bir sorunum var çözülemiyor
arabam 2012 model toyota corolla 1.33 100 hp 6 ileri manuel...
3.000 km önce atiker went gas taktılar performans yakıt mükemmel ancak
mesela arabada gidiyoruz kırmızı yandı tam durduk bi bakıyorum araba stop etmiş ama her zaman etmiyor 5 durmada 1 kere stop ediyor çözemedi taktırdığım yer

yardımlarınızı bekliyorum
Rolanti seviyesi ne durumdadır bakıldımı acaba ya da gazın akışı nasıl eğer az yaksın diye kısıldıysa ileride daha büyük sorunlar çıkarabilir.
yok sercan abi benzinde 600 rpm lpg de 650 700 rpm gibi giderken birşey yok durunca stop ediyor
yok sercan abi benzinde 600 rpm lpg de 650 700 rpm gibi giderken birşey yok durunca stop ediyor 
Yani Frene basınca stop ediyor o da devrin ya da gazın kısık olduğuna işarettir anladığım kadarıyla.
o zaman ben ustaya az gazı aç diyeyim saolasın sercan abi
Eğer dediğim gibiyse Araç frene basınca daha fazla yakar ve de daha fazla güç ister o arada rolanti ayarlarken gücü yetersiz kalabilir.
ben motordan çok anlamıyorum ama dediğini söylicem sercan abi
ben motordan çok anlamıyorum ama dediğini söylicem sercan abi

Bir söyle bakalım, bazen basit ama gözdende kaçabiliyor bu tür şeyler.
Bir söyle bakalım, bazen basit ama gözdende kaçabiliyor bu tür şeyler.
banada sanki basit bir sorunu varmış gibi geliyor
söyledim herşeyi denedik ama hala stop ediyor...
yani güncelll
Gazı kısık bence o aracın.
bir arkadaşımın lpg li astrasında devir saati yukarı aşağı oynama vardı arada durunca stop ediyordu. Rölanti sensörü veya regülatörü olması lazım o parça bozulmuştu. Belki problem orada olabilir... Aklında bulunsun
teşekkürler cevaplar için lpg'yi takan usta çözdü sorunu ama ne yaptı hiç bilmiyorum
İnsan sorardı merak ettik burada.
atiker de lpg ve benzin eğrisi var bu iki eğri birbirine en yakın seviyede olmalı rolanti devri seviyesindeki ayar hatalı,bizim araca lpg takan yerde atikerin hata bulma cihazı var o cihaz ne zaman nerde kaç devirde arıza ışığı yaktığını yazıyor usta buna göre o devir aralıklarını benzine yaklaştırıyor ,bir de rolantide ışıklar ve klima açıkken yani yükte ayar veriyor ve arıza ışığı yanmıyor.
atiker de lpg ve benzin eğrisi var bu iki eğri birbirine en yakın seviyede olmalı rolanti devri seviyesindeki ayar hatalı,bizim araca lpg takan yerde atikerin hata bulma cihazı var o cihaz ne zaman nerde kaç devirde arıza ışığı yaktığını yazıyor usta buna göre o devir aralıklarını benzine yaklaştırıyor ,bir de rolantide ışıklar ve klima açıkken yani yükte ayar veriyor ve arıza ışığı yanmıyor.
Demek istediğimizi ço güzel açıklamışsınız.

Alkışı hak ettiniz.
Merhaba, bu tip sorunlar ayar ile çözülmez ise muhtemelen regülatörün lpg enjektörleriyle arasındaki hortum uzun bırakılmıştır.Enjektör ile manifold arası hortum uzunluğu en fazla 15cm olmalı.LPG enjektörleri benzin enjektörlerine en yakın yer tesbit edilip, yakıtı yanma odasına 45 derecelik açıyla püskürtecek şekilde montaj edilmelidir.Regülatör radyatörle aynı seviyede konumlanmamalıdır.
selamlar. bende de o sorun vardı. yanlız lpg taktırdıkdan 1.5 sene sonra oldu. lpg nin emme borusu eskimiş hava alıyormuş. onu değiştirdim düzeldi. birde lpg yi milangaz al o da farkettiriyor.