0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sert frenlerde takır tukur sesler geliyor,sanırım bu normal.ilk zamanları bende takmıştım bu konuya ancak zamanla alısıyorsun
Takur tukur sesler derken ABS nin devreye girmesinden bahsetmiyorsunuz değiL mi
Olabilir,Arabadan pek anlamam.Sadece Kontağı çevirir basar giderim. Bundan önce 2004 Albeam vardı,ondan hiç ses gelmezdi.
Arakadaşlar bende 1 aylık sıfır kilometre Auris 1.33 sahibiyim. Fren konusu çok enteresan. ABS devreye girmeden önce düşük hızlarda fren sorunsuz. Gelgelelim yüksek hızlarda panik frende ABS devreye girdiği zaman araç durmak bilmiyormuş hissine kapılıyorsunuz. Bence konu lastiklerden de kaynaklanıyor. Aracın üstünden gelen Bridgestone lastikler bence sertler. Kızaklamaya çok müsait olduklarından ABS devreye erken giriyor. İnsan bazen ABS devreye girmese araba daha çabuk duracak, keşke ABS olmasa diyebiliyor. Yokuş aşağı giderken, tanımadığım bir sokakta karşıma aniden iri bir hız kesme kasisi çıktı. Freni kökledim. Araç sıfır olduğundan aracın dinamiklerini öğrenmek amacıyla uzun süredir ABS yi denemek istiyordum fakat arabaya kıyamıyordum. Saniyeler içerisinde ABS yi denemenin tam zamanı dedim ve freni kökledim. ABS hemen devreye girdi. Bilirsiniz sesleri, gürültü kıyamet araba durmaya çalışıyor. Lakin duramadı ve kasisi boyladık. Daha önce kullandığım Opel, ve Megan da sanki daha çabuk araç duruyor gibi gelmişti bana. Tam olarak konuyu deneyimlemek için bu testimin yetersiz olduğuna inanıyorum. Müsait bir zamanda, boş bir yerde diğer araçlarla beraber bir test yapmayı düşünüyorum. Kamera kayıtları da olacak. Kronometre ve tüm techisat ile testleri yapacağım. Bakalım ne göreceğiz.,,