Gönderen Konu: Toyota bu kadar kalitesizmi, yoksa bu videodamı bişey var  (Okunma sayısı 17374 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota bu kadar kalitesizmi, yoksa bu videodamı birşey var
« Yanıtla #20 : Temmuz 04, 2012, 09:20:37 »
Videoyu izledim tamamen düzmece lütfen testi yapan adamın üstündeki T-shirt dikkat edin önünde bir amblem var dikkatlice seyredin gerektiği yerde pause yapın T-shirtteki amblemi daha rahat göreceksiniz. Sizce amblem ne olabilir? Tabii ki Volkswagen...  Benim anlayamadığım bu video nasıl bu kadar rahat dolaşabiliyor bu bir marka karalamasıdır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 04, 2012, 09:20:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 04, 2012, 09:26:38 »
bahsi geçen araba iyi bir marka olabilir fakat Toyota gibi olamayacağını düşünüyorum...
:alkis:   meyve veren ağaç taşlanır   :alkis: 
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • OFtrabzon61
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 04, 2012, 12:31:26 »
şahıs toyotayı hor görüyor ve vosvagene daha bir hürmetli davranıyor.. acaba iki arabanın fiyatları nedir bilen varmı..

//// videoda verilen örnekler biraz haklı bence  ;arkadaşlar bende 99 terra var bagaj kapağının çalışma sistemi hala aynı videodaki toyotayla  benm arabamınki bağaj kapağı çalışma prensipi aynı ama vasvagen  artı amartisör koymuş bağaj kapağına.. açılıp kapanırken ve kapak daha bi sert duryor....
At 'L' gitmez ; 1 kare gidip çapraza geçer HAYIRLI YOLCULUKLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 04, 2012, 12:31:34 »
Jettayı bu videoya göre övüpte corolla jetta kadar kaliteli değil diyen adamın kalite anlayışı sıfırdır birkere !
Benim için bu adam beşpara etmez, yanlı düşünceleri ile dünya devi bir markayı karalama girişimidir bu düpedüz !
Her arabanın kendine has özellikleri vardır beğeni göreceli bir kavramdır kim hangi özelliği beğenirse o özelliklerde araba alır.
Almanlarda (Volkswagen) en nefret ettiğim birkaç şeyden örnek vermek gerekirse ;

1-Yıllardan beri Volkswagen marka araçların camlarının ağır ağır inip kalkmasından nefret ediyorum,Adamlar bir cam ünitesini bile düzeltemediler !

2-Yine yıllardır aynı kokpiti iteleye kakalaya insanlara yedirdiler ! Almanlar zaten böyledir, Her eşyalarında klasik bir alman çizgisi vardır ve o çizgiler uzun yıllar değişmez ! inanmazsanız gidin bir audi ye birde jettaya hatta gidip birde skoda ya bir göz atın ! hepsinin kokpit neredeyse birebir !

3-Jettada kaliteli işçilik var diyoruz fakat direksiyon ve kapı kolları araçta ilk önce rengi çıkan parçalar ! Toyotada ise en son rengi çıkan parçalar bunlar :)

4-Jetta kaliteli diyoruz ama en nedense ingilterede 2000 in üzerinde değişik araçlarla yapılan testte japon araçları en az arıza yapan araçlar sıralamasında ilk 4 te :) Toyota bu sıralamada 3. peki jetta kaçıncı 16. ee kalite nerede kaldı ?

5-dünyada en değerli markalar sıralamasında toyota 3. jetta nerede ? arada uçurum var..

tamam oturaklı araba sac malzemesi kaliteli araba güzelde araba fakat ben araba alırken şu sıralamaya göre alıyorum.
1-Araç güzel ve sport olacak, ağır oturaklıda olsa hafif mod kaldıracak
2-Aracı aldıktan sonra sürekli sanayide yada serviste dolaşmak istemem, jettanın müşteri şikayetlerine bakın birde toyotanın kine göz atın ne demek istediğimi anlarsınız.
Türkiyede bu yıl 4. kez üst üste en sorunsuz araç seçildi toyota markası biraz düşünün beyler lütfen :)

diyeceğim o ki bu bir karalama kampanyasıdır arkadaşlar kanmayın sakın !

Saygılar
Aylin YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 04, 2012, 14:13:21 »
Adamın karşılaştırdığı detaylar Toyota'nın tasarım anlayışının bir analizi aslında. Toyota eğer sorun çıkarmıyorsa bir detayı en basit haliyle tasarlar, çünkü ne kadar eklenti olursa o kadar sorun çıkma olasılığı olur. Renault ön çamurlukları bakalit türevi malzemeden yapar mesela, çamurluk sacının ince olmasının aracın dayanıklılığı ile hiçbir bağlantısı yoktur.
 Almanlar ise tamamen farklı bir vizyonda tasarım yapar 'Almanlara göre , tasarım ne kadar detaylandırılır ise o kadar mükemmele yaklaşır'.

İlk bakışta bunları değerlendirecek analitik düşünmeyen  birisi VW yaklaşımı sonucu üretilmiş araçları daha kaliteli bulabilir. Ama aradan yıllar geçtiğinde o detayların hataları ortaya çıkar .
Toyota nın en önemli özelliği uzun yıllar ve km'ler boyunca sorun çıkarmaması idi, ama bu tür kullanıcı baskılarından dolayı Avrupalı tasarım yaklaşımına kaymaya başladı.  Örneğin kapı lastikleri, kendiniz bile değiştirebilirsiniz eskidiğinde, ama vw de değiştiremezsiniz yapıştırmadır keçe, zamanla bozulur kötü bir görüntü alır .  Bunun gibi şeyler.
Sonuçta Toyota her pazara göre şerbet verebilen esnek yaklaşımı ile dünyada bir numara olmayı sürdürüyor. Vw ise katı ve 'benim dediğim doğru'  yaklaşımıyla gerilemeye başladı.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Temmuz 04, 2012, 14:27:44 »
bu adam corollayla oynamamışsa birşey bilmiyom >:( >:( >:(
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • OFtrabzon61
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 04, 2012, 14:31:26 »
bu adam corollayla oynamamışsa birşey bilmiyom >:( >:( >:(

Belkide vosvagen bayiidir.. hemde jetta... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 04, 2012, 14:35:02 »
Yok mu arkadaşında veya bir yakınında jetta olan corollacı test yapsın bir de onu izleyelim.

Bu hafta içi gerekli ortamı hazırlaya bilirsem bi  video çekicem.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 04, 2012, 14:43:23 »

Bu hafta içi gerekli ortamı hazırlaya bilirsem bir  video çekicem.
Profilde ki araç  Jetta mı yoksa Golf mü ? :) Bende de 2008 Jetta var.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • OFtrabzon61
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 04, 2012, 14:43:39 »

Bu hafta içi gerekli ortamı hazırlaya bilirsem bir  video çekicem.

Güzel olur acil bekliyoruz... :) incelediğin parçaları daha yakın çekim yap olurmu üstat.. hatta motor sesine kadar inçele...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 04, 2012, 14:45:28 »
Ayrıca Volkswagende kapı kolları v.b soyuluyor denmiş evet 2007 ye kadar böyle bir durum vardı ama 2008 yılından itibaren böyle bir şey söz konusu değil.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 04, 2012, 15:18:38 »
Ayrıca Volkswagende kapı kolları v.b soyuluyor denmiş evet 2007 ye kadar böyle bir durum vardı ama 2008 yılından itibaren böyle bir şey söz konusu değil.

Arkadaşımda 2008 model jetta confort line var müsait olursa 2 resim çeker eklerim bakalım çıkıyormu renkler görürsünüz :)
Ben peşinen söylim kapı kolu renkleri içler acısı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 04, 2012, 15:48:04 »
Bazı arkadaşlar satışları baz alarak Toyota'nın daha kaliteli olduğunu vurgulamak istemişler.
Lakin Haziran ayı satışlarında Volkswagen'in Toyota'nın iki katı fazla sattığı da gözlerden kaçmıyor.
Ayrıca yine fanatizme girilmiş. Arkadaşlar marka sizin markanız değil, o marka bir araca biniyorsunuz.
Neden bu şekilde kendinize hakaret edilmiş gibi davranıyorsunuz anlamıyorum. Hiçbir araç mükemmel değildir.
Her aracın kendine göre birtakım eksikleri vardır. O arkadaş bu eksikleri gösterdi diye satacak, VW araba mı alacağız?
Herkesin bindiği araba en iyi arabadır. Düne kadar benim için en iyi araba Megane II idi, bugün Corolla. Yarın başka bir markanın bir modeli olacaktır. Çünkü bu benim arabamdır. Kim ne derse desin. :)
Bırakın Bay Toyoda uğraşsın bu tiplerle.
Siz neden üzüyorsunuz kendinizi?

http://www.sabah.com.tr/fotohaber/otomobil/en-cok-satan-10-otomobil-407972652722?tc=10&albumId=32180&page=1
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #33 : Temmuz 04, 2012, 16:00:53 »
1:28 e dikkat.duvara bakın mavi tabelada volkswagen bilmem ne bilmem ne yazıyo.sadece volkswageni okuyabildim.burası vw'nin bir servisi olacak ki adam kendi ürününü kaliteli göstermeye çalışıyor >:( >:( >:(
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 04, 2012, 16:03:51 »
VW kainatın en güzel aracını üretsede almaycağız işte.Var mı? :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 04, 2012, 16:55:46 »
sağlamlık deyince , iş cepten para çıkarmaya gelince japon araçları harika. yıllarca kullanın 10 yıl sonra yine yürürü sıfır gibidir.. 
ama hiç bugün satılan mazdaya baktınız mı ?

mazda şuanda hala yağlı sistem otomatik şanzıman ve düşük sıkıştırma oranlı 1.6 105hp motorlu araba satıyor..  belki yeni bir teknolojisi yok ama sorunsuz işte... toyotada ne kadar geliştirdi derseniz size şöyle cevap veririm. toyota hondanın motorunu içine aldı .  ama ama ama yine 1.4 tsi gibi çift turbolu bir motor denemedi.
belki çıkartacaktır ancak yıllarca test edip sağlamlaştırınca !   alman araçlarının hakkını kimse yiyemez. mercedesin c serisi bile insana ev hissi veriyor. belki sadece tok ses gelmesi bu duyguları uyandırıyordur. ama adamlar insanı etkilemeyi biliyor.

biz toyota forumu olarak kanaatkar insanlarız. eğerki arabanın iyisini istesek elbet herkesin yolu bir alman aracından geçer.

video ya gelince. ben şuan araba sahibi değilim. aile aracımız var ama benim değil. yaşlı babam kendisi kullanmadığım için bana izin vermiyor diyelim. yaş 26...
yani bir hayata ve arabaya açım. bu nedenle aklınıza gelecek her araba markasına gidip arada testlerine katılıyorum. samsuna yakınım. özellikle toyota derindere beni artık bilir. yaris, avansis, corolla derken herbirini özellikle gittin kendim gördüm ufakta olsa test ettim.  toyotanın avensis i ile passat arasında toyota hyundai i30 kadar fark var. biliyorsunuz hyundai strateji değiştirdi ve kaliteli ürünler üretmeye çalışıyor. ancak bir yere kadar.  işte o hyundai den çıkıp bir mazda veya toyota satıcısına gittiğimde hissettiğim, toyotadan hemen ilerisindeki mercedes satıcısına gittiğimde hissettiklerim gibi.

kuzenim sağ olsun çok ilgilidir araçlarla, bu videoyu görünce denemiştik. kapı fitilleri honda ve toyotada gerçekten çıkıyor. oysa passatta kalın ve komple heryer fitil :)   alman arabası içine girince insanı boğsada uzun yolda çok iyi.. 
ve tabiki iki ülke arasında anlayış farkı çok fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 04, 2012, 17:53:26 »
bu adam tam bir ...  :D :lol: :D
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 04, 2012, 21:33:16 »
Arkadaşımda 2008 model jetta confort line var müsait olursa 2 resim çeker eklerim bakalım çıkıyormu renkler görürsünüz :)
Ben peşinen söylim kapı kolu renkleri içler acısı :D

Ona bakarsak tanıdığımızdaki 2009 elegantta vites üzerinde soyulmalar var buna ne demeli ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 04, 2012, 21:44:12 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44402.msg606663;topicseen#new

burdada belirtildiği gibi belki yanlış uygulama belki eli sürekli vitestedir belki üstüne deriyi bozan bişi döküldü vs ayrıca bizim arabada denedim o adamın gösterdiği yerler bizim arabada çıkmıyor ?
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 04, 2012, 21:47:18 »
Jetta'da fitiller  3 kattan oluşuyor bu da içeri rüzgar ve yol sesinin girmesini önlüyor.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah