Gönderen Konu: corolla dugme aydınlatması yardım  (Okunma sayısı 3440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
corolla dugme aydınlatması yardım
« : Haziran 24, 2008, 23:12:05 »
sayın uyelerımız bısı sorcam.aracın 4 lü ve rezınstans dugmelerı sarı ve zayıf yanıyo ve onları mavıye donusturdum .actgımda kucuk led bagladım sonra da kablusunu bularak araya dırenc bagladım .ama ısık cok zayıfdı.ve dugmenın arkasında bı parcalar var plastık.onları cıkarmaya calısıtım cıkıyo gıbı.onları cıkarırsam ısık ın sıdddetı artar mı?yoksa basla bı led mı baglıyım bı yardım edersenız sevınırım.

cıkaracagım daha dogrusu cıkaramadıgım >:(parcalar;kırmızı ve beyaz olanlar;yanı dugme arkasında olanlar

short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

corolla dugme aydınlatması yardım
« : Haziran 24, 2008, 23:12:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla dugme aydınlatması yardım
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2008, 01:53:17 »
benimde rezistans yeşildi teybe uygun olması için mavi led bağladım ama parça felan çıkarmadım diye hatırlıyorum.Yalnız ben hazır direncli ledler var küçük onlardan kullanmıştım.Işık şiddetide iyidir şimdi göz almıyor, çok zayıfda değil.Hatta o lambaların tornavida başlı soketi var turuncu renkliydi galiba direk onu söküp takmıştım...Kolay gelsin şimdiden. inşallah faydam olmuştur.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2008, 09:36:16 »
Arkadaşım  eğer ledi  normal  ampülü  çıkardığın  doğrultuda  taktıysan  ışığın zayıf  olması  çok  normal. Bilindiği  üzere  ledler  akkor flamanlı  lambalar  gibi 180/200 derece ışık  saçmazlar  sadece 45 derecelik  açıda  yani baktığı  yöne  ışığın  şiddetini  daha  fazla  verirler. Aynı  uygulamayı  bende yaptım. Rezitans  düğmesini  mavi  yaptım çok da güzel  hatta  mevcut  beyaz  aydınlatmasından  daha  parlak mavi ışık  elde  ettim. Ama dörtlülere  dokunmadım  onun  orjinal rengi  kırmızıyı  koruması  gerektiğini  düşünenlerdenim.

Yani ledin  yönünü yukarı  doğru  konumlandıracaksınız. Birde  kullandığınız  led parlak  yananlardan  olacak.Hani  şu  çakmaklarda  falan  varya  onlardan. Direnç  olarak da  670 ohm  ile 1 k  arasında bir  direnç  kullanabilirsiniz. Aşağıdaki resmi inceleyiniz. Oradaki  renkler ışık  yaydığı  yönler  olarak  belirtildi. Probleminiz  olursa  yine  yardımcı olurum.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2008, 09:44:21 »
  Selam.
 Ben bunu çok uzun zaman önce uygulamıştım ama tamamen farklı bir yol izleyerek. O düğmeleri söktü isen zaten problem yok. İşin diğer tarafında kaliteli uygun sarı ışıklı ampul al ve onları yerlerine yerleştir. Düğme arkalarına ise (düğmelerin iç tarafında ışığın belli şekilde geçmesine izin veren yerde var) kare ve arkasını tamamen kaplayacak şekilde 2-3 kat yaptığın mavi jelatin yerleştir. Sanırım istediğin sonucu alırsın. Jelatinin kalılığına göre mavinin tonlarını ayarlayabilirsin. 2 kat buz mavisi olabileceği gibi daha çok katlar daha koyu mavi verebilir. :)
 Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2008, 13:18:17 »
Benimde 2 düğmeden bir tanesi yanmıyor ve diğeri de çok zayıf ışık veriyordu. Düğmelere ulaşıp ampulü çıkarttığımda gerçekten dışı simsiyah olmuştu ampulün. yenileme işleminden sonra ışık çok tatmin edici oldu ve çok tatlı bir rengi var bence:)

Resimlerini de çekmiştim bu düğmelerin buyrun.

Kolay gelsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2008, 23:58:16 »
herkese cok tesekkur ederım.Osman abı yıne kurtardın benı bu dertden cok  sağol
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2008, 08:34:35 »
Rica  ederim. Yardımcı olabildiysek  ne  mutlu bize.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -