0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim hergün iş- ev arası giderken çıktığım uzun bir rampa var, buraya hep 4. vites ile giriyor arabatabi doğal olarak boğuluyor, ben vitesi sol kulakçıkla bir küçültüp 3e alıyorum.Arac devir ve hız kazanıyor, bu şekilde sorunsuz çıkıyorum.( bu arada arabam 1.6 benzinli mmt ) Bu arada Buğra bey, bir soru sormuş..yeri gelmişken sorayım,gaz pedalını doğru kullanım nasıl oluyor biraz açabilir misiniz? mmt şanzımanın farklı bir sürüş tekniği olduğunu düşünüyorum ancak henüz ne yazık ki bulamadım ben de.. mesela benim arabam çok çabuk vites atıyor, kalkıştan hemen sonra ardı ardına 2. ve 3. vitesi neredeyse arka arkaya atıyor.. böyle olunca doğal olarak 4. viteste 90-100 e çıkıyor, biraz daha gaza yüklenip 120'ye geldiğimde arac 4.000-5.000 devire çıkıyor.. ben bu arabayla 150-160lara nasıl çıkabilirim???
gaza sakin basarsanız araç ekonomik kullanıma geçer ve sürekli vites yükseltir ama gaza sert ve sonuna kadar basarsanız araç hemen vites düşürmeye başlar ve performans kullanıma geçer ani sollamallar gaza çok basarsanız araç hemen vites düşürür ve hızlanır . rampadaada aynı şekilde