Gönderen Konu: klima sıcak üflüyor ?  (Okunma sayısı 37196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''Küçük şeylerle mutlu olsun herkes''
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94
  • Model Yılı: '06
klima sıcak üflüyor ?
« : Temmuz 06, 2012, 08:11:52 »
2006 Toyota yaris 1,4 terra dizel sahibiyim. Geçen gün farkettim klimayı açınca sıcak üflüyor. Gazı bitmiş olabilirmi ve neden biter tahmini veya deneyimi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

klima sıcak üflüyor ?
« : Temmuz 06, 2012, 08:11:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • OFtrabzon61
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: klima sıcak üflüyor ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2012, 08:41:57 »
:(
At 'L' gitmez ; 1 kare gidip çapraza geçer HAYIRLI YOLCULUKLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2012, 08:48:48 »
Murat Bey gazı bitince sıcak üflüyor bir defa karşılaştım ben de. Neden gazı biter bilmiyorum ama bitince böyle oluyor.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2012, 08:50:58 »
gazı bitmiş olabilir, klimayı kullanmadıgınız zaman gaz havaya dönüşüyor ve soguk hava üflemiyor takriben 70-80 liraya dolum yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2012, 09:21:52 »
En iyi ihtimalle gazı bitmiştir, eğer sıkıntı buysa üzülmeyin 70-80 TL'ye dolum yapılıyor ve de gazı garantili olduğundan altı ay içinde tekrar eksilirse ücret almıyorlar, en azından ben eski arabamda öyle yaptırmıştım ama yetkili serviste değil .
Bir de ustanın söylediği şu vardı, kışın bile arabayı çalıştırdığında motor ısınana kadar klimayı hareket edene kadar aç, gaz devir daim yapsın eksilmez demişti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2012, 09:35:00 »
Arkadaşlar, ev yada araç klimalarının gazları, kaçak olmadığı sürece kendi kendine sadece kullanılmıyor diye kayba uğramaz. O nedenle sorunun klima gazı olduğu tespit edilmişse, yapılması gereken ilk şey, kaçağın olduğu sorunlu parçayı bulmaktır. Daha sonra bütün kış boyunca klima kullanılmasa dahi hiç bir sorun oluşmaz, zaten gelecek yaz yine kullanılacaktır.

Öncelikle şu konuda dikkat edilmesi gerekir, bozuk satıhlı yollarda öndeki araçları çok yakından takip etmemek, fırlayan küçük taşlar zamanla klima radyatörüne zarar verir soğutma verimi düşer, delerse gaz kaçağına sebep olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2012, 00:32:48 »
konuyu açan arkadaşla adımız ve soyadımız benzer :D benmi açtım bu konuyu ne zaman açtım diye bakıyorum ben değilmişim hehhe :D

konuya gelirsek, 2003 corollamı ilk aldığımda sıcak üfürüyordu ve birde vujjjjjjj diye kademe arttıkça yükselen bir ses geliyordu, ben klima motorunda fln bilya problemi var sanıyordum, 10bin bakımına soktum aracı ve polen filitresini çıkardıklarında şok oldum :D filitre namına birşey kalmamış eziş büzüş bir hal almış kapkara birşey çıktı :D önceki sahibi hiç değiştirmemiş anlaşılan. neyse onu değiştirince ses mes kalmadı çok şükür ama bu seferde soğutmuyordu, gazına baktır dediler, gittik gazını bastırdık taş gibi çalışıyor şimdi 60 TL istedi 50 verdim.

Benim de merak ettiğim şey şu; bu araçlarda klima açınca, yakıt sarfiyatı normalden fazla oluyor mu? yakıta bir etkisi var mı? çekişe ve performansa bir etkisi varmı ?

çünkü bazen klima son kademede açık iken, seyir halinde gaz pedalını bıraktığımda birden yükseldiğini hissediyorum sesinden, yani daha verimli çalışıyor klima. bir yerde bu klimanın gücünü egzantirikten fln aldığını duymuştum ama bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 08, 2012, 09:41:17 »
konuyu açan arkadaşla adımız ve soyadımız benzer :D benmi açtım bu konuyu ne zaman açtım diye bakıyorum ben değilmişim hehhe :D

konuya gelirsek, 2003 corollamı ilk aldığımda sıcak üfürüyordu ve birde vujjjjjjj diye kademe arttıkça yükselen bir ses geliyordu, ben klima motorunda fln bilya problemi var sanıyordum, 10bin bakımına soktum aracı ve polen filitresini çıkardıklarında şok oldum :D filitre namına birşey kalmamış eziş büzüş bir hal almış kapkara birşey çıktı :D önceki sahibi hiç değiştirmemiş anlaşılan. neyse onu değiştirince ses mes kalmadı çok şükür ama bu seferde soğutmuyordu, gazına baktır dediler, gittik gazını bastırdık taş gibi çalışıyor şimdi 60 TL istedi 50 verdim.

Benim de merak ettiğim şey şu; bu araçlarda klima açınca, yakıt sarfiyatı normalden fazla oluyor mu? yakıta bir etkisi var mı? çekişe ve performansa bir etkisi varmı ?

çünkü bazen klima son kademede açık iken, seyir halinde gaz pedalını bıraktığımda birden yükseldiğini hissediyorum sesinden, yani daha verimli çalışıyor klima. bir yerde bu klimanın gücünü egzantirikten fln aldığını duymuştum ama bilmiyorum

klima çalışırken yakıta ve performansa olumsuz etkisi vardır sebebine gleince tam açıklayamasam bile klimanın çalışması için gücünü motordan alıyor olması diye bilyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 08, 2012, 10:23:22 »
klima açmak yakıt sarfiyatını arttırır fakat o kadar küçük bir artış için bu özellikten mahrum kalmak saçmalık olur. 100 km'lik yol için ortaya çıkan farkın 1 litreden fazla olacağını sanmıyorum. cam açmak daha fazla yakıt tüketimi farkına yol açıyor. fan hızını düşük tutup soğuk seviyesinde cömert davranarak daha etkin bir klima kullanımı yakalanabilir. otomatik klimanın "auto" özelliği aracı çalıştırır çalıştırmaz devreye sokulmamalıdır. yeterli serinlik sağlandıktan sonra aracın iç sıcaklığını korumak amacı ile kullanılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''Küçük şeylerle mutlu olsun herkes''
  • Kilometre: 94
« Yanıtla #9 : Temmuz 09, 2012, 10:01:50 »
Geçen gün aracımı özel sevise götürdüm klimayı göstermek için filitresinde değilmiş sorun gazı bitmiş 40 tl karşılığında gaz doldurttum. Gazın neden bitiginide 80 tl gibi bir ücretle öğrenebilceğimi söylediler özel bir gözlük ve gaz varmış. sorun şimdilik çözlüldü ama geçiçci bir çözüm sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2012, 12:27:29 »

Motoru karşınıza aldığınızda sol tarafta kayış vardır dinamo ve egzantrik'e bağlı olan kayıştır onun altında klima motoru vardır klimayı çalıştırıdığınızda o motor devreye girer. Devir yükseldikçe daha güzel  bir soğutma yakalarsınız şöyle bir durum var klima sürekli soğutur fana bağlı değildir fan sadece içeriye gönderilen havayı yükseltir veya alçaltır yani fan açtığınızda klima motoru hiçbir zaman hızlanmaz hızlanma olayı motor devriyle ilgilidir buda kayıştan kaynaklıdır.. Biz yokuş çıkarken kapatıyoruz sadece o da yokuş arabayı öldürmesin diye sabit çıkılabilsin diye zaten yokuş bitene kadar borularda kalan soğuk hava idare ediyor sizi ki kapattığınızda havayı içeride dolaştırıp fanı en yüksek değere getirirseniz kolay kolay ısınmıyor içerisi fakat yokuş çok dik ve uzunsa bir miktar ısınma oluyor içeride düzlüğe ulaştığınızda direk açarsanız eski soğutmaya geri dönüyor zaten :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 09, 2012, 14:01:03 »
Gazz Bass

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Temmuz 20, 2012, 06:34:39 »
arkadaşlar ben iklimlendirme teknikeriyim. klimanın içerisinde bulunan gaz uzun süre kullanılmadığı zaman dipte çökme yapar ve zamanla etkisini kaybeder. etkisini kaybeden gaz soğutma yapmaz. bu gibi durumlarda eski gaz boşaltılmadan üzerine ekleme yapmak tehlikelidir. nedeni ise zaten sistemde bir basınç var, üzerine bir yük daha biniyor. buda klima kompresörüne zarar verir. yapılması gereken en ideal şey, eski gazı sistemden deşarj edip yeni gaz basmaktır
Adanalı Ölünce Cennete Giderse Mangal İcin Cehennemin Kapısından Ayrılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 20, 2012, 09:31:24 »
Yapılan işlemdeki gaz ne kadar doğru acaba şu an onu merak ettim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 20, 2012, 17:11:23 »
Murat Bey gazı bitince sıcak üflüyor bir defa karşılaştım ben de. Neden gazı biter bilmiyorum ama bitince böyle oluyor.

Şükrü klimanın gazı durduk yere bitmez.. kapalı devre sistemde bi darbe sonucu sistem hasar görürse gazı kaçar yani biter..
diğer konuya gelince

klima sıcak üflemeyi 2 sebebten yapar ..

ya gaz kaçağı ..
yada kompresör arızası..

gazı 50 tl ile 150 tl arasına doldurtma imkanınız var..

kompresör yada motor arızasını ise..
aracı çalıştırdınız şehirler arası 110-120 km ile gidiyorsunuz yakıt tasarrufu yapmak için klimayı kapattınız .. sonra bir müddet sonra içerisi ısındı klimanın AC tuşuna bastığınız an klima motoruna komprösörüne ani yük binmesi oluşur. bu yük binmesinin bedeli ise :
aracın marka ve modeline bağlı olarak 750-1500 tl motor, en az 400-500 tl de temizlik ve bakım adı altında el emeği ile ödenir..

ilk defa araç alan bi arkadaşımın başına geldiği için biliyorum.. umarım sizinkisi gazdan dolayıdır..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 20, 2012, 17:34:16 »
Şükrü klimanın gazı durduk yere bitmez.. kapalı devre sistemde bir darbe sonucu sistem hasar görürse gazı kaçar yani biter..
diğer konuya gelince

ya gaz kaçağı ..
yada kompresör arızası..

aracı çalıştırdınız şehirler arası 110-120 km ile gidiyorsunuz yakıt tasarrufu yapmak için klimayı kapattınız .. sonra bir müddet sonra içerisi ısındı klimanın AC tuşuna bastığınız an klima motoruna komprösörüne ani yük binmesi oluşur. bu yük binmesinin bedeli ise :
aracın marka ve modeline bağlı olarak 750-1500 tl motor, en az 400-500 tl de temizlik ve bakım adı altında el emeği ile ödenir..

ilk defa araç alan bir arkadaşımın başına geldiği için biliyorum.. umarım sizinkisi gazdan dolayıdır..
aynen abi benim polonun kompresörde sorun varmış 1.200 tl masraf çıkardılar ama gaz doldurunca yazı çıkartıyor bana 50 tl gaz dolduruyorum hesaplarıma göre 24 sene sonra zarar etmeye başlıcam :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 20, 2012, 18:21:13 »
aynen abi benim polonun kompresörde sorun varmış 1.200 tl masraf çıkardılar ama gaz doldurunca yazı çıkartıyor bana 50 tl gaz dolduruyorum hesaplarıma göre 24 sene sonra zarar etmeye başlıcam :)

Mehmet konuyu açan arkadaş çözümü bulmuş ama yine de yorum yapmışım :)
arkadaşın arabası da bora idi. Klimacı 1250 tl deyince ne yapacağımızı şaşırdık..
Çıkmacı ,2.el çin malı yan sanayi hepsine baktık usta sağlıklı olmaz dedi bizde öyle kala kaldık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 21, 2012, 09:58:43 »
Şükrü klimanın gazı durduk yere bitmez.. kapalı devre sistemde bir darbe sonucu sistem hasar görürse gazı kaçar yani biter..
diğer konuya gelince

ya gaz kaçağı ..
yada kompresör arızası..

ilk defa araç alan bir arkadaşımın başına geldiği için biliyorum.. umarım sizinkisi gazdan dolayıdır..

Bilgi için teşekkür ederim abi. Peki seyir halindeyken nasıl açacağız klimayı? Yavaşlamak mı gerekir?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 21, 2012, 13:55:50 »
Alıntı
Bilgi için teşekkür ederim abi. Peki seyir halindeyken nasıl açacağız klimayı? Yavaşlamak mı gerekir?

Yavaşlamak yetmez durup sonra açman gerekir :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 22, 2012, 20:45:32 »

vitesi boşa alıp devri 600-800 arası normal devrine düşürmen gerekiyor yada debriyaja basman gerek..  yani devir 3 bindeyken aniden klimayı açınca motora o ilk ani yük binmesini engellemek gerekiyor..

Yavaşlamak yetmez durup sonra açman gerekir :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Kemal abi gülme komşuna...