Gönderen Konu: Corolla Otomatik Rampada çekiş Sorunu  (Okunma sayısı 8095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Ben geldimm
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Corolla Otomatik Rampada çekiş Sorunu
« : Temmuz 15, 2012, 22:48:22 »
Arkadaşlar merhaba 2002 Otomatik HB. Corollam ile ilk defa uzun yola çıktım ama araç beni rampa yukarı çıkışlarda çok yordu, bir sorun mu var diye bilgili arkadaşlara danışmak istedim. Çok dik rampa olmamasına rağmen araç d konumunda 3. viteste hep bayıldı, manuel 2. vitese çektiğimde de devir çok yüksek oluyor tekrar d ye alıp 3. vitese geçtiğinde devir saati 3000 devirde kalıyor ve hiç yükselmiyor. Ama düz yolda çok sıkıntı olmadı normal gidiyor. Ama rampalarda kamyonlar bile solladılar beni. Bu normal midir? Yardımlarınızı bekliyorum... Araç şu an 101000 km. de
Toyo toyotaaa...

Toyota Club Türkiye

Corolla Otomatik Rampada çekiş Sorunu
« : Temmuz 15, 2012, 22:48:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Otomatik Rampada çekiş Sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2012, 11:00:45 »
Çıktığınız yokuşun dikliğine göre uygun vitesi seçip 3000d/d nın altına düşmesseniz performans kaybı yaşamadan ekonomik şekilde çıkabilirsiniz. Gerektiğinde de 5000d/d çevirmekten çekinmeyiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2012, 18:51:36 »
gaz pedalını doğru kullandınız mı peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2012, 22:22:15 »
Benim hergün iş- ev arası giderken çıktığım uzun  bir rampa var, buraya hep 4. vites ile giriyor arabatabi doğal olarak boğuluyor, ben vitesi sol kulakçıkla bir küçültüp 3e alıyorum.Arac devir ve hız kazanıyor, bu şekilde sorunsuz çıkıyorum.( bu arada arabam 1.6 benzinli mmt  )

Bu arada Buğra bey, bir soru sormuş..yeri gelmişken sorayım,gaz pedalını doğru kullanım nasıl oluyor biraz açabilir misiniz? mmt şanzımanın farklı bir sürüş tekniği olduğunu düşünüyorum ancak henüz ne yazık ki bulamadım ben de..:( mesela benim arabam çok çabuk vites atıyor, kalkıştan hemen sonra ardı ardına 2. ve 3. vitesi neredeyse arka arkaya atıyor.. böyle olunca doğal olarak 4. viteste 90-100 e çıkıyor, biraz daha gaza yüklenip 120'ye geldiğimde arac 4.000-5.000 devire çıkıyor..  ben bu arabayla 150-160lara nasıl çıkabilirim???
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2012, 22:42:06 »
Benim hergün iş- ev arası giderken çıktığım uzun  bir rampa var, buraya hep 4. vites ile giriyor arabatabi doğal olarak boğuluyor, ben vitesi sol kulakçıkla bir küçültüp 3e alıyorum.Arac devir ve hız kazanıyor, bu şekilde sorunsuz çıkıyorum.( bu arada arabam 1.6 benzinli mmt  )

Bu arada Buğra bey, bir soru sormuş..yeri gelmişken sorayım,gaz pedalını doğru kullanım nasıl oluyor biraz açabilir misiniz? mmt şanzımanın farklı bir sürüş tekniği olduğunu düşünüyorum ancak henüz ne yazık ki bulamadım ben de..:( mesela benim arabam çok çabuk vites atıyor, kalkıştan hemen sonra ardı ardına 2. ve 3. vitesi neredeyse arka arkaya atıyor.. böyle olunca doğal olarak 4. viteste 90-100 e çıkıyor, biraz daha gaza yüklenip 120'ye geldiğimde arac 4.000-5.000 devire çıkıyor..  ben bu arabayla 150-160lara nasıl çıkabilirim???
gaza sakin basarsanız araç ekonomik kullanıma geçer ve sürekli vites yükseltir ama gaza sert ve sonuna kadar basarsanız araç hemen vites düşürmeye başlar ve performans kullanıma geçer ani sollamallar gaza çok basarsanız araç hemen vites düşürür ve hızlanır . rampadaada aynı şekilde
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Ben geldimm
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2012, 08:31:57 »
Gaza fazla yüklenince vitesi 2 ye kadar düşürüyor rampa yukarı ama bu sefer 110 ile gitmek için devir saati sona geliyor neredeyse tabi yakıtta ona göre yanıyor, 3. vitese geçtiğimde hangi devirde ise orada kalıyor gaza hafif yükleniyorum değişen yok yine devir saati aynı kalıyor iyice yükleniyorum tekrar vitesi küçültüyor bu sefer... Yani çok dik olmadığı halde rampaları hep 2. viteste çıkmak zorunda kalıyorum 3. vitese geçince araç hızlanmıyor. Bu arada araç 1.6 110 hp.
Toyo toyotaaa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2012, 17:56:50 »
gaza sakin basarsanız araç ekonomik kullanıma geçer ve sürekli vites yükseltir ama gaza sert ve sonuna kadar basarsanız araç hemen vites düşürmeye başlar ve performans kullanıma geçer ani sollamallar gaza çok basarsanız araç hemen vites düşürür ve hızlanır . rampadaada aynı şekilde

Aynen öyle hatta bir süre sonra aracınız açıldığında farketmeden 130-140lara çıkmış olacaksınız motor 4000 deviri bile geçmeyecek ben aracı annemden aldıgımda 150yi geçmiyordu artık 210a kadar gidebiliyor :) tabi uygun yolda uygun koşulda olmak çok önemli çunku hızlandıgı gıbı durmuyor :/
Makina Mühendisi