Gönderen Konu: Turbo-timer takmak istiyorum  (Okunma sayısı 6006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Turbo-timer takmak istiyorum
« : Temmuz 11, 2012, 16:56:13 »
Herkese merhaba,

2007 model dizel yarisime turbo-timer aldım ebay'dan hemde 30 dolara fakat nasıl takacağımı bilmiyorum. Kolaydır, kendim takarım dedim fakat sizlerin de yardımlarını bekliyorum.

teşekkürler,

Toyota Club Türkiye

Turbo-timer takmak istiyorum
« : Temmuz 11, 2012, 16:56:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Turbo-timer takmak istiyorum
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2012, 17:40:35 »
Büyük ihtimal kapılarınız kapanmıyacaktır araba çalışırken, alarm taktırmanız gerekiyor bunu sorunu ortadan kaldırmanız için.

Vakti zamanında çok araştırdım yeni arabaya alarm taktırmak aklıma yatmadığı için vazgeçtim bende.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2012, 17:53:01 »
turbo timer, kontak anahtarının elektrik düzeneğine bağlanır, montaj şekli itibarı ile turbo ile alakası, sadece pazarlama isminden geçmektedir, turbonun basıncına, çalışma prensibine herhangi bir etkisi yoktur.

temsili resim.
ayrıca aracın gerçek hızını  0-50 ,  0-100 ,  0-200 ,  60-100 ,  80-120 ,  0-400m 0-1000 m gibi  verilerinide ölçüyor.

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2012, 20:59:39 »
bu ne işe yarayacak sorması ayıp...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2012, 21:38:38 »

Turbo araçlarda olması gerekli bir parça bence.

Motor durdurulduktan sonra turboda yağlama olmaz, ama bir süre turbo palleri döner bu süre zarfın da turbo da yağlama olmadığı için parçalar arası aşınma olur turbonun ömründen yemiş oluruz.

Turbo timer dediğimiz üründe biz araçta olmasak bile bir müddet motoru rolanti de çalışır vaziyette tutar ve turbonun normal devrine dönmesini sağlar.Böylece turbo normal devirde ve yağlanarak kapatmış olur kendini.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2012, 10:36:44 »
Büyük ihtimal kapılarınız kapanmıyacaktır araba çalışırken, alarm taktırmanız gerekiyor bunu sorunu ortadan kaldırmanız için.

Vakti zamanında çok araştırdım yeni arabaya alarm taktırmak aklıma yatmadığı için vazgeçtim bende.

Aracımda alarm var zaten o mühim değil bana sadece teknik anlamda işin elektroniğine yönelik yardım lazım. Bu konuda bilgili ve deneyimli üyelerin desteğini bekliyorum. Mesela 2007 Yaris kontak devre şeması varsa elinizde benimle paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2012, 11:02:19 »

eskiden tofaslarda motoru stop ettikten sonrada fan calismaya devam ederdiya onun gibi bisi buda
motoru bir sure rolantide calistirip turbonun asinmasini onluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2012, 12:34:01 »
Herkese merhaba,

Bugün turbo-timer'ı taktık aracıma. Sorunsuz çalışıyo fakat motor arıza lambası yanıyor. Fotoğraflar linktedir.
Not: Can ÖZKENT arkadaşıma verdiği teknik destekten dolayı çok teşekkür ederim.
http://imageshack.us/g/824/imag0141v.jpg/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2012, 13:57:05 »
Ben yaklaşık 1 seneyi aşkın bir süredir kullanıyorum ve çok şükür hiçbir sıkıntı  yaşamadım....
30 dolara almış olman cidden çok ucuz markası ne?
bide kilitleme sorununa çözüm bulabildin mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2012, 06:02:54 »
Hks type-0 aldım arkası kırmızı ledli ürünün linki aşağıdadır;
http://www.ebay.com/itm/130722116035?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1142wt_1139

Kilitleme sorunu derken neden bahsettiğini anlamadım. Biraz daha açar mısın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2012, 07:47:29 »
Hks type-0 aldım arkası kırmızı ledli ürünün linki aşağıdadır;
http://www.ebay.com/itm/130722116035?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1142wt_1139

Kilitleme sorunu derken neden bahsettiğini anlamadım. Biraz daha açar mısın?
Yani arac calisiyorken kapilarini kilitleyebiliyor musun?
Yoksa motorun stop etmesini bekliyor musun?
Type 0 i burda bi arkadas 150 liraya almisti...sen cok uyguna almissin gercekten..
Bendeki type 1 sari ledli ve hizlanmayi rpm'i birkac farkli bilgiyi gosteriyor. Onuda 400'e alinmisti sanirim.
Ben para vermedin hediye geldi ama 400 civari biseydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Temmuz 16, 2012, 07:52:38 »
Yani arac calisiyorken kapilarini kilitleyebiliyor musun?
Yoksa motorun stop etmesini bekliyor musun?
Type 0 i burda bir arkadas 150 liraya almisti...sen cok uyguna almissin gercekten..
Bendeki type 1 sari ledli ve hizlanmayi rpm'i birkac farkli bilgiyi gosteriyor. Onuda 400'e alinmisti sanirim.
Ben para vermedin hediye geldi ama 400 civari biseydi.

Yok kontağı kapatıp aracımı kitleyebiliyorum o yönden bir sıkıntım yok. Tek sorun motor arıza lambası yanıyo aracın umarım kendiliğinden söner yoksa tesisatı tekrar düzeltmek gerek sanırım.

Fiyat olarak evet çok uyguna aldığımı düşünüyorum fakat ben 1-2 yıldır bakıyorum bu turbotimer'a eskiden daha pahalıydı bu ürünler ben de ucuzlamışken alayım dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2012, 08:16:45 »
Yok kontağı kapatıp aracımı kitleyebiliyorum o yönden bir sıkıntım yok. Tek sorun motor arıza lambası yanıyo aracın umarım kendiliğinden söner yoksa tesisatı tekrar düzeltmek gerek sanırım.

Fiyat olarak evet çok uyguna aldığımı düşünüyorum fakat ben 1-2 yıldır bakıyorum bu turbotimer'a eskiden daha pahalıydı bu ürünler ben de ucuzlamışken alayım dedim.
Bende arac calisirken araci kitleyemiyorum ,motorun stop etmesini beklemem gerekiyor ama ariza lambasida yakmiyor..
Nerde taktirdin? Bu kilitleme isini belki cozer benim aractada...
Ariza lambasini istersen bi sildir herhangibir serviste olmazsa haberleselim bizim elektrikci yapar gibime geliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Temmuz 16, 2012, 08:21:49 »
Bende arac calisirken araci kitleyemiyorum ,motorun stop etmesini beklemem gerekiyor ama ariza lambasida yakmiyor..
Nerde taktirdin? Bu kilitleme isini belki cozer benim aractada...
Ariza lambasini istersen bir sildir herhangibir serviste olmazsa haberleselim bizim elektrikci yapar gibime geliyor...

Anladım. Turbo-timer'ı arkadaşımla beraber taktık. Ne yalan söyleyim bilmiyorum ben neden kaynaklanıyor ama bir sorarım arkadaşıma, biliyorsa konuşur hallederiz. Haklısın kendiliğinden gitmezse sildirecem tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 16, 2012, 08:30:00 »
Anladım. Turbo-timer'ı arkadaşımla beraber taktık. Ne yalan söyleyim bilmiyorum ben neden kaynaklanıyor ama bir sorarım arkadaşıma, biliyorsa konuşur hallederiz. Haklısın kendiliğinden gitmezse sildirecem tabi.
Umarim sildirdiginde tekrar cikmaz.o zamn farkli bisiler yapman gerekebilir..
Olurda bi ankara bulusmasi yaparsak orda bi bakalim sistemlerin nasil baglandigina.simdiden sağol olurda bi ayrinti bulursan kilitleme hakkinda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 16, 2012, 08:33:13 »
Umarim sildirdiginde tekrar cikmaz.o zamn farkli bisiler yapman gerekebilir..
Olurda bir ankara bulusmasi yaparsak orda bir bakalim sistemlerin nasil baglandigina.simdiden sağol olurda bir ayrinti bulursan kilitleme hakkinda.

Rica ederim dediğim gibi bir sorayım sana geri dönerim. Sen şehir içi kullanımda kaç saniye bekletiyorsun? Bu işin standartı nedir? Hem kısa mesafede hem uzun mesafede?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 16, 2012, 09:31:38 »
Rica ederim dediğim gibi bir sorayım sana geri dönerim. Sen şehir içi kullanımda kaç saniye bekletiyorsun? Bu işin standartı nedir? Hem kısa mesafede hem uzun mesafede?
Senin timerda yanlis hatirlamiyorsam en az 20 saniye sonra 40 ve 60 saniye bekletme secenegi bulunuyordu.
Bence sehir ici senin aracin turbosuda cok buyuk diil o yuzden 20saniye fazlasiyla yetecegine inaniyorum.2.0 turbo vectra vardi arkadasda o da 20sn bekliyordu..
Benim timer da en az 30saniyeden baslayip katlanarak 1.5 dakikaya kadar secenek cikiyor.
Ben 30 saniye sehir ici bekletiyorum.Uzun yolda zorladiysam araci kafadan timerla birlikde 2 dakika filan bekletiyorum...hatta bazen sesini dinliyorum ne zamn standartlasirsa o zamn stop ediyorum.Zorlamadiysam 1 dakika 1.5 dakika bekliyorum.
Sende benzer sekil zorlarsan 1.5 dakika filan bekle bence normal uzun yoldada 1dakika bence yeterli olacaktir...
Aracini sifir mi aldin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2012, 09:35:32 »
Senin timerda yanlis hatirlamiyorsam en az 20 saniye sonra 40 ve 60 saniye bekletme secenegi bulunuyordu.
Bence sehir ici senin aracin turbosuda cok buyuk diil o yuzden 20saniye fazlasiyla yetecegine inaniyorum.2.0 turbo vectra vardi arkadasda o da 20sn bekliyordu..
Benim timer da en az 30saniyeden baslayip katlanarak 1.5 dakikaya kadar secenek cikiyor.
Ben 30 saniye sehir ici bekletiyorum.Uzun yolda zorladiysam araci kafadan timerla birlikde 2 dakika filan bekletiyorum...hatta bazen sesini dinliyorum ne zamn standartlasirsa o zamn stop ediyorum.Zorlamadiysam 1 dakika 1.5 dakika bekliyorum.
Sende benzer sekil zorlarsan 1.5 dakika filan bekle bence normal uzun yoldada 1dakika bence yeterli olacaktir...
Aracini sifir mi aldin?

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bendeki timer 0-10 dakika arasında ayarlanabiliyor. Cihazı ilk kurduğumda 30 saniye olarak ayarlıydı. Uzun yolda da 2 dakika olarak ayarlayacağım bundan sonra. Evet aracımın ilk sahibiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2012, 09:43:48 »
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bendeki timer 0-10 dakika arasında ayarlanabiliyor. Cihazı ilk kurduğumda 30 saniye olarak ayarlıydı. Uzun yolda da 2 dakika olarak ayarlayacağım bundan sonra. Evet aracımın ilk sahibiyim.
Valla ne guzel uzun yillar sikintisiz binersin insallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2012, 09:57:58 »
teşekkür ederim inşallah herkes güle güle eskitir arabasını