0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba1980 den hiç aralıksız araba kullanıyorum. 6 araba değiştirdim. şimdi,lastiklerin şahı michelin dir. ancak şöför seçer. kaldırıma çıkmayacaksın kasislere sert girmeyeceksin. bunların haricinde mükemmel derecede üstün bir lastiktir. bu namı dünyada boşuna almamıştır.gelelim diğerlerine;şu an 2010 model corollamın altında orjinal dunlop var. lastik japonya üretimi. ama asıl olarak goodyear üretiyor türkiye de ise (üzerinde made in turkey yazar) yine türk good year üretiyor. oldukça yumuşak ben 48500 km dir bir sorun yaşamadım. ancak oldukça ucuz ben memnunum türkiyede imal edilen nasıldır bilmiyorum kalitesi ama asla michelin kadar değil...kızımın 2006 model yarisine bu hafta orjinal lastikleri olan bridgestone çıkartarak yerine uzun araştırmalardan sonra continental taktırdık. ilk kullanımda fark edilen; yumuşak bir sürüş, yükselen manevra kabiliyeti, ve sesizlik idi.. neden mi taktırdım continantal.. aslında ben kullansa idim aynen michelin ama kızım olunca daha gaddar bir lastik olsun dedim. continental in en büyük özelliği bizzat denedim yanaklarından baktım. yanak yumuşaklığı olarak 1 olan michelin, 2 nci olan ise continental bu lastikte en büyük özellik yanaklarda ayrıca destek telleri var. yani kaldırımlara sürtmede sıkı laka veya kasislerde daha dayanıklı. seçim bu yüzden..2001 model corollamda ise orjinal bridgestone vardı tam bir işkence idi sert idi kmler ilerledikçe daha da sertleşti. en sonunda değiştidim arabının keyfine vardım.fakat sonuçta lastiklerin ömrü kullanılan kavuçukların oranına göre değişmekle birlikte toplamda 6 yıl ama rafta ama kullanımda. o süre sonrası artık uzatlamalar oynanıyor yani riske giriliyor. prensipte en fazla 3 yılda bir bizleri yere bağlayan arabalarımızın ayakkabılarını değiştirmeliyiz. aksi halde sertleşiyorlar, fren mesafeleri uzuyor, konforunuz düşüyor..işte yaşanmışlıklar..artık dostum seçim sizin. sağlıcakla kalınız güzel ve mutlu günlerde arabınızı sürünüz.
Bu arada Hakan Bey, En Sessiz Lastik olarak önerilen "SAVA INTENSA"olark öneriyorlardı.. Lastik Bölümünde biraz araştırırsanız oralarda biryerlerde yazıyordu
en sessiz nokianama ben genede michelin derimgerçekten lastiğin kralıhemde her açıdan
lastiğin kalitesi yeniyken değil eskiyince ortaya çıkar. dişleri bitme noktasına gelmiş, 3-4 sene kullanılmış bir lastik hala yolu iyi tutuyorsa, fren mesafesi iyiyse direksiyonda titreme yapmıyorsa ve yanaklarında balon yoksa o lastik iyidir. yeni lastik tabiiki yol tutar, yumuşaktır ama eskiyince ne olur? bridgestonu ben bu sağlamlığından ve uzun ömürlü olmasından dolayı çok severim.
Atilla Bey, belliki bilginiz var. Benim gönlüm bridgestone'de şu an, yorumları okuduktan sonra. Şu an piyasada olan Bridgestone'lardan hangi seriyi önerirsiniz? Ve nedeni nedir? 185/65/14
BRİDGESTONE EVO B 330 al mutlu ol. performans serileri yani H ler T seriye göre daha serttir. T seri lastikler konfor ağırlıklıdır H lerde daha çok sürate izin verir ona göre seçim yaparsın. ben T seriyi tercih ediyorum.
Teşekkür ederim, kazasız belasız..
bence michelindünyanın en iyi lastiği
Düşünüp araştırmamdan sonra Bridgestone B330, ya da ER300 den birini takacağım yakın zamanda.. Yol tutuşu daha iyi diye büyük ihtimalle Er300olacak. Ancak B330 da uzun ömürlü ve dayanıklı bir lastikmiş. Michelin çok narin lastik. Bana gelmez