merhaba, bu tork kaybı Toyota'nın genel sorunu ben dizel 2011 comfort extra düz vites modelini kullanıyorum, yokuşlarda tek başıma dahi olsam inanılmaz bir çekiş düşüşü yaşıyorum, bu araç dizel devirli kullanmak lazım diyebilirsiniz yalnız küçük bir örnekleme ile bu konuyu hemen izah edeyim aynı yokuşta citroen berlingo 2009 model yine dizel araçla içerisinde 5 kişi olmasına ve bagajı da kısmen dolu olmasına rağmen bırakın bayılmayı araç ivmeleniyor. Bunun basit açıklaması elbette beygir gücü diyeceksiniz ancak citroen berlingo'da yanlış bilmiyorsam 90 ya da 95'lik bir araç hadi diyelim motor hacmi de 200 cm3 fazla ama bu kadar bariz bir farklılığın açıklaması bu kadar kolay değil. Toyota'nın turbosu bir avuç, o kadarlık alet hangi havası ile cebelleşecek! Toyota yetkilileri aracın güvenliği bu kadara izin veriyor deyip konuyu sokaktaki adama anlatabilirler ancak aynı mekanik spesifikasyonlara sahip benzinli aracı 130'luk o zaman 90 ile 130 arasındaki farkı çıkıp paşa paşa açıklaaycaksın NCAP'ten şu kadar puan aldık, araç şöyle güvenli demekle bu iş anlatılmaz. Bunların aracın inanılmaz eksileri...
Ama yiğidi öldür hakkını da yeme iç tasarım muadillerine göre benzersiz, joystick diye tanımlanan normal vites seviyesinin üzerinde bulunan vites kolu inanılmaz güzel bir özellik, 6 ileri olması insanın sürüş zevkini katlıyor ama aklıma gelmişken bir diğer eksisini söylemek zorundayım hala burulma kirişi denen bir sistem kullanılıyor, bağımsız süspansiyon olayını iyi idrak edebilmeniz için hiç virajlarda Ford marka araçlarla avam bir tabirle "kapışma" yaşadınız mı? Tehlikeli bir hareket kesinlikle doğru ancak yol tutuşu tabiri caize aracın viraja tutunmasını işte orada gözlemliyorsunuz.
Toyota artık sen de markanın hakkını ver bu ülkede VW denen Avrupa'da kimsenin yüzüne bakmayacağı araçlar özellikle golf ve polo'su faiş fiyatlara müşteri buluyor, kar payını %3-4'lerden 10'lara çıkartmak istiyorsan atılım şart bknz. 2000'lerin başındaki Audi ve 2012'de Porsche'i de Ağustos ayında bünyesine katacak VW! Opel'e ve Fiat'a söylenecek kelime yok. Eminim ki bu site/forum yetkililer tarafından mutlaka takip ediliyordur, bunları "çekiş" başlığı altında yazdım kusura bakmayın ama dayanamıyorum ayrıca da 2008'den beri bir Auris kullanıcısı olduğumu da göz önünde bulundurursak 4 yıllık bir kullanıcı tecrübesi söz konusu...