Gönderen Konu: Sağ ön far yanmıyor.  (Okunma sayısı 14096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
Sağ ön far yanmıyor.
« : Temmuz 04, 2012, 07:22:32 »
Herkese merhaba;

Arkadaşlar dün yolda giderken polis çevirdi. Aracımın sağ farının yanmadığını söyledi. Farkında olmadığımı söyledim, sağolsun o da bana ceza yazmadı :). Daha sonra tanıdığım bir oto tamirciye gidip farı gösterdim. Farı ilk çalıştırırken ampul yanmak için zorlanıyor. Yıpıl yıpıl edip daha sonra tamamen sönüyor. Farı kapatıp tekrar açtığımda yine aynı şeyi yapıyor. Diğer farlarda hiçbir sorun yok. Ampulu söküp parçacıdan yeni bir ampul aldım ancak o da aynı şeyi yaptı. Tamircim bana farın su aldığını ve elektronik devrelerinde oksitlenme olabileceğini söyledi. Oksitleri temizlersek sorun kalkacaktır dedi. Bende emin olmadığım için şimdilik yaptırmadım. Bildiğiniz gibi 2006 avensisler de far orjinalinde xenon. Bunun gibi başka bir sorunla karşılaşan varmı? Sorunu çözebilmek için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kanaat Tükenmez Hazinedir. (Hz. Muhammed S.A.V.)

Toyota Club Türkiye

Sağ ön far yanmıyor.
« : Temmuz 04, 2012, 07:22:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Sağ ön far yanmıyor.
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2012, 07:55:09 »
bizim corollada olmuştu.. serviste xenon takılmıştı.. farın biri yanmıyordu ama sorun farın beyni denen bi parça varmış ondaymış.. yani ampül sağlamdı sorun ampülde değilse aynı sorun olabilir ama tamircinin dediği de olabilir
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2012, 16:04:21 »
xenonun balastı ya arızalıdır yada balasttan ampüle giden kabloda problem vardır. eğer balastta problem varsa fara entegre olduğu için farı değiştirmem lazım o da 1400 lira ampül hariç farın fiyatı. bence dışarıdan normal balastla sorunu hallet ekonomik olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2012, 19:23:24 »
bende sol fara su girmesinden dolayı balast bildiğin pas içindeydi yanmıyordu ..  bence benim yaptığım hatayı yapmayın gidin 150-200 tl ye satılan zenon kitlerden alın.
Tamponu mecburen söktüğünüzde  ikisini birden kitleri değiştirirsiniz. Yoksa benim gibi tek değişim yapılırsa renk tonu farkı olabilir.. Şimdi içime sinmediği için 2 si birden aynı olsun diye bi kit alıcam...

Ampül tipi Ds2 dir ..  55 wat
Renk için size kalmış bi durum zevkinize göre :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)