin bir ömrü vardır. Aracınız kaç yıllık bilmiyorum ama en az 12 yaşında falandır. Bu tür bir arıza da 12 yaşında bir araçta olabilir. Can sıkmaya gerek yok bunun için. Bu yaşta benzer araçların her yanı ayrı oynuyor.
 Kontak anahtarı sorunlarında genellikle anahtarlığın ağır olması, anahtarlıkta diğer anahtarların olması etken oluyor. Böyle bir durum var mı bilmiyorum ama aslında en sağlıklısı anahtarlıksız kullanmak yada sustalı anahlarlık falan yaptırmak.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2012, 11:01:15 »
Toyota iyidir , sağlamdır , Japonlar'ın efsanesidir ama  kul yapısıdır sonuçta ve her malzemenin bir ömrü vardır. Aracınız kaç yıllık bilmiyorum ama en az 12 yaşında falandır. Bu tür bir arıza da 12 yaşında bir araçta olabilir. Can sıkmaya gerek yok bunun için. Bu yaşta benzer araçların her yanı ayrı oynuyor.
 Kontak anahtarı sorunlarında genellikle anahtarlığın ağır olması, anahtarlıkta diğer anahtarların olması etken oluyor. Böyle bir durum var mı bilmiyorum ama aslında en sağlıklısı anahtarlıksız kullanmak yada sustalı anahlarlık falan yaptırmak.
araç 16 yaşında. anahtarlığım ağır değil gerçi. hatta artık 2 anahtarım var. kapılar için ve kontak anahtarı.
o gün bütün gün aracı yıkadım, çizik gidericiyle çizikleri kapttım az biraz, güzel de bir cila attım, 10 yaş gençleşti resmen. pırıl pırıldı. herkes araca bak araca bak dedi, sanırım nazar değdi :) affettim ben onu, barıştık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 18, 2012, 11:22:08 »
sercan bey, 16 yıl uzun süre, böyle her gün kullanılan bir parça da arıza verebilir yani :) . Siz nazar deyin, ben metal yorulması :). Onunla geçmiş olsun.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 18, 2012, 11:50:29 »
kaç yaşındaki araba , bırakında biyerleri kırılsın. verdiğiniz vereceğiniz 2 3 binlira olur. gidin bir ford renault peugeot alın bakalım neler geliyo başınıza.

böyle yargılamak çok yanlış, o modeldeki arabaların değişmeyen yerleri kalmadı