0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba;Aracım bugün sarı motor arızası ışığı yaktı. Buradan olası sebeplere bakınca oksijen sensörü arızası veya benzin karışım arızası gibi şeyler gördüm. Mayıs ayında yaptırdığım egzost muayenesinde lambda 1.13 gibi yüksek bir değerle fakir karışım çıkartmıştı. Bu arada araçta LPG yok, benzinli. Yakın zamanda servise götüreceğim fakat pimpirikli yapım sebebiyle sormak istiyorum;1. Oksijen sensöründen olma ihtimali sizce nedir?2. Oksijen sensörünün hatalı çalışması lamdayı fakir karışım yaptırır mı yoksa oksijen sensörü sağlam ama ayarlardan veya bujilerden dolayı mı fakir karışım yakıyor? (Hava filtresi yeni değiştirildi)
bizde 2005 corolla var. aracın kitapçığında bahsettiğiniz uyarı ışığının yanma sebepleri olarak yakıt deposunun tamamen boşaltılmış olması ya da motorda elektronik bir arıza olması olarak belirtilmiş. paylaşmak istedim.
Araçta önemli bir şey yokmuş Debriyaj balatasına 400, akışmetreye de 400 lira sıkışmış. Toyota'ya akışmetre siparişini verdik bakalım. 2 güne gelecekmiş..Arabayı kullansam gam yemeyeceğim de, aldığımdan beri toplasan 600 km. anca yaptım. Durduğu yerde mızmızlandı
İyi sıkışmış..
Ben olsam başıma böyle iş açan arabayı ne yapardım biliyorsunuz değilmi