Gönderen Konu: Dizel Auris 2000 Devirde Oluşan Ses  (Okunma sayısı 2755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Dizel Auris 2000 Devirde Oluşan Ses
« : Temmuz 04, 2012, 07:10:00 »
Arkadaşlar D-4D aracım 2011 Haziran sonu çıkışlıdır.
Şu anki km'si 13.000 ve Nisan 2012'de 10.000 bakımını da yaptırdım.

Fakat şöyle bir problemim var.
Aracımı ilk satın aldıktan bir ay sonra Temmuz 2011'de seyir halindeyken ve kalkışlarda motor deviri 2000 rpm yakınlarında iken fazladan rahatsız eden ve kaputun altından gelen titreşim sesi oluştu. Aşağıdaki linke temsili bir resim ekledim.

http://imageshack.us/photo/my-images/38/aurja.jpg/

Derhal servise gittim ve kaputun altında sol tarafa yakın birbiri için geçmeli iki siyah sert plastik boru benzeri parçanın birbirine değerek titreşmesi sonucu ses oluştuğunu söylediler.

Çözüm olarak bu iki boru benzeri parçanın birbirleri içine geçtiği kesişimlerine sünger cember taktılar ve iki parçanın biribirine değerek titreşmesini engelledir.

Lakin bu problem mevcut durumda yani 1 yıl aranın ardından tekrar nüksetti.

Şimdi size soruyorum "0" alınan dizel bir auris'te ilk ayda böyle bir problem oluşması normal mi?
Benzer bir problem yaşayan var mı? Varsa bana ne tavsiye edebilirsiniz?
Yine servise giderek aynı şekilde çözmelerini de istemiyorum.
Aracı düşük devirde kullanmanın sağlıksız olduğunu da biliyorum. (Vites değişim göstergesine yakın vites değiştiririm genelde.)

Ciddi şekilde beni huzursuz ediyor bu kaput altından gelen ses. Ufak tıkırtılara dikkat eden biri değilim ama sürüş kalitesini ciddi düşüren bir problem.
Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

“Türk Dili, Türk Milletinin kalbidir; beynidir.”
Mustafa Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

Dizel Auris 2000 Devirde Oluşan Ses
« : Temmuz 04, 2012, 07:10:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel Auris 2000 Devirde Oluşan Ses
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2012, 07:30:16 »
Oğuz bey bulunduğunuz ilde farklı bir servis varmı bilmiyorum ama oraya gitmenizi tavsiye ederim. Daha önceden bu olayın başınıza geldiğini böyle bir çözüm bulunduğunu ve hiçbir işe yaramadığını söyleyin. Sitede ben dahil birçok dizel Auris kullanıcısı var ve böyle bir sorunu ilk defa sizden duyuyorum. Bence servise biraz baskı yapın geçici bir çözüm yerine kalıcı bir çözüm yoluna gitsinler.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2012, 07:56:50 »
Serkan Bey ilginizden ötürü teşekkürler.
Bulunduğum ilde bir tane daha servis var fakat ikiside aynı şahsa ait. Araç zaten 5 yıl garantili ve henüz 1 yıl geçti.
Bende forumu inceledim rastlamadım benzeri bir probleme. İş arkadaşlarımla çay kahve molaları sırasında konuyu konuştuğumuz da aracın garantili olduğunu ve geçici çözüm yerine parça değişikliği yapılması gerektiğini söylediler. Onların fikirlerine de katılıyorum. Bu cumartesi yanlarına uğrayacağım.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2012, 08:16:57 »
Serkan Bey ilginizden ötürü teşekkürler.
Bulunduğum ilde bir tane daha servis var fakat ikiside aynı şahsa ait. Araç zaten 5 yıl garantili ve henüz 1 yıl geçti.
Bende forumu inceledim rastlamadım benzeri bir probleme. İş arkadaşlarımla çay kahve molaları sırasında konuyu konuştuğumuz da aracın garantili olduğunu ve geçici çözüm yerine parça değişikliği yapılması gerektiğini söylediler. Onların fikirlerine de katılıyorum. Bu cumartesi yanlarına uğrayacağım.

Gerekirse Toyota Türkiyeyi arayın şikayetinizi bildirin. Sorunun servise bildirildiğini fakat geçici çözüm bulunduğunu söyleyin. Bir kaç güne servis size tekrar dönüş yapıp aracınızı inceleyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2012, 14:37:01 »
Arkadaşlar, geçtiğimiz Cumartesi servisteydim. Hava emiş borusunun en son ucunu metal aksama bağlayan plastik civatanın gevşediğini tespit ettiler ve değiştirilmesi ile birlikte ses ortadan kalktı. :alkis:
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2012, 15:46:07 »
Arkadaşlar, geçtiğimiz Cumartesi servisteydim. Hava emiş borusunun en son ucunu metal aksama bağlayan plastik civatanın gevşediğini tespit ettiler ve değiştirilmesi ile birlikte ses ortadan kalktı. :alkis:
hadi gözün aydın. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2012, 15:50:54 »

Geçmiş olsun ama geç çözülmüş bir sorun oldu :) Konu 2 ay önce açılmış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2012, 11:54:37 »
Teşekkürler Serkan Bey,

O benim tembelleğim biraz da tahammül gücüm   :argh:
İnşallah gelecekte bu tür bir problemle karşılaşacak diğer arkadaşlara da bu başlık yardımcı olur. Değerli fikirlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.

Geçmiş olsun ama geç çözülmüş bir sorun oldu :) Konu 2 ay önce açılmış :)

Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2012, 23:20:43 »
geçmiş olsun. benzer bir sorun ben de yaşıyorum. aracım 15 günlük 1.33 auris. dediğiniz gibi sol taraftan bir ses geliyor ama tam yerini ben çözemedim. balıkesir bayiisine götürdüm ama sesi duymadıklarını söylüyorlar. sanki ses rüzgarın demir bir boruda yaptığı çınlama sesine benziyor ve dediğiniz gibi sürüş kalitesini çok olumsuz etkiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 07, 2012, 14:23:56 »
Mehmet bey tam olarak nereyi kastettiğimi size fotoğraflayıp göndereceğim. Yakın fotoğraflar alıp hangi contanın yıprandığını fotoğrafta işaretleyeceğim.  Eğer aynı problemse benim ki gibi kendinizde conta ile oynadığınızda gevşediğini göreceksinizdir.

geçmiş olsun. benzer bir sorun ben de yaşıyorum. aracım 15 günlük 1.33 auris. dediğiniz gibi sol taraftan bir ses geliyor ama tam yerini ben çözemedim. balıkesir bayiisine götürdüm ama sesi duymadıklarını söylüyorlar. sanki ses rüzgarın demir bir boruda yaptığı çınlama sesine benziyor ve dediğiniz gibi sürüş kalitesini çok olumsuz etkiliyor.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2012, 11:37:59 »
Teşekkür ederim Oğuzhan Bey. Ben servise gidip durumu anlattım ancak araç henüz 1000 km olmamış parçalar birbirine alışsın falan dediler 1000 km bakımında inceleriz dediler. dün itibariyle arkadaşımın da yeni aldığı auris'e binip aynı sesi dinledim fakat  onda böyle bir ses yok, araç 80 km de henüz benim ki 500 km'de. demek ki parçaların alışması gibi bir durum söz konusu değil. mailinizi bekliyorum. benim ki benzinli ancak yine de fikir verebilir düşüncesindeyim. ilginize teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2012, 10:40:13 »
Teşekkür ederim Oğuzhan Bey. Ben servise gidip durumu anlattım ancak araç henüz 1000 km olmamış parçalar birbirine alışsın falan dediler 1000 km bakımında inceleriz dediler. dün itibariyle arkadaşımın da yeni aldığı auris'e binip aynı sesi dinledim fakat  onda böyle bir ses yok, araç 80 km de henüz benim ki 500 km'de. demek ki parçaların alışması gibi bir durum söz konusu değil. mailinizi bekliyorum. benim ki benzinli ancak yine de fikir verebilir düşüncesindeyim. ilginize teşekkürler.
Mehmet Bey, fotoğrafı gecikmeli de olsa ekledim. Çember içindeki alanda görünen siyah conta tüm sesi yaratan conta. Gevşediği zaman tuttuğu plastik parça sallanarak metale çarpıyor yüksek devirlerde.  http://instagr.am/p/PydslgIlHS/  :blink:
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2012, 21:23:20 »
Teşekkürler, İlk işim inip bir bakmak olacak sabah. aracın 1000 km'si daha dolmamışken böyle bir ses insanı rahatsız ediyor gerçekten. ilginize teşekkür ederim. İnşallah basit ve giderilmesi kolay bir sorundur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2012, 10:17:22 »
Teşekkürler, İlk işim inip bir bakmak olacak sabah. aracın 1000 km'si daha dolmamışken böyle bir ses insanı rahatsız ediyor gerçekten. ilginize teşekkür ederim. İnşallah basit ve giderilmesi kolay bir sorundur.
Benim aracımda da 1000 km oncesi ses basladi gecici cozum olarak süngerle sıkıstırmıştı servis. İkinci gidişimde ise kesin çözüm bulundu.
Mustafa Kemal Atatürk