Gönderen Konu: LPG sisteminde simit tank kullananlardan ses şikayeti olan var mı?  (Okunma sayısı 7431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yaklaşık olarak 4 aydır BRC marka LPG sistemi kullanıyorum. Simit tank taktırmıştım. Fakat simit tank yolda giderken ses yapmaya başladı. taktırdığım yere götürdüm civatalarını sıktılar 1-2 gün ses kesildi sonra yine başladı. böyle bir sorunla karşılaşan varmı ve ne gibi işlem yaptırdı bilgilendirirse sevinirim.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
gökhan abi bizdede brc simit tank var tankın altına hani bazı eşyaları sıfır kutusundan çıkardığımızda kalın bir köpükle sarılı oluyor ya işte ondan sermişler sizdede varmı yoksa servise şikayet edin diyinki istanbul kartaldaki mucib otogaz koyuyor siz niye koymuyorsunuz ? başlarını ağrıtın çünkü o köpük max 5 tl bişe
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ben de simit kullanıyorum ama hiç dikkatimi çekmedi ses. Biraz dikkatli dinleyeyim bakalım.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
gökhan abi bizdede brc simit tank var tankın altına hani bazı eşyaları sıfır kutusundan çıkardığımızda kalın bir köpükle sarılı oluyor ya işte ondan sermişler sizdede varmı yoksa servise şikayet edin diyinki istanbul kartaldaki mucib otogaz koyuyor siz niye koymuyorsunuz ? başlarını ağrıtın çünkü o köpük max 5 tl birşe

İlke bugün güvendiğim bir kaportacıya danıştım. Bana bir büyük tüp köpük al gel halledeyim dedi. 15 TL'ye en büyük boyundan sıvı köpük aldım ve simit tankın kenarlarına sıktı sabah saatlerinde sıkmıştık öğleden sonra köpük sertleşti ve ondan sonra özellikle ses testi yaptık şimdilik tık yok maşallah. Toyotanın yedek lastik bölümü sacının ince olması nedeniyle simit tankın değil kaportanın esnemesinden kaynaklanan bir ses olduğu tespit edildi ama ne olursa olsun tabi bu durumuda henüz BRC ile paylaşmadım ama muhakkak paylaşıp neden baştan ikaz edilmediğimi ve kendilerinin köpük uygulaması yapmadıklarını sorucam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
bizim arabada yok ama dayımdada aynı corolla var sanki tencere birbirine vuruyor gibi ses vardı tüpün tankını çıkardılar araya sünger koydular ses kesildi :)
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
sıktığınız köpük o tankın ordan çıkmasını imkansız hale getirmiştir.... daha kullanılan bi yöntem olan civata somunu atlamış olmanız ilerde başınıza iş açmasa bari..  bu arada tıkırtı yapan lpg tankının içindeki şamandıra olmasın...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
sıktığınız köpük o tankın ordan çıkmasını imkansız hale getirmiştir.... daha kullanılan bir yöntem olan civata somunu atlamış olmanız ilerde başınıza iş açmasa bari..  bu arada tıkırtı yapan lpg tankının içindeki şamandıra olmasın...

civata somunu epey büyük bir parça denendi ama olmadı. Tıkırtı yapan kaporta olduğu için tek çözüm köpük, sünger vs. ile o bölgeyi desteklemek ve güçlendirmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
İlke arkadaşımızın bahsettiği gibi köpük olayı çözüme kavuşturur gibi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
gökhan bey,2011 corollama brc simit tank taktırdım aynı sesler bendede oldu birkaç defa gittim sıkıladılar ama ses kesilmedi.bagaj altı esnek olduğu için yapıyormuş çözüm için bagaj ortasındakı çıkıntıyı kesıip alttan iki tane lama demirle güçlendirdiler simitin yanınanda bir iki lastik sıkıştıdılar sanırım, ankara mocan da yapıldı şu anda hiç ses yok başka türlüde sesin kesileceğini sanmıyorum tabi bütün bunlar simit tank söküldükten sonra yapildı.ücret te almadılar 3 saatte bitirdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
gökhan bey,2011 corollama brc simit tank taktırdım aynı sesler bendede oldu birkaç defa gittim sıkıladılar ama ses kesilmedi.bagaj altı esnek olduğu için yapıyormuş çözüm için bagaj ortasındakı çıkıntıyı kesıip alttan iki tane lama demirle güçlendirdiler simitin yanınanda bir iki lastik sıkıştıdılar sanırım, ankara mocan da yapıldı şu anda hiç ses yok başka türlüde sesin kesileceğini sanmıyorum tabi bütün bunlar simit tank söküldükten sonra yapildı.ücret te almadılar 3 saatte bitirdiler.

Ersin bey benim aracımdaki simit tankın etrafına ve altına yaptığımız köpük uygulaması 4 gün oldu tık yok. Olayı çözdük sizin aracınıza yapılan da sağlam olmuş. Eğer ilerleyen günlerde de ses tekrar olursa sizin aracınıza yapılan uygulamayı yaptırabilirim.Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG sisteminde simit tank kullananlardan ses şikayeti olan var mı?
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2012, 21:46:05 »
tankın 10 yılda bir değişmesi gerekliliği bi handikap.. sıkılan köpük kapı ve pencere kasalarını sabitlemekte kullanılansa sökülmesi zor..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG sisteminde simit tank kullananlardan ses şikayeti olan var mı?
« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2012, 09:55:01 »
Bence o kısmın kaportası ince olsaydı, Toyota aracında  simit tank kullanan herkeste  bu ses  olmalıydı. 2007 yılında  taktırdım,  arkadaşların dediği gibi altına  ince esnek poliüretan köpük (laminent parkelerin altına  konuyorya  onlardan) koydular Allaha şükür tık yok  5 yıldır.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -