Gönderen Konu: Auris 1.4 D-4D Dizel Otomatik Comfort Plus  (Okunma sayısı 20407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Auris 1.4 D-4D Dizel Otomatik Comfort Plus
« : Temmuz 15, 2012, 21:19:41 »
Merhabalar,

2012 model Auris 1.4 D-4D Comfort Plus M/M arac aldım, gerçi daha teslim almadık , ama kısmetse bu hafta basında alacağız. Test sürüsü  yapmıştım, fakat hiç yokuş, yogun trafik ve de araçta 4-5 kisi ile test etme imkanım olmadı. Bu konuda deneyimi olan arkadaslar varsa ve de paylasabilirse sevinirim. Bir de bu araca neden Cruise Control takılamiyor ve de ayrıca kararan dikiz aynası ile yağmur/karanlık sensörü. Dışarıdan yaptırılınca da sanırım arac garanti dısında çıkıyor bu sefer de.

Bildigim kadarı ile bundan sonra mesela 2013 model Araçlar kesinlikle 2013 yılından önce eskiden olduğu gibi bir önceki yılın Agustos ayında falan kullanıma sunulamayacak.

Dediğim gibi 2013 model auris lerin görünümleri hem iç hem de dis olarak çok güzel görünüyordu, tabii eğer gördüklerim Turkiye ye gelecek modeller mı değil mi onu da bilmiyorum. Ama içimden keske 2013 model alabilseydim su anda düşüncesi gecti, ve de ayrıca sürekli internette dolaşan 2012 Auris 1.4 dizel m/m ler ile ilgili yokuşa kalıyor/kalkamiyor, trafikte yolda kalıyor, balata yanıyor v.s seklinde haberler açıkcası beni biraz üzmüş durumda. İnanın bana hem ekonomik olarak hem de özellik olarak o kadar dizel otomatik marka/model araştırdım ki en mantiklisi Auris geldi ve de severek aldım, yani pişman değilim, fakat yukarıda bahsettiklerim seni biraz üzdü hepsi bu, umarım hurafeden ibarettirler.

Saygılarımla,
Cemal,

Toyota Club Türkiye

Auris 1.4 D-4D Dizel Otomatik Comfort Plus
« : Temmuz 15, 2012, 21:19:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 1.4 D-4D Dizel Otomatik Comfort Plus
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2012, 09:28:33 »
cemal bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun kazasız iyi günlerde kullanın.
bende 7 ay önce 2012 model Auris 1.4 D-4D Comfort Plus M/M aldım.
yapılan hiçbir yorumu kafanıza takmayın. bunların hepsi şans işi. yok rüzgar gürültü yok gıcırtılar falan vs. bunlar olabilecek şeyler kimi araçta fazla olur kimi araçta az kimsindede hiç olmaz. bende kışın oldu havalar ısındı göstergeden gelen gıcırtı vs sesler kesildi. rüzgar sesi vs hiç duymadım bu konuda çok hassasımdır ama duyamadım bi türlü :))
birgünde yokuş maceram oldu oda söyle;
arkadaşım okmeydanında oturuyordu gezmeye gittik ve dönüşte onlarıda evine bırakacaktık evleride okadar dik bir yokuştaki bir an gözümye yazılanlar geldi şimdi bu yokuşun ortasında durupta kalkamazsam rezil olucaz diye soğuk terler attım bi anda, neyse durduk arkadaşlar indi araçtan, bizde 3,5 kişi kaldık (ben hanım kuzen ve bebiğimiz :)) ya allah bismillah dedim içimden ve hiç zorlanmadan çıktım o yokuşu ama gerçektende dik bir yokuştu ve bunda sonra çamlıcada aynı şekilde yokuştan çıktım. dur kalklardada manuele geçin yada m/m tuşuna basınki 1 ve 2 vites aralığı uzun olsun devamlı 1 ve 2. vites yapmasın araç. şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım ve sürekli bu şekilde kullanırım trafikte ve enbaba trafikte bile kaldım hatta geçen hafta 2. köprü trafiğinde 2 saate yakın  ;)
cruise controlü olsa gerçektende iyi olurdu ama bununla ilgili çalışma yapan forumda bir abi vardı hatırlayamadım konuyu bulunca linki atarım. dikiz ayansı gerçektende çok basit kalıyor aracın içinde cazıf çelimsiz bişey gibi duruyor ::)  sonradan yapılırsa eğer sadece elektrik aksamı garanti dışı kalıyor diye biliyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.
ekonomi konsundada beni tatmin ediyor şehir içi bir depoyla 870-900 km arası gidiyorum. ilk uzun yol deneyimimide geçen ay yaptım antalyaya gittim geldim yakıt değerlerim burada;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5110.600
keyifli sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2012, 20:45:10 »
Merhaba Sedat bey,

Açıklamanız icin çok teşekkür ederim, açıkcası biraz rahatladım. Yarın Allah'ın izniyle aracı teslim aldıktan test edip sizlerle paylaşırım artık :).

Saygılarımla,
Cemal,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2012, 21:41:22 »
       Aracınız hayırlı olsun. ALLAH kaza bela sıkıntı vermesin. Araçtan son derece memnun kalacaksınız. Yazılıp söylenenlerin hepsine itibar etmeyin. Ben aldım Aurisimi bugüne kadar çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ne bir ses, ne bir rügaz sesi, ne de yokuşta kalmadım. Örnek vereyim Alanya kalesinin yolunu bilen bilir çok dik ve bir o kadar da virajlı. Ama Aurisim yüklü olduğu halde ( 4 kişi ) beni üzmedi ve aslanlar gibi o dik yokuşu çıktı. Bende çok sevindim. 230 TL' lik benzin ile 820-830 Km. arası gitti. Bence iyi bir değer. Uzun lafın kısası Auris sizi fazlasıyla memnum edecektir. Saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2012, 21:08:18 »
Merhaba arkadaslar,

Auris'i kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu ve de açıkcası genel olarak memnunum. Bana göre 1-2 eksik dısında bir sıkıntı yok. Mesela yağmur sensörü olsa iyi olurdu bence, fakat cruise control bence çok gerekli olmayan ve de tehlikeli bir özellik aslına bakarsanız. Ama yokus kalkış destegi çok önemli bir özellik olabilirdi. Bir de en önemlisi vites geçişleri özellikle 2 ve 3. Vites geçişlerinde biraz fazla hissettiriyor. Son olarak da yan dikiz aynalarını kapatma düğmesi ışıklı olabilirdi.

Neyse sonuc olarak şimdilik araçtan çok memnunum ve de dikiz aynalarını kapatma düğmesinin ışıklı olmaması dısında diğer bütün özelliklerini bilerek ve severek aldım ve de inşallah uzun yıllar kazanız belasiz kullanırız.

Bu arada sormak istediğim birşey var, benim arac comfort plus ve de gösterge paneli de optitron değil normal gösterge, fakat aracın kitapçığını şimdi okuyorum da optitron ve optitron olmayan göstergelerden bahsediyor. 2012 auris comfort plus ta gosterge normalde optitron degil midir ?

Saygılarımla,
Cemal,

Saygılarımla,

Cemal,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2012, 21:32:09 »
Cemal bey, aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız inşallah.

Gösterge konusunda malesef bende sizin gibi bu konudan muzdaribim bende Optiriton beklerken Sport Analog diye adlandırılan göstergeyle karşılaştım 2012 dizellerde bu şekildeymiş.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2012, 22:16:28 »
Cemal bey, aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız inşallah.

Gösterge konusunda malesef bende sizin gibi bu konudan muzdaribim bende Optiriton beklerken Sport Analog diye adlandırılan göstergeyle karşılaştım 2012 dizellerde bu şekildeymiş.
biz ona LCA Safirusss diyoruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2012, 13:25:32 »
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey