Gönderen Konu: tam temizlik  (Okunma sayısı 3182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
tam temizlik
« : Haziran 23, 2008, 16:07:26 »
Arkadaşlar bende 2005 Corolla 1.6 Sol SD var arabamı 4/4 lük olarak temizletmek istiyorum bunu toyota plazalar yapıyomu yada muş veya çevresinde bildiğiniz bi yer varmı arabamın içini taban, tavan, koltuklar ,koltukların altını arkalar için ve son olarak bagaj kapagı tabi ve motor bölümünü su ile yıkıcam am nasıl yıkicam nasıl olcak birileri bana yardım edebilirmi acil lazım araba kirden geçilmiyo buradaki yıkamacılar ii yıkamıyorda :( acil

Toyota Club Türkiye

tam temizlik
« : Haziran 23, 2008, 16:07:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: tam temizlik
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2008, 19:31:07 »
toyota plazalar o işi yapıyorlar abi. plazaya götürebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2008, 21:42:59 »
ben kendim temizliyorum daha iyi oluyor.evin elektirikli süpürgesini alıyorum içini güzelce süpürüyorum bagajı bile onla temizliyorum yazsa paspaslarıda yıkıyorum akşama kadar kuruyor.içini süngerle köpüklü suyla silerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2008, 22:29:18 »
Vaktiniz ve imkanınız varsa,Merzat bey'in dediği gibi kendinizin yapması daha güzel olur.Sizin kadar kimse itina edemez.Bu da işin ayrı bir zevki.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2008, 23:20:01 »
Arda Bey bende Erzurum'da aynı dertten muzdaribim. Bir oto kuaföre gittim 150 YTL ücreti ve bir buçuk gün bırakacaksın dedi. Bende arkadaşların dediği gibi kendim temizlemeye karar verdim. Yine arkadaşların dediği gibi kendinden başkası özenmez aracına. Aynı kuaföre sorduktan sonra şimdilik kalsın iç dış temizlik yap dedim, 15 dk. bekledim 15 YTL verdim eve geldim aracın içindeki tozların yarısı duruyor. Galiba 150 YTL verseydim ertesi gün alsaydım aynısı olacaktı.Bence bir gününün tamamını ayırarak kendimizin temizlemesi gibi geliyor bana çözüm. Selmalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2008, 08:51:17 »
arkadaslar ben o işi halı yıkama makinasıyla hallettim gecen haft asonu cok da guzel oluyo tek sorun nem kokusu oda zamanla gecer koltuklar sankı sıfırmıs gıbı olduuuu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2008, 13:30:45 »
arkadaşlar soğolun hepinize teşekkür ederim başka çözümleri olan varsa yazmaya devam etsin moor bölümü kaldı hepinizin yöntemleride mütiş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2008, 16:17:17 »
kendim temizlerim biraz zaman alsada kesin ve ucuz çözüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2008, 16:23:10 »
sağolun devam edebirizsiniz umarım herkese faydalı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2008, 10:14:44 »
valla ben 2007 corollamı koye goturuyorum once ıcını motoru paspasları koltuk altlarını ıyıce sılıyorum supuruyorum.dosemeler ıcın ılac aldım onunla sılıyorum.sonra dısını ıyıce yıkayıyorum kopuklu suyla sonra teker araç altı taban altı  hepsını yapıyorum
araba kız gıbı oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2008, 13:26:20 »
mustafa abi bunları yapıyosunda nasıl yapıyosun bi anlatsan motoru ilacı nereden aldın kimyasal içeriyomu falan filen biraz ayrıntı versen yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2008, 14:00:09 »
sa abiler yav geçenlerde arabanın sağını solunu düzeltip kontrol ettirmek için babamla sanayiye gittik kompresörle falan her yerini temizledim motorun sökülen herşeyini söküp temizledim tamponları söküp içlerini bile sildim filitreleri falan sonra babam arabay bir yıkamacıya götürmüş ada her yeri cilalamış sonra koltukları sıcak köğüklü su ile yıkamış akşama arabayı almış babam araba daha hiç dokunulmamış gibi yav :) sadece 5 kağıt almış adam :) ii yolculuğa temiz sağlam alaha emenet çıkacam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herşeyin Bir Vakti Var...
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '00
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 11, 2008, 17:10:26 »
motoru yıkatamıyorsanız pril sürün silin ben denedim çok temiz oluyor ve parlıyor
2000 Corolla 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2008, 00:18:41 »
valla bunlara zarar veriyomuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #14 : Temmuz 17, 2008, 10:51:30 »
Arkadaşlar temizlikte bence de en iyi yöntem kendinizin temizlemesi.
Ben de kuaföre sorduğumda 150 YTL istedi. KEndim 10 YTL kosla vanish ile döşeme ve tavanı temizledim. Zaten içinin süpürülmesi ve silinmesi şart. Bir de koltuklara süngere sinen toz için dikkatli şekilde bir sopa ile çarparak tozların ve aktarların iyice çıkmasını sağlayabilirsiniz. Kosla kullanırken kullanma talimatına dikkat edin. Yoğun olması renk açmasına neden olabilir.
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • TOYO TOYOTA TOYO TOYOTA TOYOTAAA
« Yanıtla #15 : Temmuz 09, 2015, 15:38:49 »
Arkadaşlar 2004 model toyota corollamın tavan döşemesi sarktı , yaptığım araştırma sonucu öğrendimki daha önce yıkamacılara yaptırılan detaylı iç temizlik sonrasında tavanda kalan su iyi çekilmediğinden olmuş.Normalde bu işlem sonunda tavanda kalan suyun makineyle çok iyi çekilmesi ve bu işleminde yazın havalar çabuk kuruma sağlayacak durumdayken yapılması gerekiyormuş.Bilginize.
2005 1.6 Terra Sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 09, 2015, 15:48:40 »
Arkadaşlar 2004 model toyota corollamın tavan döşemesi sarktı , yaptığım araştırma sonucu öğrendimki daha önce yıkamacılara yaptırılan detaylı iç temizlik sonrasında tavanda kalan su iyi çekilmediğinden olmuş.Normalde bu işlem sonunda tavanda kalan suyun makineyle çok iyi çekilmesi ve bu işleminde yazın havalar çabuk kuruma sağlayacak durumdayken yapılması gerekiyormuş.Bilginize.

Tavanı çok ıslatmadan temizlemek gerek. Yani suyun çekilip çekilmemesinden önce o suyun tavana işlememesi lazım :) İşledikten sonra az çekmişsin çok çekmişsin önemli değil. Ben o yüzden heryeri termizlerim birtek tavana ellemem. Benden önceki sahibi ellemiş sarkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 09, 2015, 15:49:03 »
Alıntı

Bence ne yaparsanız yapın tavana dokunmayın o kısım biraz riskli çünkü, hafif ıslatarak silseniz bile sarkma yapabiliyor. Yeniletmenin masrafı 400 ytl kaş yapayım derken göz çıkartmaya gerek yok bence.