0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konuyu açan arkadaşla adımız ve soyadımız benzer benmi açtım bu konuyu ne zaman açtım diye bakıyorum ben değilmişim hehhe konuya gelirsek, 2003 corollamı ilk aldığımda sıcak üfürüyordu ve birde vujjjjjjj diye kademe arttıkça yükselen bir ses geliyordu, ben klima motorunda fln bilya problemi var sanıyordum, 10bin bakımına soktum aracı ve polen filitresini çıkardıklarında şok oldum filitre namına birşey kalmamış eziş büzüş bir hal almış kapkara birşey çıktı önceki sahibi hiç değiştirmemiş anlaşılan. neyse onu değiştirince ses mes kalmadı çok şükür ama bu seferde soğutmuyordu, gazına baktır dediler, gittik gazını bastırdık taş gibi çalışıyor şimdi 60 TL istedi 50 verdim. Benim de merak ettiğim şey şu; bu araçlarda klima açınca, yakıt sarfiyatı normalden fazla oluyor mu? yakıta bir etkisi var mı? çekişe ve performansa bir etkisi varmı ? çünkü bazen klima son kademede açık iken, seyir halinde gaz pedalını bıraktığımda birden yükseldiğini hissediyorum sesinden, yani daha verimli çalışıyor klima. bir yerde bu klimanın gücünü egzantirikten fln aldığını duymuştum ama bilmiyorum
Murat Bey gazı bitince sıcak üflüyor bir defa karşılaştım ben de. Neden gazı biter bilmiyorum ama bitince böyle oluyor.
Şükrü klimanın gazı durduk yere bitmez.. kapalı devre sistemde bir darbe sonucu sistem hasar görürse gazı kaçar yani biter..diğer konuya gelince klima sıcak üflemeyi 2 sebebten yapar ..ya gaz kaçağı .. yada kompresör arızası..gazı 50 tl ile 150 tl arasına doldurtma imkanınız var..kompresör yada motor arızasını ise..aracı çalıştırdınız şehirler arası 110-120 km ile gidiyorsunuz yakıt tasarrufu yapmak için klimayı kapattınız .. sonra bir müddet sonra içerisi ısındı klimanın AC tuşuna bastığınız an klima motoruna komprösörüne ani yük binmesi oluşur. bu yük binmesinin bedeli ise :aracın marka ve modeline bağlı olarak 750-1500 tl motor, en az 400-500 tl de temizlik ve bakım adı altında el emeği ile ödenir..ilk defa araç alan bir arkadaşımın başına geldiği için biliyorum.. umarım sizinkisi gazdan dolayıdır..
aynen abi benim polonun kompresörde sorun varmış 1.200 tl masraf çıkardılar ama gaz doldurunca yazı çıkartıyor bana 50 tl gaz dolduruyorum hesaplarıma göre 24 sene sonra zarar etmeye başlıcam
Bilgi için teşekkür ederim abi. Peki seyir halindeyken nasıl açacağız klimayı? Yavaşlamak mı gerekir?
Yavaşlamak yetmez durup sonra açman gerekir