Gönderen Konu: Müzik Sistemi Yardım  (Okunma sayısı 5058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

Ynt: Müzik Sistemi Yardım
« Yanıtla #20 : Ağustos 31, 2012, 09:51:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Forumdan ayrıldığını sandı... :)
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ağustos 31, 2012, 10:05:09 »
İkisinide aldım. Birde geliyormuş kutuda 1 adet :D ne gülerim. sanırım bunlar iki adet fiyatı ? Vatanın sağı solu belli olmaz. Gerçi siparişi de verdik artık..yapacak bişey yok :S
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ağustos 31, 2012, 10:09:24 »
İkisinide aldım. Birde geliyormuş kutuda 1 adet :D ne gülerim. sanırım bunlar iki adet fiyatı ? Vatanın sağı solu belli olmaz. Gerçi siparişi de verdik artık..yapacak birşey yok :S
yok yok fiyatlara baktım çift olarak gelicektir :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 31, 2012, 10:09:45 »
hayırlı olsun abi :D teybın ne markaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 31, 2012, 10:11:06 »
öncelikle kemal abiye katılıyorum. apaçi diyenler olacaktır amaa apaçi diyecek son kişiyim, net bir apaçi corollam vardı :) neyse, arkaya 4 oval için şişirme fiber için 150 lira fiyat çok çok iyi. hele 100 diyorsunuz kaçırmayın onu. onu yaptırırken fiberin içini cam elyafıyla doldurun, fiberin sesi değil daha tok düzgün bir ses çıksın. sonra 4 oval değil 24 oval de taksanız bagajdaki woofer yeri doldurulmaz.. para dert değil yeter ki bagajım boş kalsın diyorsanız bagajsız bir çözüm istiyorsanız powerbass markasının ince wooferları var, kutusu da küçük oluyor falan. bu fiberi yapacak adam eğer işçilği düzgünse pandizota yanlara iki tane oval, ortaya da kutusu da içine gizleyebilecek şekilde 30cm woofer alacak bir tasarım yapabilirse (kutusunu alacak değil de, woofer için gerekecek hacimde bir alan yaratacak sadece, zaten bu wooferlar çok az hacimde çalışıyorlar ve çok güçlü ses veriyorlar) bunu yaptırın muhakkak. yani pandizotta 2 oval bir woofer olsun ama woofer boş çalışmasın, muhakkak içi kapalı portsuz kabinde çalışsın.

arka camın altı bu şekilde dolacaksa da ön kapılara düzgün bir ses gerekecek. onun için de hoparlör kapağını söküp, mdfden kasnak yapıp 16cm güzel bir mid takımı ayarlamanız gerekecek, tizleri de kapının en üst tarafındaki deri kaplı kısmı keserek içine gömerseniz daha önce hiç bir arabada dinlemediğiniz kadar keyifli müzik dinlersiniz.

ön kapıya dediğim hoparlör montajı için örnek;

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 31, 2012, 10:12:16 »
Teşekkürler Serdar. Teyip Pionner DEH*** Kodunu tam hatırlayamadım. 100 Tl ye internetten ikinci el aldım. Gayet güzel. ama hoparlör orjinali vardı arabada. Ses berbattı. İnşallah düzelecek. Yanlız bağlantıları çözemedim bir türlü kendim bağladım sağ arkadan çok bozuk çıkıyor. Bir gelsin bakalım aşama aşama yazarım. Yeni alacak arkadaşlara yardımcı olur en azından. Çok araştırdım çünkü. Allah'a emanet olun..
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 31, 2012, 10:18:05 »
Teşekkürler Serdar. Teyip Pionner DEH*** Kodunu tam hatırlayamadım. 100 Tl ye internetten ikinci el aldım. Gayet güzel. ama hoparlör orjinali vardı arabada. Ses berbattı. İnşallah düzelecek. Yanlız bağlantıları çözemedim bir türlü kendim bağladım sağ arkadan çok bozuk çıkıyor. Bir gelsin bakalım aşama aşama yazarım. Yeni alacak arkadaşlara yardımcı olur en azından. Çok araştırdım çünkü. Allah'a emanet olun..
süper ses alıcaksın abi o teybin ile :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 31, 2012, 10:19:07 »
öncelikle kemal abiye katılıyorum. apaçi diyenler olacaktır amaa apaçi diyecek son kişiyim, net bir apaçi corollam vardı :) neyse, arkaya 4 oval için şişirme fiber için 150 lira fiyat çok çok iyi. hele 100 diyorsunuz kaçırmayın onu. onu yaptırırken fiberin içini cam elyafıyla doldurun, fiberin sesi değil daha tok düzgün bir ses çıksın. sonra 4 oval değil 24 oval de taksanız bagajdaki woofer yeri doldurulmaz.. para dert değil yeter ki bagajım boş kalsın diyorsanız bagajsız bir çözüm istiyorsanız powerbass markasının ince wooferları var, kutusu da küçük oluyor falan. bu fiberi yapacak adam eğer işçilği düzgünse pandizota yanlara iki tane oval, ortaya da kutusu da içine gizleyebilecek şekilde 30cm woofer alacak bir tasarım yapabilirse (kutusunu alacak değil de, woofer için gerekecek hacimde bir alan yaratacak sadece, zaten bu wooferlar çok az hacimde çalışıyorlar ve çok güçlü ses veriyorlar) bunu yaptırın muhakkak. yani pandizotta 2 oval bir woofer olsun ama woofer boş çalışmasın, muhakkak içi kapalı portsuz kabinde çalışsın.

arka camın altı bu şekilde dolacaksa da ön kapılara düzgün bir ses gerekecek. onun için de hoparlör kapağını söküp, mdfden kasnak yapıp 16cm güzel bir mid takımı ayarlamanız gerekecek, tizleri de kapının en üst tarafındaki deri kaplı kısmı keserek içine gömerseniz daha önce hiç bir arabada dinlemediğiniz kadar keyifli müzik dinlersiniz.

abim orjınalciyiz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 31, 2012, 11:18:31 »
lan nesı bozulcak orjinalin :D o deri kaplı kısım 50 lira çıkmacılarda, kapı döşemesine demir tırnaklarla takılıyor. yani al bi çıkma, hallet. sonra alt tarafta zaten söktüğün kapak yerine takıon bunu, sonra orjinal için kapağını takarsın geri hoop oldu mu sana orjinal :D ben de orjinalci sayılırım, yaptığım her işin geri dönüşü var. ama orjinal olcak diye de 10cm hoparlörle müzik dinlicem diye kasmam :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 31, 2012, 12:59:31 »
lan nesı bozulcak orjinalin :D o deri kaplı kısım 50 lira çıkmacılarda, kapı döşemesine demir tırnaklarla takılıyor. yani al bir çıkma, hallet. sonra alt tarafta zaten söktüğün kapak yerine takıon bunu, sonra orjinal için kapağını takarsın geri hoop oldu mu sana orjinal :D ben de orjinalci sayılırım, yaptığım her işin geri dönüşü var. ama orjinal olcak diye de 10cm hoparlörle müzik dinlicem diye kasmam :D
böyle de güzel abim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 01, 2012, 12:33:43 »
Arkadaşlar Hoparlör geldi ( Arkalar geldi şimdilik ) Ön kapılar ve arka hoparlörü takmak için kapılarda ve arkada neler yapacağız Yani kısacası nasıl sökülecek? Kısa bir tarif edebilirmisiniz ? Yanlış yerleri sökmeyim. Kapı döşemesi sanırım hep çıkacak arkalarda koltuklar sökülcek??? doğrumu acaba?
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 01, 2012, 22:16:19 »
Arkadaşlar Hoparlör geldi ( Arkalar geldi şimdilik ) Ön kapılar ve arka hoparlörü takmak için kapılarda ve arkada neler yapacağız Yani kısacası nasıl sökülecek? Kısa bir tarif edebilirmisiniz ? Yanlış yerleri sökmeyim. Kapı döşemesi sanırım hep çıkacak arkalarda koltuklar sökülcek??? doğrumu acaba?
abi on kapilar tirnakli ugrasirsan cozersin arkasi ise koltuklari sokcen sonra medefesidiye puntolu sokunce kqrsina cikiyor hoparlorler  dear ince temizlik diye aratirsan nasil sokuldugu var link veremiyorum suan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #32 : Eylül 05, 2012, 07:20:03 »

Türkay Bey;

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. benim araba 94 japon gli olduğu için ön kapılar 16 cm. hatta ben oraya direk mid denedim (alpin). cama sürtme boşluk v.s. olmadı. tam oturdu. ancak anfi olmadığı için monte etmedim. ayrıca benim arabada tizi bağladığınız yer sizinki gibi deri değil sert plastik bizim arkadaşın civicteki sistemi size anlatayım. 1 adet 8 kanal anfi, ön kapılarda mid takımı, arka cam önünde 4 oval. bağajda herhangi bir bass v.s yok ve gayet tatminkar ses veriyor.
Adanalı Ölünce Cennete Giderse Mangal İcin Cehennemin Kapısından Ayrılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Eylül 05, 2012, 07:24:16 »
abi on kapilar tirnakli ugrasirsan cozersin arkasi ise koltuklari sokcen sonra medefesidiye puntolu sokunce kqrsina cikiyor hoparlorler  dear ince temizlik diye aratirsan nasil sokuldugu var link veremiyorum suan.

Abi sakın haa!!!

ön kapılardakini sökmen için komple kapı kartonunu sökmen gerekiyor. sadece kapağı sökersen tekrar yerine takamazsın üzülürsün. arkadakileri sökmen için arka koltukları, kenar destekleri sökersin. sonra direklerdeki kapakları sökersin. pandizotu sökersin hoooppp hoparlörler karşında. :)
Adanalı Ölünce Cennete Giderse Mangal İcin Cehennemin Kapısından Ayrılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 05, 2012, 07:35:32 »

abi korkma gir işin içine tırnaklı onlar sökebiliyorsan döşemeyi komple sök ama döşeme sökme taraftarı değilim
 bak pandizotu söktüm burdak linkte :)
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44961.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Eylül 05, 2012, 09:04:43 »
Serdar'ım pazar günü takıyorum inşallah. Resimlerini çekip siteye koyarım. Ön kapıları komlpe arkayıda pantizotu söküp yapacağım. :)
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 05, 2012, 09:09:43 »
tamam abi kolay gele şimdiden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Orhan Gencebay
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 05, 2012, 09:16:15 »
Görünen o ki başını birazcık ağrıtırım Serdar mahsuru yoksa.
Hey gidi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 05, 2012, 09:16:57 »
Görünen o ki başını birazcık ağrıtırım Serdar mahsuru yoksa.
ayıp ettın abim numaramı verim yeter  işin görünsün özelden atıyorum nuamaramı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
« Yanıtla #39 : Eylül 13, 2012, 09:14:26 »
selam bende bu hafta  ses olayında bazı adımlar attım . ön kapılara clifford 13 komponent ler aldım bir kasnak yardımı ile güzelce yerleştirdim ve aracın orjinal kapaklarını zorlanmadan kapattım. elimde eskiden kalma pıoneer 424 amfi vardı onuda sağ yolcu koltuğunun altına yerleştirip tesisdatı çektim. sonuç hiç ama hiç beklemediğim kadar güzel oldu ve bugüne kadar neden yapmamışım diye kızdım kendime. şimdi arkalarada 16 lık clifford yada bilindik başka br model komponent alıcam ..  bass istemiyorum . zamanla çok sıkıcı olmaya başlıyor ve bagajdan çalıyor.  ben arkadaşlara bilgi olsun diye yazayım
jvc  aux lu teyp 180tl
pıoneer 424 amfi 100tl
1 takım clifford mid takımı 13cm 120tl
1 çift kasnak 10tl.
araçtaki sesi tarif edecek olursam evinizde iyi bir müzik seti varsa mesela sony . aynı onun gibi bas ve tiz veriyor ses yankısı çok güzel.   sesi 45 e kadar rahat açabiliyorum.   ben temiz tiz ve bas severim . uğultudan nefret ederim. temiz ses isteyenler için kesinlikle 2 takım mid. amfi ve teyp dışında birşey istemez. saygılar