Gönderen Konu: Lastikten Anlayanlar 2sn. Ayırır Mısınız  (Okunma sayısı 6783 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Saygı,Hoşgörü,Yardımlaşma Bir Forumu Ayakta Tutar.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Lastikten Anlayanlar 2sn. Ayırır Mısınız
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2012, 19:45:54 »
merhaba
1980 den hiç aralıksız araba kullanıyorum. 6 araba değiştirdim.
şimdi,
lastiklerin şahı michelin dir. ancak şöför seçer. kaldırıma çıkmayacaksın kasislere sert girmeyeceksin. bunların haricinde mükemmel derecede üstün bir lastiktir. bu namı dünyada boşuna almamıştır.
gelelim diğerlerine;
şu an 2010 model corollamın altında orjinal dunlop var. lastik japonya üretimi. ama asıl olarak goodyear üretiyor türkiye de ise (üzerinde made in turkey yazar) yine türk good year üretiyor. oldukça yumuşak ben 48500 km dir bir sorun yaşamadım. ancak oldukça ucuz ben memnunum türkiyede imal edilen nasıldır bilmiyorum kalitesi ama asla michelin kadar değil...
kızımın 2006 model yarisine bu hafta orjinal lastikleri olan bridgestone çıkartarak yerine uzun araştırmalardan sonra continental taktırdık. ilk kullanımda fark edilen; yumuşak bir sürüş, yükselen manevra kabiliyeti, ve sesizlik idi.. neden mi taktırdım continantal.. aslında ben kullansa idim aynen michelin ama kızım olunca daha gaddar bir lastik olsun dedim. continental in en büyük özelliği bizzat denedim yanaklarından baktım. yanak yumuşaklığı olarak 1 olan michelin, 2 nci olan ise continental bu lastikte en büyük özellik yanaklarda ayrıca destek telleri var. yani kaldırımlara sürtmede sıkı laka veya kasislerde daha dayanıklı. seçim bu yüzden..
2001 model corollamda ise orjinal bridgestone vardı tam bir işkence idi sert idi kmler ilerledikçe daha da sertleşti. en sonunda değiştidim arabının keyfine vardım.
fakat sonuçta lastiklerin ömrü kullanılan kavuçukların oranına göre değişmekle birlikte toplamda 6 yıl ama rafta ama kullanımda. o süre sonrası artık uzatlamalar oynanıyor yani riske giriliyor. prensipte en fazla 3 yılda bir bizleri yere bağlayan arabalarımızın ayakkabılarını değiştirmeliyiz. aksi halde sertleşiyorlar, fren mesafeleri uzuyor, konforunuz düşüyor..
işte yaşanmışlıklar..artık dostum seçim sizin. sağlıcakla kalınız güzel ve mutlu günlerde arabınızı sürünüz.

Tecrubelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, kazasız belasız sürüşler dileğim ile..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2012, 19:45:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 16, 2012, 22:12:22 »
Bu arada Hakan Bey, En Sessiz Lastik olarak önerilen "SAVA INTENSA"olark öneriyorlardı.. Lastik Bölümünde biraz araştırırsanız oralarda biryerlerde yazıyordu :D

benc hiç bakmayın eski corsamda vardı yol tutuş ve güvenilirlik konusunda 10 üzerinden -100 veririm :D
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 16, 2012, 22:46:25 »
en sessiz nokian

ama ben genede michelin derim
gerçekten lastiğin kralı
hemde her açıdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #23 : Temmuz 17, 2012, 08:20:51 »
en sessiz nokian

ama ben genede michelin derim
gerçekten lastiğin kralı
hemde her açıdan
orası öyle de cebi de okşuyor michelin.
lassa ya da dunlop en iyisi
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 17, 2012, 08:38:20 »
lastiğin kalitesi yeniyken değil eskiyince ortaya çıkar. dişleri bitme noktasına gelmiş, 3-4 sene kullanılmış bir lastik hala yolu iyi tutuyorsa, fren mesafesi iyiyse direksiyonda titreme yapmıyorsa ve yanaklarında balon yoksa o lastik iyidir. yeni lastik tabiiki yol tutar, yumuşaktır ama eskiyince ne olur? bridgestonu ben bu sağlamlığından ve uzun ömürlü olmasından dolayı çok severim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Temmuz 17, 2012, 13:23:30 »
Bugün bir lastikçi arkadaşımın yanından geliyorum. Bana Michelin önerdi ama ömür konusunda bana olmazmış :D

En sessiz lastik sorusuna ise 2lastik ismi söyledi. 1. yine Michelin dedi. Ama EN sessizi Nokian diyor o da.. Sava'ları önermedi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Temmuz 17, 2012, 13:24:59 »
lastiğin kalitesi yeniyken değil eskiyince ortaya çıkar. dişleri bitme noktasına gelmiş, 3-4 sene kullanılmış bir lastik hala yolu iyi tutuyorsa, fren mesafesi iyiyse direksiyonda titreme yapmıyorsa ve yanaklarında balon yoksa o lastik iyidir. yeni lastik tabiiki yol tutar, yumuşaktır ama eskiyince ne olur? bridgestonu ben bu sağlamlığından ve uzun ömürlü olmasından dolayı çok severim.

Atilla Bey, belliki bilginiz var. Benim gönlüm bridgestone'de şu an, yorumları okuduktan sonra. Şu an piyasada olan Bridgestone'lardan hangi seriyi önerirsiniz? Ve nedeni nedir? 185/65/14

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #27 : Temmuz 17, 2012, 14:56:14 »
yokohamalar iyi diye duydum onlara da bakın isterseniz
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 17, 2012, 15:04:54 »
Atilla Bey, belliki bilginiz var. Benim gönlüm bridgestone'de şu an, yorumları okuduktan sonra. Şu an piyasada olan Bridgestone'lardan hangi seriyi önerirsiniz? Ve nedeni nedir? 185/65/14
  BRİDGESTONE EVO B 330 al mutlu ol. performans serileri yani H ler T seriye göre daha serttir. T seri lastikler konfor ağırlıklıdır H lerde daha çok sürate izin verir ona göre seçim yaparsın. ben T seriyi tercih ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Temmuz 17, 2012, 15:11:03 »
  BRİDGESTONE EVO B 330 al mutlu ol. performans serileri yani H ler T seriye göre daha serttir. T seri lastikler konfor ağırlıklıdır H lerde daha çok sürate izin verir ona göre seçim yaparsın. ben T seriyi tercih ediyorum.

Teşekkür ederim, kazasız belasız.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 17, 2012, 18:33:17 »
Teşekkür ederim, kazasız belasız.. :)
sağol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 18, 2012, 15:56:53 »
bence michelin
dünyanın en iyi lastiği

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 18, 2012, 16:47:04 »
michelin tamam iyide neye göre iyi. michelin düşük maliyetli bir modeliyle daha başka markanın yüksek bir fiyatlı modelinden daha iyi olamaz. artı fiyat/performansına bakmak lazım.  lastiğin marka ve modeline göre karşılaştırma yaparsanız daha iyi verim alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 18, 2012, 18:45:12 »
bence michelin
dünyanın en iyi lastiği
başka bir şey desen şaşardım hoca, michelin dünyanın en zayıf lastiklerinden biridir. yanakları ince olduğundan yapay bir yumuşaklığı vardır, en ufak bir sürtmede yanaktan balon yapar balonsuz michelin kullanmak şans işidir. lassa bile ondan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Temmuz 19, 2012, 18:49:55 »
Düşünüp araştırmamdan sonra Bridgestone B330, ya da ER300 den birini takacağım yakın zamanda.. Yol tutuşu daha iyi diye büyük ihtimalle Er300olacak. Ancak B330 da uzun ömürlü ve dayanıklı bir lastikmiş. Michelin çok narin lastik. Bana gelmez :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 19, 2012, 19:33:28 »
Düşünüp araştırmamdan sonra Bridgestone B330, ya da ER300 den birini takacağım yakın zamanda.. Yol tutuşu daha iyi diye büyük ihtimalle Er300olacak. Ancak B330 da uzun ömürlü ve dayanıklı bir lastikmiş. Michelin çok narin lastik. Bana gelmez :lol:
  +1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 31, 2012, 14:55:04 »
merhaba
1980 den hiç aralıksız araba kullanıyorum. 6 araba değiştirdim.
şimdi,
lastiklerin şahı michelin dir. ancak şöför seçer. kaldırıma çıkmayacaksın kasislere sert girmeyeceksin. bunların haricinde mükemmel derecede üstün bir lastiktir. bu namı dünyada boşuna almamıştır.
gelelim diğerlerine;
şu an 2010 model corollamın altında orjinal dunlop var. lastik japonya üretimi. ama asıl olarak goodyear üretiyor türkiye de ise (üzerinde made in turkey yazar) yine türk good year üretiyor. oldukça yumuşak ben 48500 km dir bir sorun yaşamadım. ancak oldukça ucuz ben memnunum türkiyede imal edilen nasıldır bilmiyorum kalitesi ama asla michelin kadar değil...
kızımın 2006 model yarisine bu hafta orjinal lastikleri olan bridgestone çıkartarak yerine uzun araştırmalardan sonra continental taktırdık. ilk kullanımda fark edilen; yumuşak bir sürüş, yükselen manevra kabiliyeti, ve sesizlik idi.. neden mi taktırdım continantal.. aslında ben kullansa idim aynen michelin ama kızım olunca daha gaddar bir lastik olsun dedim. continental in en büyük özelliği bizzat denedim yanaklarından baktım. yanak yumuşaklığı olarak 1 olan michelin, 2 nci olan ise continental bu lastikte en büyük özellik yanaklarda ayrıca destek telleri var. yani kaldırımlara sürtmede sıkı laka veya kasislerde daha dayanıklı. seçim bu yüzden..
2001 model corollamda ise orjinal bridgestone vardı tam bir işkence idi sert idi kmler ilerledikçe daha da sertleşti. en sonunda değiştidim arabının keyfine vardım.
fakat sonuçta lastiklerin ömrü kullanılan kavuçukların oranına göre değişmekle birlikte toplamda 6 yıl ama rafta ama kullanımda. o süre sonrası artık uzatlamalar oynanıyor yani riske giriliyor. prensipte en fazla 3 yılda bir bizleri yere bağlayan arabalarımızın ayakkabılarını değiştirmeliyiz. aksi halde sertleşiyorlar, fren mesafeleri uzuyor, konforunuz düşüyor..
işte yaşanmışlıklar..artık dostum seçim sizin. sağlıcakla kalınız güzel ve mutlu günlerde arabınızı sürünüz.
   Mehmet Bey continentalin hangi modelini aldınız ben de o continental düşünüyorum da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 31, 2012, 22:23:14 »
gökhan bey
merhaba
arabayı gçen gene kullandım bir lastik bu kadar mı konfor artırır inanamadım.
işte aldığım lastik ben buradan almadım da int den bulduğum yer idi ben bu lastiği 170 TlL/adetten aldım. 10 taksit yaptılar.
http://www.aynigunkargo.com/store/ProductDetails.aspx?productid=111640
kazasız sürüşler dilerim. 
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 279 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 01, 2012, 14:29:54 »
yaklaşık 10 bin km dir impetus revo kullanıyorum(185-65-14) bende uzun araştırmalar sonucunda hem cebimi hemde güvenliğimi ve konforu düşünerek(H serisi) karar verdim. Güvenlik konusunda seni üzmez (ıslak yolda kötü diyolar ama daha şahit olmadım kötülüğüne) konfor olayına gelince ya arabada bişey var yada lastiklerden kaynaklı çok ses alıyor içeri >:( bundan önceki lastiklerim michelin T serisi olmasına ve ömrünü tamamlamasına rağmen daha sessizdi sanki ;)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 17, 2012, 22:36:43 »
bende toyota corolla terra var araç önden çekişli olduğu için önler gidik arkalar iş görür haldeydi bende seninn gibi epey araştırdıktan sonra mıchellın energy aldım tanesine 140 tl saydım(takma+balans dahil) ama inan böyle fren sağlamlığı yok önceki lastikler petlastı frene asıldın mı araç buzdaymış gibi kayıyodu özellikle yokuş aşağı şimdi frene ayrı bi güvenle basıyorum aracı kaldırıma vurmam çukurlara sert girmem diyorsan mıchellın den şaşmıcan.Herkese kazasız sürüşler.
Toyota Corolla 1.3 Terra