Gönderen Konu: 99Corolla Terra Baskı-Balata Değişimi.İzmir'den Arkadaşlar MUTLAKA Bakar Mısınız  (Okunma sayısı 5420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Saygı,Hoşgörü,Yardımlaşma Bir Forumu Ayakta Tutar.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
          İzmir'den 1 adet 1999 Model Toyota Corolla Terra 1.6 Düz Vites aracımız, artık "Baskı-Balata Değiştirin >:(" diye haykırmaya başladı. Öyle ki, kalkışlarda çok fazla "ğırrrr" kaydırma sesi gelmekte.. Hayırlısıyla en kısa sürede değiştirmek istiyorum. Ancak bütçem de kısıtlı :(  Bilgisi-Tecrubesi Olan Arkadaşlara Birtakım Sorularım Olacak. :) Özellikle İZMİR'den Olan Arkadaşlardan Daha Büyük Hassasiyet Bekliyorum, Sorularımı Cevaplarsanız Sevinirim..

1.Hangi parçalar değiştirilmeli? Baskı-balata-bilye dışında birşeyin değişmesi gerekiyor mu?

2.Orjinal Serviste yaptırırsam, ne kadar bayılırım :lol: bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

3.olarak, ben parçaları kendim alıp güvenilir-sağlam bir ustada iyi işçilikle daha uygun fiyata getirmeyi planlıyorum, nedeni ustanın bu konuda güvence verip vermemesine bağlı-tabi servis ile arasında iyi bir fiyat farkı olursa-.. Şu an üzerindeki, yani Orjinal Markası nedir acaba?

*İzmir içi Orjinal parçaları temin edebileceğim bir yer-Yedek Parçacı önerisine ihtiyacım var. Değişecek parçaların ORJİNAL marka isimleri ve ortalama fiyatları nelerdir? İşçiliği de dahil edersek ortalama ne kadar para sıkışmıştır araya? :)

!!! Son ve EN Önemlisi;  Sağlam ve Dürüst olup Sorun Yaşamayacağım bir ustada yaptıracağım, inşallah.. Sizlerin de sürekli gittiği, tanıdığı, memnun kaldığı, emin olduğu Dürüst ve Sağlam İşçilik çıkaran vicdan sahibi Servis İsmi-Adresi istiyorum,, İzmir içi olması gerektiğini söylememe gerek yok zaten :D

Not: Mümkün olan en kısa zamanda yaptırmam gerekiyor, Konunun Aciliyeti var. Şimdiden Teşekkür ederim. Saygılarımla..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Sağlam dürüst bir usta arıyorsanız alsancak stadından garaja giderken sagda özel servis TOYO toyota servisi var on numara ustadır Ali usta sagolsun hep ilgilendi bizimle..Ancak parça olarak ne almanız gerekli bir bilgim yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Çok teşekkür. ederim Deniz Bey,

başka arkadaşlardan da alternatif isimler beklemekteyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bir de, parçaları kendim almadan serviste ustanın alıp takmasını istiyorum ama orjinal kaliteli parça koyar ya da koymaz sıkıntısındayım. Önereceğiniz usta onun güvencesini veriyorsa herşeyi yani parça işini ustaya bırakacağım.. Bunu dikkate alarak öneri vermenizi rica ediyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Aisin almalısın ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Aisin'in fiyatına geçen bir yerde baktım, Kimisi de Valeo diyor orjinali. Aisin Baskı+balata: 370gibi bi fiyat yazıyordu, normal midir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Fikir vermesi açısından; İstanbul'da 2001 model corollama Aisin marka debriyaj setini özel bir serviste işçilik dahil 400'e taktırdım.

Düzeltme: İmla..
2001 Toyota Corolla Terra 1.4 VVT-I

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Fikir vermesi açısından; İstanbul'da 2001 model corollama Aisin marka debrijay setini özel bir serviste işçilik dahil 400'e taktırdım.

İşçilik Dahil.. Fiyatı oldukça iyiymiş, peki memnun musunuz? Orjinal balata konfor ve performansı veriyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Akdemir toyotadan ayrılma ustamın numarasını verebilirim isterseniz işçiliği iyidir. Forumdan geldiğinizi söylerseniz indirim de yapar.. :)

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
İşçilik Dahil.. Fiyatı oldukça iyiymiş, peki memnun musunuz? Orjinal balata konfor ve performansı veriyor mu?

Aracın kalkışı da, vites geçişleri de oldukça rahatladı. Zaten bildiğim kadarıyla orjinal balata markası da Aisin.
2001 Toyota Corolla Terra 1.4 VVT-I

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Aracın kalkışı da, vites geçişleri de oldukça rahatladı. Zaten bildiğim kadarıyla orjinal balata markası da Aisin.

Teşekkür ederim,

Bu arada Kerem Bey, çok iyi olur aslında, makbule geçer :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
merhaba
biliyorsunuz akdemir kapandı. kapandı kapanmasına ama hala aynı yerde ellerindeki malzeme ve orjinal toyota ustalığı ile devam ediyorlar. Selim usta işinin piridir. bir sorun.
ayrıca alcancak stadı karşısında toyo toyotayı bende tavsiye ederim. bir kere gitmiştim. debriyaj dan yağsızlık sesi geliyordu her yere gittim hep takım değişelim ifadeleri. en sonunda toyo daki ali usta çıraklara bir şey tarif etti o imiş. halloldu gitti.
sağlıcakla kalın
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
merhaba
biliyorsunuz akdemir kapandı. kapandı kapanmasına ama hala aynı yerde ellerindeki malzeme ve orjinal toyota ustalığı ile devam ediyorlar. Selim usta işinin piridir. bir sorun.
ayrıca alcancak stadı karşısında toyo toyotayı bende tavsiye ederim. bir kere gitmiştim. debriyaj dan yağsızlık sesi geliyordu her yere gittim hep takım değişelim ifadeleri. en sonunda toyo daki ali usta çıraklara bir şey tarif etti o imiş. halloldu gitti.
sağlıcakla kalın

Teşekkür ederim konuya açıklık getirdiğiniz için, yorumunuz Son kararı vermemi sağladı.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
sonucu burdan paylaşırsanız bilgi amaçlı seviniriz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
sonucu burdan paylaşırsanız bilgi amaçlı seviniriz..

Tabiki, aklımda merak etmeyin.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Dün Dalay Oto, Selim Usta'nın yanında yaptırdık. Orjinal Baskı-Balata-Bilye ve şanzıman yağı değişimi oldu. Sağolsun usta çok ilgilendi, açtı, gösterdi volanı-balatayı. Memnun kaldım. Dün-bugün test ettim. Çok ciddi fark ediyor gerçekten..

Selim Usta, sağolsun uğraştı, bilgilendirdi, bi sıkıntı çıkmadı. Zaten öneren arkadaşlar da temiz işçilik ve dürüst bir ustamızdır demişlerdi.. Ben de Öneririm.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler dileğim ile. Sağlıcakla kalın.. :)