Gönderen Konu: 2003 Corolla Terra 1,4 fren problemi  (Okunma sayısı 1692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
2003 Corolla Terra 1,4 fren problemi
« : Haziran 23, 2008, 20:18:59 »
               selam  arkadaslar.2003 terra corollam ile ilk defa uzun yola çıktım(gidiş-dönüş 2250 km).Bu yolculuk esnasında sunları farkettim.
1-120 km/h geçtiğim zaman klima kabininden uğultu geliyor
2-yine 120 km/h ve üstü hızlarda fren tepkisi 2-3 sn kadar gec alıyor.Yani frene bastıgım an diskler-balatalar bana hemen cevap vermiyor.bu insana ister istemez korku veriyor.acaba duramayacagım mı? diye.oysaki  90 bin bakımında frenlerim balatalar dahil yenilendi.
3-Kayseri-Malatya ve Elazığ-Bingöl arasında yol çalışmaları vardı.Birde köy yolunda kullandım.Titiz kullanmama rağmen maalesef ön takımım haşat durumda.Bu Corollalarda ön takımlar bu kadarmı hassas.93 Corollam böyle değildi.
Benim gibi fren sorunu yaşayan varmı.Bu problem çözülürmü.
4-Bu yolculuk boyunca Corollam beni hiç yormadı.Çok rahat gidip geldim.Sağolasın COROLLAM,sağolasın TOYOTAM..........
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

2003 Corolla Terra 1,4 fren problemi
« : Haziran 23, 2008, 20:18:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 Corolla Terra 1,4 fren problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2008, 09:50:41 »
  Selam.
 Klima kabini derken? Klima kompresöründen mi, yoksa topido arkası aksamlarından mı?
 Frenlere gelince; fren diskleri ve balataları hengi marka ile yenilendi. Yani yenilerinin kalitesini biliyormusunuz? Ayrıca fren hidroliğini tamamen hiç değiştirdinizmi şimdiye kadar? Fren sisteminde hava olup olmadığına baktınız mı? Eğer bunlar normal ise fren merkez tamir takımı işinizi görür sanırım. (aynısı çok eskiden banada olmuştu ve çözüm çok basitmiş. Yanlız jontalar değişecek ise kaliteli olanları seçmenizi öneririrm.)
 Ön takımda ne gibi sorun yaşadınız? Malesef bırakın köy yolunu otoyollarda bile köstebek yuvası bölümlere denk geliyorum malesef zaman zaman. Bu durumda lastkilerin olsun, amortisörlerin olsun ve dediğiniz gibi ön düzen ayar ve parçaları olsun ömrünü çok erken bitirmesine sebep oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2008, 12:38:44 »
öncelikle teşekkürler hakan bey.aracımın bakımı yetkili servis tarafından yapılmakta.servis ne takıyor bilmiyorum.klima da ki ses ön göğüste klima kontrol kumandalarının arkasından geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2008, 21:50:12 »
dün akşam baktım 90bin bakımında fren hidrolik yağı tamamen değiştirilmiş.Hakan bey dediğiniz gibi frenlerimde hava var ise bu hava nasıl tahliye edilir.Eski civic te fren merkezi bozulmuştu.Frenler pedala bastığım anda bana cevap veriyordu ama pedal sonuna kadar iniyordu.Herhalde merkezde sorun yoktur diye düşünüyorum......Fırsat bulursam önce ustama sonrada servise bir danışayım mesele nedir diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2008, 08:29:29 »
  Bu sistemde olan havayı bir usata kısa sürede sizinde yardımınızla (fren pedalını pompalamanız gerekir ve o da kaliperlerdeki vanayı açar ve sistemdeki havayı boşaltır, bu sırada bir mikta hidrolik de dışarı atılır ve sonra ekleme kabına gerekli miktarda ekleme yapılır) bu işlemi kısa sürede yapar. Kimi durumlarda sadece merkez contalarıda eskiye biliyor ve çok cüzzi maliyetlerle değişebiliyor. Ancak frenlerde yaşadığınız sorunu taö bilemiyorum. Balatalardan mı yoksa başka bieşeyden mi soruna göre tedavi değişir. :)