0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçmiş olsun. %15 ödeseniz de orijinal taktırın bence. görüşde, UV ışık süzme özelliğinde ve darbelere dayanıklık konusunda orijinal olmayanla farklıdır.yakıt sarfiyat değerleriniz gayet iyi gözüküyor. klima, farların açık olması ortalamada 0,1 LT gibi bir artış ya yapar ya yapmaz diye düşünüyorum.
Arkadaşlar. Geçtiğimiz hafta sonu gereksiz rekor denememden bahsetmek istiyorum. Cumartesi sabahı depoyu fulleyip İzmit-Biga-İzmit seferi yaptım. Rekorun gereksizliği klima açmadan gitmiş olmam. )). Arabanın gerçek yakıt performansını görmek istedim. Gidiş geliş toplam 630Km tuttu. Giderken tek başımaydım ve araç yüksüz dü. Dönüşte 4 kişi artı 4 bavul döndük ama gece yolculuğu olduğu için klima açmadım. Pazar günü geldikten sonra perşembe gününe kadar aracı şehir içinde kullandım ve dün akşam benzin aldım. Toplam 815Km yol yaptım ve bunun karşılığında araç 46.2Lt benzin aldı. Buna göre 5.66Lt/100Km şeklinde bir tüketim belirledim. Yol bilgisayarı ise 5.3 de ısrar ediyordu Benzini 4.28 den aldım. Bu şekilde hesaplanınca kilometre de 0.242tl (24Kr) gibi bir değer çıktı.son 140Km de uzun yol yapsaydım çok daha ilginç değerler çıkacaktı. Bu arada aracım Corolla 1.6 A/T Benzinli. Yağım 5w-30 , Hız 90Km-110Km arası.
Mükemmel bir değer otomatik bir araca göre hayırlı olsun Yol bilgisayarı 5.3 gösterip 5.6 çıkması moral bozar öyle böyle değil hemde bizdede 5.9 yazıyordu hesaplayınca 5.15 yani 5.2 gibi bir değer çıktı arabaya dapasım geldi 21-22 kuruş civarı yakmıştı full klimalı ve 5 kişi bagaj ağzına kadar dolu dönerken birde arkada 2 tane 35 litrelik zeytinyağı bidonu vardı
Benzinde 21-22 kr yaktıysanız lpg de 14-15 kr yakardınız.
şansını birde sakarya tuzcuoğlunda dene
Motorumuzun ömrü sağlıklı en azından
Ya bırak motorun sağlıklı olmasını filan aynı yolu ucuza gitmek varken daha pahalıya gitmek saçmalık... Sıralı sistem brc taktıracaksın işini bilen ustaya tertemiz hem vvt-i az yakan bir motor. Ayrıca motor senle birlikte yaşamayacak ki Satacaksın gidecek
20 000 kmde subapların ayarı kaçıyor eğriliyor birşey oluyor aliminyum motor olduğu için arabada sırf lpg var diye neden yüksek devirlere çıkmayalım yüksek hız yapmayalım bagajda saçma bir ağırlık taşıyalım satana kadar neden sürekli ayar yaptıralım araba nasıl üretildiyse yakıt konusunda öyle kalmalı ucuz yollu bineceksen gösterge umrunda olmayacaksa kesinlikle dizel..
Sürekli ayar yaptırmak mı ?? Taktırdığımızdan beri sadece lpg filtresi değişimi yaptık o kadar. Ayrıca lpg takılı diye yüksek devirlere çıkamazsın diye bir kural yok ki ... Çek benzine istediğini yap (Spor modu ) Sonrada çek lpg'ye rahat rahat git. (ekonomi modu )
Arkadaşlar bir şey fark ettim. yardımcı olursanız sevinirim. Tüm camlarımın etiketlerinde UV ibaresi var ama yeni değiştirdiğim ön camım da yok. Eskisine var mıydı hatırlamıyorum. Cam Toyota servisinde orjinal olarak değişti ama içime kurt düştü. sizin tavsiyelerineze göre gidip konuşacağım. UV nin ultraviyole koruma olduğunu biliyordum acaba yanlış mı biliyorum. Eğer böyle ise ön camlar mı korumasız. Ya da bana çakma taktılar