Gönderen Konu: Cam değiştirme ve yakıt  (Okunma sayısı 3237 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Cam değiştirme ve yakıt
« : Temmuz 11, 2012, 09:15:01 »
Herkese selamlar ,

Geçen hafta tatile manavgat'a gittim. giderken gece , dönerken gündüz yolculuğu yaptım. Her iki yolculukta da 5.75lt/100km benzin harcamışım. (aldığım benzine göre hesap. Yol bilgisayarı 5.5 gösterdi). Tabi cuma günü geldim ama salı gününe kadar da şehir içi kullandım. Toplam 660km yol. Geldiğimde bilgisayar daha 155km daha gidebilirsin diyordu. Benzinli 1.6 otomatik bir araç için sanırım iyi bir değer. Yanlız dikkatimi çeken bir şey oldu. Giderken akşam olduğu için klima açmadım ama dolayısı ile farlar açıktı. Dönüşte de sadece 2 saat far açıktı ama tüm yolculuk boyunca klima açıktı. Sanırım far ile klima motoru aynı gücü çekiyor motordan :). yani tasarruf için akşam yola çıkmanın bir anlamı yok. İç sıcaklığı 25 derece yaptım. Gayet serin bir yolculuk oldu. Sanırım tüketimin düşük olmasının sebeplerinden biri de bu.

Sizden bir bilgi almak istiyorum. Dönerken ön camı çatlattık. Taş geldi. Değişmesi gerekiyor. Kocaeli Toyota servisi allianz ile cam değiştirme konusunda anlaşmalı değilmiş. 1.100Tl civarında bir meblağ tutacak ve ben %15'ini ödeyeceğim. Anlaşmalı yerlerde ise orijinal cam takmıyorlarmış. Ben orijinal olması yönünde bir karar aldım.

1) Siz olsanız ne yapardınız.

2) İzmit te anlaşmalı olup da orijinal cam takan (çakma olmayacak ama) bir yer var mı ?

Saygılarımla

Toyota Club Türkiye

Cam değiştirme ve yakıt
« : Temmuz 11, 2012, 09:15:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam değiştirme ve yakıt
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2012, 09:50:59 »
geçmiş olsun. %15 ödeseniz de orijinal taktırın bence. görüşde, UV ışık süzme özelliğinde ve darbelere dayanıklık konusunda orijinal olmayanla farklıdır.yakıt sarfiyat değerleriniz gayet iyi gözüküyor. klima, farların açık olması ortalamada 0,1 LT gibi bir artış ya yapar ya yapmaz diye düşünüyorum. 
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2012, 10:11:55 »
şansını birde sakarya tuzcuoğlunda dene

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2012, 10:17:51 »
geçmiş olsun. %15 ödeseniz de orijinal taktırın bence. görüşde, UV ışık süzme özelliğinde ve darbelere dayanıklık konusunda orijinal olmayanla farklıdır.yakıt sarfiyat değerleriniz gayet iyi gözüküyor. klima, farların açık olması ortalamada 0,1 LT gibi bir artış ya yapar ya yapmaz diye düşünüyorum. 

Klima rahat 0.5 litre oynatıyor özellikle yokuşlu yollarda fakat farlar çok oynatmaz gibime geliyor bana sizin dediğiniz gibi 0.1 ancak..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2012, 11:33:38 »
orjinal alin cami bence
klima yakiti etkiler ama farlar pek etkilemiyor hatta bir kampanya vardi zamaninda "Fariniz da acik olsun yolunuz da" diye demir bukey amca vardi eskinden onun demesine gore 1senede 1litre gibi yakit harcarsiniz farlari surekli acik tutarsaniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2012, 12:07:45 »
aracın üzerindeki cam orjinal ise orjinal camla değiştirmek zorunda bu hususta sigorta şirketine bastırın.bahsettiğiniz fark cam orjinal değilse olabilir.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2012, 22:19:14 »
geçen seneki yolculuğum aklıma geldi bursa-antalya yapmıştım hemen hemen bu tarihlerdeydi dönüş yolunda ben de camı çatlatmıştım.benim gidiş geliş şehir içi kullanım derken 6.3 lt yakmıştım gece gittim gündüz geldim bagaj tamamen dolu araçta 4 kişiydik klima hep açıktı.farın yakıta hiç bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.klimanın ne kadar etkilediğini geçen gün test ettim araba 4-5 saat güneşin altında kaldı aracı çalıştırdım 45 derece sıcaklık yola çıktım arabada 5 kişiyiz klima derecesi 16 ve en yüksek devirde çalışıyor banamısın demiyor aynı yolu ben 2kişi gidip gel,irken klima normal seviyede açık olması yetiyordu araç zorlandıkça klima motor performansı düşüyor bu da yakıtı artırıyor.şunu tecrübe ettim yazın araç güneş altında kaldıysa ve yola çıkmamız gerekiyorsa araca su tutmanın faydası var.
   Gelelim cam işine ben bursa akkoyunluda yaptırdım toyota kaskom vardı herhangibir %de ödemeden değişim yaparız dediler ve değiştirdim.orijinaliyle değitirin olsun belki sizden 200 tl çıkar ama kafanız rahat olur ayrıca ön camda önemli orijinal olması daha iyi tabi karar yine sizin.şuan başka şirketten kasko yaptırdım böyle bir şey gene başıma gelse yetkili servisten şaşmam.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 16, 2012, 07:37:04 »
Cevaplarınız için teşekkürler ,

Toyotanın klimasının performansı mükemmel. Bence motora çok az yük bindiriyor. Tabi kalkarken , hızlanırken ve bayır yukarı çıkarken hissediliyor ama düz yolda sabit giderken klima açık mı kapalı mı pek anlaşılmıyor. Klima açık iken yakıt sarfiyatının biraz yükselmesi elbette normal ancak gece yolculuğu ile gündüz yolculuğu arasında fark olmaması benim aklımı karıştırdı. Her ikisinde de trafik aynı idi. ve her ikisinde de tamamen aynı km vardı. Bilgisayar gittiğimde 154km daha gidebilirsin demişti. Döndüğümde ise 160km daha diyordu. Ben buradan klima ile far aynı yakıtı sarf ettiriyorlar sonucu çıkardım.

Cam meselesini çözdüm. Daha doğrusu çözemedim de orijinal cam taktırdım. Cebimden 160 TL çıktı ama olsun kafam rahat oldu. Aracı satarken de sıkıntı çıksın istemedim. Yalnız tavsiyem sigorta poliçenizi imzalamadan önce gerçekten iyi okuyun. Cam ile ilgili özel madde var. Benimkinde diyor ki " anlaşmalı yer haricinde ki değişmelerde bedelin %15'i aracın sahibine aittir"  Bizim ki anlaşmalı değilmiş. Camlar çok pahalı. sigorta da bunu bildiği için ki aynı zamanda cam değiştirmeyi hediye ettikleri için kalitesiz cam takan yerler ile anlaşma yapmışlar. Ancak araçta başka bir hasar olduğunda eğer cam da değişecekse o zaman orijinal camı bedelsiz takmakla hükümlüler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2012, 14:14:43 »
Arkadaşlar. Geçtiğimiz hafta sonu gereksiz rekor denememden bahsetmek istiyorum. Cumartesi sabahı depoyu fulleyip İzmit-Biga-İzmit seferi yaptım. Rekorun gereksizliği klima açmadan gitmiş olmam. :))). Arabanın gerçek yakıt performansını görmek istedim. Gidiş geliş toplam 630Km  tuttu. Giderken tek başımaydım ve araç yüksüz dü. Dönüşte 4 kişi artı 4 bavul döndük ama gece yolculuğu olduğu için klima açmadım. Pazar günü geldikten sonra perşembe gününe kadar aracı şehir içinde kullandım ve dün akşam benzin aldım. Toplam 815Km yol yaptım ve bunun karşılığında araç 46.2Lt benzin aldı.

Buna göre 5.66Lt/100Km şeklinde bir tüketim belirledim. Yol bilgisayarı ise 5.3 de ısrar ediyordu :)

Benzini 4.28 den aldım. Bu şekilde hesaplanınca kilometre de 0.242tl (24Kr)  gibi bir değer çıktı.son 140Km de uzun yol yapsaydım çok daha ilginç değerler çıkacaktı.

Bu arada aracım Corolla 1.6 A/T Benzinli. Yağım 5w-30 , Hız 90Km-110Km arası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2012, 17:05:05 »
Arkadaşlar. Geçtiğimiz hafta sonu gereksiz rekor denememden bahsetmek istiyorum. Cumartesi sabahı depoyu fulleyip İzmit-Biga-İzmit seferi yaptım. Rekorun gereksizliği klima açmadan gitmiş olmam. :))). Arabanın gerçek yakıt performansını görmek istedim. Gidiş geliş toplam 630Km  tuttu. Giderken tek başımaydım ve araç yüksüz dü. Dönüşte 4 kişi artı 4 bavul döndük ama gece yolculuğu olduğu için klima açmadım. Pazar günü geldikten sonra perşembe gününe kadar aracı şehir içinde kullandım ve dün akşam benzin aldım. Toplam 815Km yol yaptım ve bunun karşılığında araç 46.2Lt benzin aldı.

Buna göre 5.66Lt/100Km şeklinde bir tüketim belirledim. Yol bilgisayarı ise 5.3 de ısrar ediyordu :)

Benzini 4.28 den aldım. Bu şekilde hesaplanınca kilometre de 0.242tl (24Kr)  gibi bir değer çıktı.son 140Km de uzun yol yapsaydım çok daha ilginç değerler çıkacaktı.

Bu arada aracım Corolla 1.6 A/T Benzinli. Yağım 5w-30 , Hız 90Km-110Km arası.

Mükemmel bir değer otomatik bir araca göre hayırlı olsun :) Yol bilgisayarı 5.3 gösterip 5.6 çıkması moral bozar öyle böyle değil hemde bizdede 5.9 yazıyordu hesaplayınca 5.15 yani 5.2 gibi bir değer çıktı arabaya dapasım geldi 21-22 kuruş civarı yakmıştı full klimalı ve 5 kişi bagaj ağzına kadar dolu dönerken birde arkada 2 tane 35 litrelik zeytinyağı bidonu vardı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2012, 17:12:13 »

Mükemmel bir değer otomatik bir araca göre hayırlı olsun :) Yol bilgisayarı 5.3 gösterip 5.6 çıkması moral bozar öyle böyle değil hemde bizdede 5.9 yazıyordu hesaplayınca 5.15 yani 5.2 gibi bir değer çıktı arabaya dapasım geldi 21-22 kuruş civarı yakmıştı full klimalı ve 5 kişi bagaj ağzına kadar dolu dönerken birde arkada 2 tane 35 litrelik zeytinyağı bidonu vardı :)
Benzinde 21-22 kr yaktıysanız lpg de 14-15 kr yakardınız. ;)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2012, 17:59:43 »
Benzinde 21-22 kr yaktıysanız lpg de 14-15 kr yakardınız. ;)

Motorumuzun ömrü sağlıklı en azından ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Benim Sadık Yarim Kara Topraktır !
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Temmuz 27, 2012, 19:08:53 »
Aynı şeyi bende yaşadım camım çatlak ön camım.Corolla anlaşmalı değil bizim kaskoylada.Kaskocuyu aradım konustum.Kaskocu Corolla servısınden birisiyle görüşücek kasko parayı yatırıcak oranın hesabına parayı ben vermıcem cebımden yanı.Hiç bir mevla ödemıceksın dedı.Sizde böyle yapabılırsınız
IT'S A BIRD ! IT'S A PLANE!
IT'S A SUPRAMAN !
(SuPRa FoReVeR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 27, 2012, 19:28:12 »
şansını birde sakarya tuzcuoğlunda dene

tuzcuoğlu çoktan kapandı epeydir uğramadınız galiba?
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2012, 23:43:21 »
Motorumuzun ömrü sağlıklı en azından ;)
Ya bırak motorun sağlıklı olmasını filan aynı yolu ucuza gitmek varken daha pahalıya gitmek saçmalık... Sıralı sistem brc taktıracaksın işini bilen ustaya tertemiz hem vvt-i az yakan bir motor. Ayrıca motor senle birlikte yaşamayacak ki :) Satacaksın gidecek :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2012, 00:04:14 »
Ya bırak motorun sağlıklı olmasını filan aynı yolu ucuza gitmek varken daha pahalıya gitmek saçmalık... Sıralı sistem brc taktıracaksın işini bilen ustaya tertemiz hem vvt-i az yakan bir motor. Ayrıca motor senle birlikte yaşamayacak ki :) Satacaksın gidecek :)

20 000 kmde subapların ayarı kaçıyor eğriliyor birşey oluyor aliminyum motor olduğu için arabada sırf lpg var diye neden yüksek devirlere çıkmayalım yüksek hız yapmayalım bagajda saçma bir ağırlık taşıyalım satana kadar neden sürekli ayar yaptıralım araba nasıl üretildiyse yakıt konusunda öyle kalmalı ucuz yollu bineceksen gösterge umrunda olmayacaksa kesinlikle dizel..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2012, 02:18:54 »
20 000 kmde subapların ayarı kaçıyor eğriliyor birşey oluyor aliminyum motor olduğu için arabada sırf lpg var diye neden yüksek devirlere çıkmayalım yüksek hız yapmayalım bagajda saçma bir ağırlık taşıyalım satana kadar neden sürekli ayar yaptıralım araba nasıl üretildiyse yakıt konusunda öyle kalmalı ucuz yollu bineceksen gösterge umrunda olmayacaksa kesinlikle dizel..
Sürekli ayar yaptırmak mı ??  :huh: Taktırdığımızdan beri sadece lpg filtresi değişimi yaptık o kadar. Ayrıca lpg takılı diye yüksek devirlere çıkamazsın diye bir kural yok ki ... :) Çek benzine istediğini yap (Spor modu :) ) Sonrada çek lpg'ye rahat rahat git. (ekonomi modu :) )
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 28, 2012, 09:23:52 »
Sürekli ayar yaptırmak mı ??  :huh: Taktırdığımızdan beri sadece lpg filtresi değişimi yaptık o kadar. Ayrıca lpg takılı diye yüksek devirlere çıkamazsın diye bir kural yok ki ... :) Çek benzine istediğini yap (Spor modu :) ) Sonrada çek lpg'ye rahat rahat git. (ekonomi modu :) )

Anlaşamayacaz Hasan kasmaya gerek yok LPG bana göre mantıksız arabanın ömründen yiyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2012, 15:46:21 »
Arkadaşlar bir şey fark ettim. yardımcı olursanız sevinirim. Tüm camlarımın etiketlerinde UV ibaresi var ama yeni değiştirdiğim ön camım da yok. Eskisine var mıydı hatırlamıyorum. Cam Toyota servisinde orjinal olarak değişti ama içime kurt düştü. sizin tavsiyelerineze göre gidip konuşacağım. UV nin ultraviyole koruma olduğunu biliyordum acaba yanlış mı biliyorum. Eğer böyle ise ön camlar mı korumasız. Ya da bana çakma taktılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2012, 16:14:15 »
Arkadaşlar bir şey fark ettim. yardımcı olursanız sevinirim. Tüm camlarımın etiketlerinde UV ibaresi var ama yeni değiştirdiğim ön camım da yok. Eskisine var mıydı hatırlamıyorum. Cam Toyota servisinde orjinal olarak değişti ama içime kurt düştü. sizin tavsiyelerineze göre gidip konuşacağım. UV nin ultraviyole koruma olduğunu biliyordum acaba yanlış mı biliyorum. Eğer böyle ise ön camlar mı korumasız. Ya da bana çakma taktılar :)

hepsinde yaziyorsa oncamdada yazmasi lazim diye dusunuyorum :)
buarada profil resimindeki sahis kim?