Gönderen Konu: Birkaç sorum var  (Okunma sayısı 1177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Birkaç sorum var
« : Temmuz 07, 2012, 10:19:00 »
Arkadaşlar merhaba eski toyotamı satıp  2008 1.6 comfort aldım. 34000 km de. Size birkaç sorum olacak.
1) Aracın garantisi devam ediyor mu?
2) Aracı hangi kilometrelerde bakıma götüreceğim?
3) Frene basınca sadece arka camda bulunun uzun fren lambası yanıyor.Başka lamba yanmıyor? Diğer araçlarda da böyle mi?
4) Bu araçlara has kullanımda dikkat edilmesi gereken uyarılarınız var mı?
5) Arabamda tavan filmi var ama hangisi(kaplama, film) olduğunu bilmiyorum..Bu tür maddelerin tavana veya boyasına olumsuz bir etkisi olur mu?

Toyota Club Türkiye

Birkaç sorum var
« : Temmuz 07, 2012, 10:19:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Birkaç sorum var
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2012, 10:45:35 »
öncelikle hayırlı olsun.

1) aracınızın uzatılmış garantisi yoksa şu anda garantisi bitmiş durumdadır.
2) benzinli toyota araçların bakım aralığı 10 bin km'dir ancak 10 bin km 1 yıl içerisinde tamamlanmıyorsa ya da tamamlanmamışsa yağ değişimi her yıl yapılmalıdır. servis kayıtları elinizde ise sorun yaşamazsınız. aracınızın kitapçığında gerekli bilgiler mevcut bence bir göz atmanızda fayda var.
3) frene bastığınızda her araçta olduğu gibi arka stop lambalarınızın da yanması gerekir. sanırım bu konuda bir sıkıntınız var. ampullerin değişmesi gerekebilir.
4) araç kullanım tarzı kişiye bağlıdır fakat normal limitlerinde kullanırsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
5) fotoğrafınızdan gördüğüm kadarıyla aracınızın tavanında kaplama mevcut. boyaya zarar vereceğini düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2012, 15:23:07 »
2008 model bir araç için km'si oldukça iyiymiş. Aracınız manuel vites ise bakımlarını zamanında yaptırdığınız takdirde uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabileceğinize inanıyorum. Hayırlı olsun.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2012, 15:54:41 »
öncelikle hayırlı olsun.

1) aracınızın uzatılmış garantisi yoksa şu anda garantisi bitmiş durumdadır.
2) benzinli toyota araçların bakım aralığı 10 bin km'dir ancak 10 bin km 1 yıl içerisinde tamamlanmıyorsa ya da tamamlanmamışsa yağ değişimi her yıl yapılmalıdır. servis kayıtları elinizde ise sorun yaşamazsınız. aracınızın kitapçığında gerekli bilgiler mevcut bence bir göz atmanızda fayda var.
3) frene bastığınızda her araçta olduğu gibi arka stop lambalarınızın da yanması gerekir. sanırım bu konuda bir sıkıntınız var. ampullerin değişmesi gerekebilir.
4) araç kullanım tarzı kişiye bağlıdır fakat normal limitlerinde kullanırsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
5) fotoğrafınızdan gördüğüm kadarıyla aracınızın tavanında kaplama mevcut. boyaya zarar vereceğini düşünmüyorum.

:alkis: :alkis: :alkis:
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2012, 17:05:48 »
Teşekkür ederim arkadaşlar.. 97 modelden 2008 e yükselince insan biraz sapıtıyor. Hala aracı çözmeye çalışıyorum. Çok keyifli bir araç.. Arabam düz vites..Allah herkese binmeyi nasip etsin.